Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Καμία μάχη δεν είναι εξωτερική



Καμία μάχη δεν είναι εξωτερική, αν πρώτα δεν εκδηλωθεί εσωτερικά.
Κάθε μάχη και πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πρώτα εκδηλώνεται και αναπτύσσεται εσωτερικά και μετά από ένα διάστημα είτε μικρό, είτε μεγάλο, όλο αυτό θα εκδηλωθεί και εξωτερικά.


Εμείς όμως πάντα και για τα πάντα θα αναζητήσουμε τον «εχθρό» έξω από εμάς. Δεν θα κάνουμε καμία ουσιαστική εσωτερική αναζήτηση. Και έτσι χάνουμε συνέχεια κομμάτια της υγείας μας, αλλά και της περιουσίας μας.
Γιατί έχουμε βασιστεί στην επιφάνεια είτε όσον αφορά εμάς, είτε όσον αφορά το εξωτερικό μας περιβάλλον.
Και η γη γυρίζει. Δηλαδή η ζωή προχωρά ακριβώς όπως η τροχιά της γης. Δηλαδή συνέχεια βιώνουμε ίδιες καταστάσεις με τη μορφή της επανάληψης. Δηλαδή είτε η κυκλική αυτή τροχιά είναι ημερήσια, είτε είναι ετήσια.
Αν δεν στραφούμε προς τα μέσα μας σε βάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει τίποτε να εκδηλώνεται. Κάθε τι εκδηλώνεται πρώτα εσωτερικά, ύστερα εξωτερικεύεται και επιστρέφει πάλι εσωτερικά. Και πώς γίνεται αυτό ?
Για παράδειγμα ένας θυμός γεννιέται από εμάς. Ο θυμός αυτός «θερμαίνεται» δηλαδή συντηρείται από εμάς με επαναλαμβανόμενες σκέψεις και θέρμανση θυμού. Ο θυμός αυτός μετά από ένα διάστημα γίνεται πρόβλημα. Δηλαδή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για απώλειες. Όπως το να χάσω τη δουλειά μου. Τότε ο θυμός αυτός συναντά και τον πόνο. Αυτά τα δύο πια κομμάτια, θυμός και πόνος επιστρέφουν μέσα σε εμάς και δημιουργούν τις «κατάλληλες» προϋποθέσεις για να γεννηθεί μέσα μας η βασική αιτία ασθένειας. Έτσι ο πρώτος θυμός μετά από την δική μας συντήρηση βγήκε έξω από εμάς, έγινε κατάσταση και επιστρέφει μέσα σε εμάς και γίνεται ασθένεια. Και τότε θα αρχίσει να μας οδηγεί στην απογοήτευση.
Κάθε πρόβλημα λοιπόν πριν εκδηλωθεί έξω από εμάς, αρχίζει μέσα σε εμάς και επιστρέφει σε εμάς. Δηλαδή οι γεύσεις που έχει η ζωή μας αρχίζει από μέσα μας. Εμείς την επιλέγουμε και τη συντηρούμε.
Η γενναιότητα της ιστορίας αυτής, είναι να αρχίσουμε την αναζήτηση μας. Όχι με το να ψάχνουμε τον αίτιο έξω από εμάς, αλλά μέσα σε μας. Κανένας δεν μπορεί να μας πειράξει αν δε του δώσουμε εμείς την «άδεια». Λέει ο Osho. Και έτσι είναι, απλώς δεν μας είναι εύκολο να το δούμε και φυσικά να το αναζητήσουμε. Και έτσι ο πόνος, η φθορά και οι απώλειες έγιναν μόνιμος σύμβουλος στη ζωή κάθε ανθρώπου. Και έτσι ο κάθε άνθρωπος κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του. Και έτσι ο πλανήτης βιώνει κυκλικές καταστάσεις πολέμων, οικονομικών δυσκολιών και κλιματικών αλλαγών.

Δωροθέα  

Αναδημοσίευση από zefira21

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα