Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

Look again at that dot That's here. That's home. That's us. On it everyone you love, everyone you know, everyone you ever heard of, every human being who ever was, lived out their lives... Image Credit: Wikimedia commons



Όταν οι Αστροναυτες έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Διάστημα, εκεί όπου λίγοι έχουν βρεθεί, αποκτούν μία εντελώς διαφορετική οπτική του πλανήτη μας, του Ηλιακού Συστήματος , του Γαλαξία και του άπειρου σύμπαντος που περιβάλλει τα πάντα.

Αστροναυτες αποκτουν Κοσμικη Συνειδητοτητα

Αρκετοί Αστροναυτες έχουν αναφέρει πως το Διάστημα σε αλλάζει, πως αυτή η οπτική με την οποία παρατηρείς την Γη διαμορφώνει μία διαφορετική συνειδητότητα. Είναι αυτή η η Κοσμικη Συνειδητοτητα που αποκτούν μερικοί από τους Αστροναυτες, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως απέκτησαν μία πνευματική αφύπνιση που επήλθε την στιγμή που συνειδητοποίησαν πως ο πλανήτης μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία μικρή κουκκίδα στις απέραντες εκτάσεις του Σύμπαντος. Μέσα από αυτή την θέα συμπεραίνεις πως ο πλανήτης είναι ζωντανός και πως είμαστε απροσδόκητα συνδεδεμένοι όχι μονάχα μεταξύ μας , αλλά και με το Διάστημα.
“Μία μικρή μπλέ κουκκίδα μέσα σε μία Ηλιαχτίδα. Εδώ βρίσκεται. Σε αυτό το σημείο ζούμε, αυτό αποκαλούμε σπίτι μας. Εμείς, οι άνθρωποι είμαστε ένα είδος και αυτός είναι ο κόσμος μας. Είναι υποχρέωσή μας να τον λατρέψουμε. Από όλους τους κόσμους του Ηλιακού Συστήματος, αυτός είναι ο μόνος – ως τώρα – που έχει το χάρισμα της ζωής – Traveller’s Tales Carl Edward Sagan.

PaleBlueDot
Λέγεται πως οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν κατανοήσει την μυστηριώδη σύνδεση χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ερευνούσαν τα Άστρα. Στον σύγχρονο τρόπο ζωής αυτή η Συμπαντικη Συνειδητοτητα και αφύπνιση μετατρέπεται σε μία ανάγκη, σε ένα χαρακτηριστικό που λείπει πολύ από την ανθρώπινη φύση μας. Αν είχαμε όλοι την ίδια ευκαιρία με τους Αστροναυτες, να παρατηρήσουμε για μερικά λεπτά τον πλανήτη μας μέσα στο Σύμπαν, τότε ίσως οι ζωές μας αλλά και ο κόσμος θα άλλαζε δραστικά. Όχι μόνο γιατί θα παρατηρούσαμε πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης μας αλλά και το Διάστημα, μα και επειδή θα αναθεωρούσαμε την σημασία των προβλημάτων μας στην Γη και την καθημερινότητά μας. Τις πολυάσχολες ζωές μας, τα εργασιακά μας προβλήματα, τα πάντα θα περνούσαν σε δεύτερη μοίρα.
Ούτως η άλλως είμαστε ένα είδος που προορίζεται για τα Άστρα και φτιαχτήκαμε από αυτά. Και όπως έχει αναφέρει ο Carl Sagan: ” Μία νέα  Συνειδητότητα αναπτύσσεται, που παρατηρεί την Γη ως ενιαίο οργανισμό και αναγνωρίζει πως ένας οργανισμός που βρίσκεται σε πόλεμο είναι καταδικασμένος. Είμαστε ένας πλανήτης. Μία από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις της εποχής της εξερεύνησης του Διαστήματος είναι η εικόνα της μοναχικής Γης, της εύθραυστης και ευάλωτης, που διατηρεί μέσα της όλο το ανθρώπινο είδος μέσα στις θάλασσες του  Χωροχρόνου. Η Φανταστική μας ατομική σημασία, η ψευδαίσθηση πως έχουμε κάποια προνομιακή θέση στο Σύμπαν αμφισβητείται μέσα από αυτή την οπτική. Ο πλανήτης μας είναι μία μοναχική κηλίδα στο μεγαλειώδες κοσμικό χάος. Μέσα σε αυτό το αχανές σύμπαν, δεν φαίνεται πως θα υπάρξει βοήθεια από κάπου αλλού ώστε να σωθούμε από τους εαυτούς μας.
Σε αυτό το εκπληκτικό βίντεο που βρίσκεται από κάτω αποκαλύπτεται αυτή η οπτική που κάνει τους Αστροναυτες να διαμορφώνουν την συνειδητότητά τους κατά την επιστροφή τους στην Γη. Δημιουργήθηκε από την ομάδα planetary collective, μια ομάδα που αποτελείται από σκηνοθέτες , 3D Animators και στοχαστές που εργάστηκαν με κοσμολόγους, Οικολόγους και Φιλόσοφους, και εξερευνά μερικά από τα θεμελιώδη ερωτήματα που σχετίζονται με τον Πλανήτη μας. Ανάμεσα στους Αστροναυτες που εμφανίζονται στο βιντεο είναι ο  Edgar Mithcell, ένας από τους Αστροναυτες του Apollo 14 που ίσως κατανοεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την μυστηριώδη σύνδεσή μας με την Γη, το Φεγγάρι αλλά και το σύμπαν. Απολαύστε αυτό το 19λεπτο βίντεο και ίσως μέσα από αυτή την συμπαντική οπτική ξεκινήσει το δικό σας ταξίδι προς μία ανώτερη Συνειδησιακή αφύπνιση.

Αναδημοσίευση από mindhack
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα