Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ?? – ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΖΩΗΣ??




Κάποια μέρα θα ανακαλυφθούν άλλοι κατοικημένοι υλικοί πλανήτες. Θα υπάρχει διαπλανητική επικοινωνία και διαπλανητικά ταξίδια. Αυτοί που μεταφέρονταν με άμαξες με άλογα στους περασμένους αιώνες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα υπήρχαν τα σύγχρονα αεροπλάνα που ταξιδεύουν στη στρατόσφαιρα σε υπερηχητικές ταχύτητες. Όλα τα σημερινά αεροπλάνα θα αντικατασταθούν από ιπτάμενα οχήματα που θα λειτουργούν με ατομική ενέργεια με απίστευτη ταχύτητα. Το σαλιγκάρι με την αργή του κίνηση δεν μπορεί να προσδοκά να διατρέξει όλη την υφήλιο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ένα αεροπλάνο όμως μπορεί να κάνει τον κύκλο της γης σε μερικές ώρες. Σήμερα δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε ούτε στο σχετικά κοντινό φεγγάρι, αλλά τα ιπτάμενα οχήματα που θα κινούνται με ατομική ενέργεια, κάποια μέρα θα μας κάνουν ικανούς να φτάσουμε σε μακρινούς πλανήτες. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
(Το 1969, είκοσι χρόνια αφότου γράφτηκε αυτό το απόσπασμα, ο άνθρωπος περπάτησε στο φεγγάρι. Η εποχή των διαστημικών ταξιδιών γεννήθηκε. – Σημείωση του Εκδότη)
Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα» (κατά Ιωάννη ΙΔ:2), εννοώντας ότι το σύμπαν που δημιουργήθηκε από τον Θεό έχει πολλούς κατοικημένους πλανήτες στο υλικό, αστρικό και αιτιατό πεδίο. Η συμπαντική συνειδητότητα του Θεού προέβαλε διάφορες υποδιαιρέσεις κατοικιών μέσα στις τρεις σφαίρες της οικουμενικής δημιουργίας Του. Όπως τα σκουλήκια ζουν μέσα στο χώμα, τα ψάρια μέσα στο νερό, τα πουλιά στον αέρα και ο άνθρωπος στην επιφάνεια της γης, έτσι και οι κάτοικοι άλλων υλικών κόσμων ζουν κάτω από διαφορετικές περιβαλλοντικές επιδράσεις απ’ ό,τι του πλανήτη μας. 

Για παράδειγμα κάποια όντα που κατοικούν σε ορισμένα αστέρια απορροφούν την ενέργεια της ζωής άμεσα. Δεν αναπνέουν αέρα όπως τα γήινα όντα. Πολλοί φαντάζονται εσφαλμένα ότι κανένα ον δεν θα μπορούσε να ζήσει σ’ έναν πλανήτη χωρίς αέρα. (Και τα ψάρια μπορεί να σκέφτονται ότι η ζωή είναι αδύνατη χωρίς το μέσον του νερού!) Όπως κάποια βακτηρίδια μπορούν να ζουν σε πύρινο περιβάλλον, έτσι υπάρχουν όντα που ζουν άνετα σε πλανήτες που αναδίδουν πύρινες ενέργειες. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
(Πολλά χρόνια αφότου ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα προέβη σ’ αυτή τη δήλωση, οι επιστήμονες βρήκαν μικροοργανισμούς που καλούνται θερμοφιλικά βακτηρίδια σε διάφορα περιβάλλοντα υψηλών θερμοκρασιών, που μέχρι τότε θεωρούνταν ότι δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή – συμπεριλαμβανομένης της ενεργούς ζώνης ηφαιστείων που εκτοξεύουν λάβα (Nature, 10 Μαΐου 1990) και στην ακραία ζέστη θερμικών οπών βαθιά μέσα στη θάλασσα. Το μέγιστο όριο θερμοκρασίας στην οποία μπορούν να επιβιώσουν τέτοιοι οργανισμοί δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. (Σημείωση του Εκδότη).
(Οι αστρονόμοι γνωρίζουν ότι η γη ανήκει σ’ έναν ορισμένο γαλαξία και ότι πολλά άλλα σύμπαντα-νησιά πλέουν σε μια απεραντοσύνη ενός κυκλικού διαστήματος. (Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν κάπου 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο παρατηρήσιμο σύμπαν. Η γη ανήκει σ’ ένα γαλαξία που αποτελείται από περίπου 300 δισεκατομμύρια αστέρια, ένα από τα οποία είναι ο ήλιος μας. Σε ολόκληρο το παρατηρήσιμο σύμπαν υπολογίζεται ότι υπάρχει ο συγκλονιστικός αριθμός των δισεκατομμυρίων τρισεκατομμυρίων αστεριών.
Αυτήν την εποχή οι επιστήμονες μπορούν μόνο να κάνουν εικασίες ως προς το πόσα απ’ αυτά τα αστέρια μπορεί να έχουν πλανήτες με κατάλληλες συνθήκες ώστε να υποστηρίξουν ζωή. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις πιθανότητες, που βασίζεται σε λογικό συμπερασματικό συλλογισμό, έχει ξεκινήσει από τον ονομαστό Dr. Isaac Asimov στο βιβλίο του Extraterrestrial Civilizations («Εξωγήινοι Πολιτισμοί», New York: Crown Publishers, 1979): «Σε τελική ανάλυση, η ύπαρξη νοημοσύνης δεν είναι μια σχεδόν μηδενική πιθανότητα αφού ΕΜΕΙΣ υπάρχουμε. Και αν ΥΠΑΡΧΕΙ μια σχεδόν μηδενική πιθανότητα, η ύπαρξη αυτής της σχεδόν μηδενικής πιθανότητας για κάθε ένα από τα δισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια αστέρια καθιστά σχεδόν βέβαιο ότι κάπου ανάμεσά τους υπάρχει νοημοσύνη και ακόμα και τεχνολογικοί πολιτισμοί. Αν για παράδειγμα η πιθανότητα να υπάρχει κοντά σ’ ένα αστέρι ένας τεχνολογικός πολιτισμός ήταν μόνο μία στο δισεκατομμύριο, αυτό θα σήμαινε ότι στο σύμπαν ως σύνολο θα υπήρχαν ένα τρισεκατομμύριο διαφορετικοί τέτοιοι πολιτισμοί». – Σημείωση του Εκδότη)

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα