Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πολιτισμός Ώρα Μηδέν: Κλείνει το Mega





















Δεύτερο μεγάλο πλήγμα δέχεται ο πολιτισμός της χώρας λίγα μόλις 24ωρα μετά το κλείσιμο του ιστορικού βιβλιοπωλείου «Εστία» καθώς η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε., που φέρει το διακριτικό τίτλο Mega Channel, βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση κι απειλείται με λουκέτο. 

Για την ιστορικότητα του θέματος, αξίζει να αναφέρω ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Μega άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου του 1989 κι αποτελεί την πρώτη κατάληψη δημόσιων συχνοτήτων στην Ελλάδα, γνωστή κι ως Βίλα Mega, με συντονιστές τους γνωστούς-άγνωστους αναρχικούς Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Ψυχάρη κι Αλαφούζο.

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του, το Μεγάλο Κανάλι βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με όλες τις κυβερνήσεις της χώρας κερδίζοντας συνεχείς παρατάσεις νομιμότητας που έχουν από χρόνια κριθεί παράνομες κι αντισυνταγματικές διατηρώντας το αναρχικό του προφίλ.

Μάλιστα, ο γνωστός αντικαθεστωτικός σταθμός κατάφερε τον περασμένο Σεπτέμβρη να ξεγελάσει την τωρινή τρικομματική κυβέρνηση εξασφαλίζοντας δάνειο 98 εκατομμυρίων και κατόπιν επιπρόσθετη χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων από τα λεφτά του ελληνικού λαού που μπορεί να διαμαρτύρεται για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και να στηρίζει τις επιτάξεις και τις απολύσεις αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώνει το Mega στο όνομα της τηλεοπτικής αναρχίας.

Παρά τη στήριξη του κόσμου, η Βίλα Mega καλείται να μειώσει το συνολικό της κόστος κατά 20% για να επιβιώσει, αφού πληρώνει τα μαλλιοκέφαλα της Όλγας Τρέμη σε ευρώ για να μπορεί να περιφέρει τα Van Cleef στο λαιμό της – που κανείς δε ξέρει ποιος τα έχει πληρώσει – και να καλεί ο Γιάννης Πρετεντέρης όλο το σκουπιδαριό της Ελλάδας στις εκπομπές του, οπότε αναμένουμε μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών υπαλλήλων μέχρι την επόμενη χρηματοδότηση.



Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το κανάλι – που κατάφερα να εξασφαλίσω σαν καλό σκουλήκι – το κόστος επιβαρύνθηκε σημαντικά από την εγκατάσταση ανιχνευτή ταυτοποίησης ούρων στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται το Mega, τον οποίο προσπάθησε πρόσφατα να παραβιάσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, προκειμένου να εισέλθει στο σταθμό, αλλά του δάγκωσε το τσουτσούνι ο Λουκάνικος και το σχέδιό του ανετράπη πριν προλάβει να ξαλαφρώσει.

Από την άλλη μεριά, οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό από μεριάς ΑΝΤ1 αφού τοποθετώντας τη Σταματίνα Τσιμτσιλή στην πρωινή ζώνη ανέβασε τον πήχη της ποιότητας πολύ ψηλά με αποτέλεσμα να μην αρκεί η Fatmagul και η 38η επανάληψη του Εμείς & Εμείς για να τον υπερκεράσουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, γίνονται σκέψεις για μετατροπή του σταθμού σε αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο όπου θα προσφέρονται δωρεάν σφηνάκια παραπληροφόρησης από το Δημήτρη Καμπουράκη ενώ ο Master Chef Γιάννης Οικονομέας θα ετοιμάζει μεζέδες προπαγάνδας στον πνευματικό κόσμο της πόλης που επιτέλους θα βρει το στέκι που του ταιριάζει. 

by To Skouliki Tom

(Ήρθε η ώρα όλα αυτά τα βρωμοκάναλα με τους δημοσιογράφους που αποθεώνουν την ελεύθερη αγορά να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της και να βάλουν λουκέτο όπως τόσες χιλιάδες επιχειρήσεις. Έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρουν τίποτα. Ή μάλλον προσφέρουν. Αποβλάκωση. Που σε κάνει να ξεχνάς.)


thethreemooges

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα