Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, 5 ΤΡΟΠΟΙ, τμήμα α




Περιληπτικά, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι να υπερβούμε τα αποτελέσματα των παλιών φαύλων πράξεων, να λάβουμε «συγχώρεση αμαρτιών», άρση των καρμικών αποτελεσμάτων που είναι αντίθετα στην ευημερία του αληθινού Εαυτού κάποιου ή που με οποιονδήποτε άλλο τρόπο φέρνουν ανεπιθύμητες συνέπειες:
1. Ο θεϊκός διαλογισμός –κυρίως καθώς ο πιστός προοδεύει σε ανώτερες καταστάσεις συνειδητοποίησης της ψυχής και συνειδητότητας του Θεού– είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να κάψει τα προγεννητικά και μεταγεννητικά ίχνη όλων των φαύλων πράξεων και να διεγείρει τα ίχνη των καλών πράξεων.
2. Ένας αποτελεσματικός αλλά πιο αργός τρόπος να εξουδετερώσει το κακό κάρμα σταδιακά είναι να φέρει όλες του τις υλικές πράξεις και τις σκέψεις του σε αρμονία με τους αιώνιους νόμους της σωστής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς προσευχής, της αφοσίωσης και της πίστης.
3. Μια εξελιγμένη ψυχή, ή ένας απεσταλμένος του Θεού όπως ήταν ο Ιησούς, έχει τη δύναμη με την ισχύ της θέλησής του να φορτίσει τον εγκέφαλο του δεκτικού πιστού με συμπαντική ενέργεια, η οποία καυτηριάζει τις ρίζες των παλιών καρμικών δεινών και των αχρείων συνηθειών που είναι σφηνωμένες στα εγκεφαλικά κύτταρα και διαποτίζουν τον νου.

4. Ακολουθώντας πιστά τους κανόνες για καλή υγεία, αποφεύγοντας τη μείωση της εσωτερικής ενέργειας της ζωής μέσω λανθασμένων σωματικών και νοητικών πράξεων, θα ενδυναμώσετε την ικανότητά σας να διατηρήσετε υγεία και νεότητα. Ακόμα και το κακό κάρμα από προηγούμενες ζωές, σχετικά με την υγεία σας, μπορεί με τον τρόπο αυτόν να μετριαστεί πάρα πολύ. Άσχετα με το παρελθόν σας, ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να προσπαθήσετε να αλλάξετε. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να διορθώσετε τις κακές συνήθειές σας.
5. ΜΠΑΓΚΑΒΑΝΤ ΓΚΙΤΑ «Κατάλαβέ το αυτό! Παραδίδοντας τον εαυτό σου (στον γκουρού) ρωτώντας (τον γκουρού και την εσωτερική σου αντίληψη) και υπηρετώντας (τον γκουρού), οι σοφοί που συνειδητοποίησαν την αλήθεια θα τη μεταδώσουν σ’ εσένα. Κατανοώντας αυτή τη σοφία από έναν γκουρού, δεν θα ξαναπέσεις στην αυταπάτη» (IV:34-35). Είναι τόσο δύσκολο να προοδεύσετε μόνοι σας στο πνευματικό μονοπάτι, αλλά είναι το πιο εύκολο όταν έχετε έναν αληθινό γκουρού στον οποίο να παραδώσετε τον εαυτό σας, έναν γκουρού του οποίου η μοναδική έγνοια είναι το πνευματικό σας καλό. Παρέδωσα εντελώς τον εαυτό μου στο Δάσκαλο και είδα ότι έδωσε τα πάντα σ’ εμένα. Και, μέσω αυτής της παράδοσης, βρήκα ελευθερία. Κάθε ψυχή λαχταρά γι’ αυτήν την ελευθερία. Αυτός είναι ο τρόπος να υπερβείτε το κάρμα σας.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα