Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Notre Dame

notre dame


Φίλε Πιτσιρίκο, το να είσαι Έλληνας σκεπτόμενος και να ζεις στο εξωτερικό είναι πολύ διασκεδαστικό μεν, αλλά και πολύ μοναχικό. Διότι αυτά που βλέπεις να συμβαίνουν σου προκαλούν τεράστια έκπληξη – ακόμα και τώρα – θαυμασμό, απορία και νευρικό γέλιο.
Όμως τίποτα δεν μπορείς να μοιραστείς από αυτά τα συναισθήματα, αφού οι γνωστοί σου στην Ελλάδα έχουν μεταβληθεί σε νεκροζώντανα ζόμπι και δεν καταλαβαίνουν πια Χριστό, ενώ οι καινούργιοι σου φίλοι στο εξωτερικό δεν μπορούν με τίποτα να συλλάβουν το μεγαλείο της μαλακοπαπαρίασης των νεοελλήνων και το πάντρεμα της αρχαιοελληνικού πολιτισμού με την ανατολίτικη ορθοδοξία που πάνε μαζί με μπόλικη δόση ραγιαδισμού και μεγαλοϊδεατισμού, χτισμένα όλα πάνω στην βάση της βεβαιότητας του νεοέλληνα πως τα γνωρίζει όλα, ενώ είναι επιεικώς αστοιχείωτος.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που πολλοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Παναγιά την Εξωχώρια μήπως και κάνει το θαύμα της.

Καμία πιθανότητα βέβαια να συμβεί κάποιο θαύμα, αφού τα γεγονότα ξεπερνούν και την πιο τρελή φαντασία του ανθρώπου. Και του θεού που φτιάχνει ο άνθρωπος.

Για την νομοθεσία σχετικά με τις offshore που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ περνά, και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι καταγγέλλουν, δεν αξίζει να ειπωθούν πολλά.

Καλοστημένη παράσταση μαφιόζων που σερβίρουν φρέσκο σανό στο πόπολο, λες και δεν ξέραμε πού έκρυβαν όλοι αυτοί τα εκατομμύρια από τις κομπίνες και τις ρεμούλες μέχρι σήμερα και πού θα κρύβουνε τα μύρια αύριο.

Θα σταθώ μονάχα στην ανακοίνωση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις κινητοποιήσεις που γίνονται στην Γαλλία ενάντια στις «εργασιακές μεταρρυθμίσεις» που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του Ολάντ.
Την ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα εκείνο που δίνει αντιπαροχή την Ελλάδα στις ύαινες της ΕΕ για τα επόμενα 99 –μόνο– χρόνια.

Του κόμματος εκείνου που διαχειρίζεται υποδειγματικά προς όφελος των καπιταλιστών – ντόπιων και ξένων – τον εργασιακό Μεσαίωνα που επέβαλαν τα μνημόνια.

Του κόμματος αυτού που ετοιμάζεται να περάσει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και να προχωρήσει σε περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων κατά την απαίτηση των δανειστών, κλπ, κλπ, κλπ.

Βγαίνει λοιπόν η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και λέει επί λέξη, για την Γαλλία:
«Η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν κεντρική επιλογή της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής ελίτ».

Και συνεχίζει: «Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών». Και καταλήγει ως εξής: «η υπεράσπιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».

Κι αναρωτιέσαι πόσο σκουλήκι μπορεί να γίνει ο άνθρωπος;

Πόσο χαμηλά μπορεί να συρθεί για να βολέψει τον κώλο του;

Πόσο αδίστακτος μπορεί να γίνει;

Πάντως θα ξαναγράψω κάτι, που ούτε η Ζωή με τα 4 «δέλτα» της το λέει καθαρά.

Με τον τρόπο που έγινε η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, Τσίπρας, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης με βάση το κοινό ποινικό και αστικό δίκαιο, θα έπρεπε να βρίσκονταν ήδη στην φυλακή.

Κι ας σφυρίζουν μάλλον αδιάφορα τα στελέχη της λοιπής αριστεράς, κι ας αποφεύγουν να θίξουν το ζήτημα για να μην ρίξουν το επίπεδο του πολιτικού λόγου.

Στην Γαλλία πάντως κυκλοφορεί κι ένα σύνθημα που μάλλον δεν μας αρέσει και πολύ:

«Εμείς δεν είμαστε Έλληνες» φωνάζουν οι Γάλλοι, εννοώντας πως δεν είναι τόσο μαλάκες όσο οι Έλληνες, για να τα καταπιούν τόσο εύκολα όλα.

Ο χρόνος θα δείξει.

Στο μεταξύ, μόλις μαθεύτηκε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, οι καμπάνες της Notre Dame άρχισαν να χτυπούν από μόνες τους.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Όταν βλέπεις έναν από τους ισχυρότερους -υποτίθεται- ηγέτες του πλανήτη να παίζει τον ρόλο του καλού χριστιανού, να τριγυρνά το Όρος και να τσακώνεται με τον Προκόπη για το ποιος θα καθίσει στον θρόνο κατά την διάρκεια της λειτουργίας στην μονή του οσίου τάδε, ταΐζοντας με τον σανό της Ορθοδοξίας το πόπολο της Ρωσίας, αντιλαμβάνεσαι πως το παιγνίδι της υπερδύναμης για την Ρωσία έχει πια χαθεί οριστικά. Υπολογίσιμη περιφερειακή δύναμη. Το πολύ!

(Αγαπητέ Ηλία, δεν έχει καμία απολύτως σημασία το τι γίνεται και το τι λέγεται στην Ελλάδα. Καμία. Αν γράφω, είναι γιατί πρέπει να ζήσω. Αν σατιρίζω, είναι για να περνάει η ώρα, αφού ξέρω πως σάτιρα σε προτεκτοράτο δεν υπάρχει. Η σάτιρα πάει μαζί με την δημοκρατία. Ηλία, μην ακούς τι λένε οι Γάλλοι για τους Έλληνες. Τον Ιούνιο του 2011, στο Σύνταγμα υπήρχε ένα πανό που έλεγε στα γαλλικά «Ησυχία, οι Γάλλοι κοιμούνται». Ήμουν μπροστά, όταν φτιαχνόταν το πανό -τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου νομίζω- και η φωτογραφία υπάρχει στο μπλογκ σε κάποιο από τα ποστ εκείνων των ημερών. Οπότε, αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση. Αν οι Γάλλοι φωνάζουν «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες», έχουν ηττηθεί ήδη. Στους αγώνες δεν χωρίζεις τους λαούς, τους ενώνεις. Στους αγώνες, δεν λες πως είσαι καλύτερος από τους άλλους λαούς. Δεν είναι οι άλλοι λαοί ο εχθρός σου. Ανίκητος ο εθνικισμός, ο οποίος είναι γαλλικός όρος, όπως και ο σοβινισμός. Ηλία, η Ρωσία μπορεί να μην είναι υπερδύναμη αλλά για διάβασε λίγο τις σχέσεις της και τις συνεργασίες της με Κίνα και Ινδία. Το παιχνίδι πια παίζεται αλλιώς. Και πλανητάρχης και υπερδύναμη δεν υπάρχουν. Να είσαι καλά.)


Αναδημοσίευση από pitsirikos


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα