Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Στους «8»



Δεν μπορούμε να  πούμε πως τρελενόμαστε με την ποιότητα του ποδοσφαίρου που βλέπουμε στο φετινό «EURO». Αναμενόμενο αυτό πάνω-κάτω.
Δυο ματς ως τώρα από πλευράς θεάματος έχουμε δει και στα δύο συμμετείχε η Κροατία. Καθόλου παράξενο. Ενα 2-2 και ένα 3-3. Στο τέλος αποκλείστηκαν αφού δυστυχώς χύνουν την καρδάρα μετο γάλα νωρίς αυτοί οι όπως και να έχει ταλαντούχοι παίκτες. Δεν φαίνεται να τους «ενώνει» τίποτα άλλο και με μόνο όπλο τις ατομικές ικανότητες,είναι αναμενόμενη η κάθε φορά πρόωρη αναχωρησή τους από μεγάλα τουρνουά.
Οι δε Πολωνοί,είναι μπορούμε να πούμε μια περίπτωση Ουγγαρίας-μοιάζουν σε πολλά από πλευράς ποδοσφαιρικού στιλ,αλλά με περισσότερη τύχη-πάντα είναι απαράιτητη αυτή,σε ότι και αν κάνει κανεις-και επίσης περισσότερο «υποψιασμένοι» σε σχέση με τους αφελείς-με την καλή έννοια-Ούγγρους.
Παίζουν με τους Πορτογάλους και δεν αποκλείεται να τους φέρουν «βόλτα». Ο Σάντος παίζει αμυντικό σφιχτό ποδόσφαιρο.Τοσο σφιχτό,σε σημείο που μπορεί και να του κάτσει το αυγό στο λαιμό. Σε συνδυασμό με την Πορτογαλική κακοδαιμονία,μπορεί και να δούμε τους Πολωνούς στους «4». Θα δούμε.
Απ΄την άλλη,έχουμε την «αθόρυβη» Ιταλία, η οποία φάνηκε εξ αρχής πως το έχει δει σοβαρά το θέμα. Βλέποντας ο Κόντε-ένας εκ των κορυφαίων προπονητών κατά την γνώμη μου,παγκοσμίως-πως και οι άλλοι ρετάλια και κλαταρισμένοι είναι,γιατί όχι να μη κάνουν την υπέρβαση οι γεροντάρες του. Για να φάει γκολ,πρέπει να κάνεις άιτηση με τετραπλό χαρτόσημο. Και μπροστά έχει τους ευέλικτους να κάνουν γκολ την μία στις τρεις φάσεις που παράγουν. Φυσικά τα γάλατα σφίγγουν ακόμα περισσότερο τώρα,αφού επόμενος αντίπαλος της Ιταλίας,είναι αυτές οι κακοφορμισμένες νυφίτσες,οι Γερμανοί. Γνωστά  «ορνεα». Και αυτοί το δίχως άλλο έχουν διαγνώσει την απουσία μεγάλου και αδιαμφισβήτητου αντιπάλου-αφού η Ισπανία τα  έχει «κακαρώει» εδώ και καιρό-και προσβλέπουν στην «κούπα». Με τον Μίλερ,τον Σβάινστάιγγερ,τον «Κροουπσ»,τον «Κραπσ»,τον «Γκριτσκ»,τον «Κγορουλγκμπτ» αλλά και τους λοιπούς Τουρκοαφρικανοκογκολέζους.Θα τρίζουν τα κόκκαλα του «Φύρερ». Σίγουρα είναι και το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι. Εύχομαι να είναι αναλόγου ποιότητας.
Το Βέλγιο,ευτυχώς για όσους θέλουν να δουν και λίγη μπαλίτσα,φαίνεται να ξεκολάει λίγο και να ρολάρει. Ξεκίνησε νοθρό και ασύνδετο. Φυσικά έριξε 4 στους ανυποψίαστους Ούγγρους,αλλά τώρα θα αντιμετωπίσει τον Σάντος που ορέγεται την δόξα του Ρεχάγκελ. Φυσικά ο Γερμανός ήτο και φουλ κωλόφαρδος. Δεν ξέρω αν η τύχη,έχει καμιά σχέση με την Πορτογαλία και με τον Φερνάντο συγκεκριμένα. Θα δείξει πάντως. Ευχόμαστε να μη δούμε «σούπες» ματς.

Οι Γάλλοι δεν γεμίζουν το μάτι.Πάνε όπως πάνε,γιατί απ’τις κερκίδες  τους δίνει την θετική του ενέργεια, ο αρχηγός του κράτους,ο Ολάντ ο  Βλακοκεντρίξ. Κουτσά-στραβά έχουν φτάσει ως εδώ. Ανοστοι.
Επόμενος αντίπαλος των «πετεινών» είναι οι Ισλανδοί. (για φαντάσου τί νοοοτροπία πρέπει να έχεις,ώστε να κάνεις μια κότα Εθνικό σύμβολο.Τέλος πάντων)
Αγρια φυσική ομορφιά στη μικρή χώρα των Ισλανδών. Οι οποίοι είναι ως τώρα η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Οχι μόνο έφτασαν σε αυτή, όχι μόνο πέρασαν στους «16»,αλλά χθες πέρασαν στους «8» αφού πέταξαν έξω την -ανύπαρκτη ποδοσφαιρικά εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια-Αγγλία.
Η οποία Αγγλία-και όχι «Βρετανία» αφού οι άνθρωποι Γερμανικής καταγωγής είναι- πληρώνει το «μάρμαρο» της πολυεθνικής και λουσάτης «Premier League». Δεν γίνεται να κερδίζεις κάτι,χωρίς να χάσεις κάτι άλλο. Νόμος της Φύσης». Κάτι το οποίο δεν αποδέχονται γενικά οι Προτεστάντες οι οποίοι ώς γνωστόν θέλουν τα πάντα δικά τους και ΤΙΠΟΤΑ στους άλλους.
Εδώ και λίγες 10ετίες, είπαν να  λουστράρουν το προιόν ποδόσφαιρο. Και πως θα γίνει αυτό,παρά με προσέλκυση ποδοσφαιριστών και προπονητών από χώρες που όντως παίζουν ποδόσφαιρο και δεν είναι λιμενεργάτες σαν τον Ρούνει,που στον ιδρωμένο σβέρκο του αντικατοπτρίζεται-δυστυχώς- το κατάντημα του Αγγλικού ποδοσφαίρου.
Και πως θα πειστούν να έρθουν οι Λατινοαμερικάνοι και Μεσόγειοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου; Μα με λεφτά. Και ποιος θα τα βάλει τα λεφτά; Φυσικά όχι οι Αγγλοι. Θα τα βάλουν οι «τοποτηρητές» που έχουν ορίσει στις «κοινοπολιτείες»-επαρχίες τις οποίες ελέγχουν. Μάζωξαν λοιπόν τους υποτακτικούς τους,κάτι «Αλ Αχλίδες» «Αλ Χαίσιδες», «Αλ χουσείνιδες» και τους είπαν: Καλά περνάτε με την άδειά μας στα χρυσά κότερα  με τις παλακίδες και τα αγοράκια σας,αλλά για ελάτε και κατά δω να «σπρώξετε» και κανένα πετροδόλαρο.Τζάμπα σας έχουμε να τρώτε και να πίνετε;» Σωστό.
Ετσι λοιπόν, οι κατα κύριο λόγο άξεστοι,βρωμίλοι και αγράμματοι αυτοί «μεγιστάνες» υπάκουσαν στο «Στέμα» και άρχισαν να κρεμάνε τα εκατομύρια στα «μανταλάκια» του Αγγλικού πρωταθλήματος.
Και έτσι, με τα χρόνια, δημιουργήθηκε και η αναμενόμενη και δυσανάλογη τρομερή υπεραξία. Ακόμα και η τελευταία ομάδα της «Πρέμιερ» έχει μπάτζετ που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια λίρες. Επόμενο ήταν λοιπόν, οι «Κλοπ», οι «Πεπ», οι «Κόντε», οι «Μουρίνιο», οι  Πελεγκρίνι» οι «Αγκουέρο» κλπ να κάνουν «ντου» και να υπογράφουν συμβόλαια με νούμερα εξωπραγματικά, συμμετέχοντας-και καλά κάνουν- σε αυτό το «λόντρι»,ή το υπερβολικό αλισιβερίσι,το οποίο αποφέρει κέρδη πολλαπλάσια για την Αγγλική «Λίγκα».
Αρα.ήταν επόμενο,το εγχώριο προιόν να εξασθενήσει  τρομακτικά. Εχει σχεδόν εξαφανιστεί ο Αγγλος ποδοσφαριστής. Τα «απόνερα» αυτής της αδηφάγου οικονομικής πολιτικής,τα βλέπουμε για μια ακόμα φορά στο φετινό «Γιούρο», όπου η Αγγλεταίρα πήγε πάλι άπατη.
Οταν του κλέφτη του ζητήσεις να  έρθει δίχως τα «κλοπιμαία», έρχεται στην φυσική του κατάσταση. Ξυπόλυτος.
Το Αγγλικό ποδόσφαιρο,είναι σαν το «Βρετανικό μουσείο», που ενώ ονομάστηκε «Βρετανικό» δεν έχει τίποτα «Βρετανικό» μέσα. Δεν ξέρω αν είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες οι Αγγλοι-σίγουρα έχουν εμφανιστεί  σην Ιστορία και άλλοι περίφημοι λαοι-κλεφταράδες-αλλά σίγουρα είναι οι καλύτεροι. Γιατί; Γιατί όχι μονο κλέβουν,αλλά οικοιοποιούνται την λεία. Την κάνουν κυριολεκτικά «δικιά τους».
Και πως να έχει,αφού οι κτίστες του δεν είναι καν Βρετανοί,αλλά Γερμανικής καταγωγής,ορμώμενοι από της ακτες της Βόρειας Γερμανιας, οι οποίοι αφου «δούλεψαν» τους Βρετόνους κατοίκους του νησιού,αυτοί εξεδιώχθησαν στην απέναντη όχθη (σημερινή Βρετάνη της Βορειοδυτικής Γαλλίας) και έτσι εγκαταστάθηκαν στο νησί αυτοί οι κατσικοκλέφτες. Και κατόπιν κατέκτησαν τον κόσμο επίσης «βοηθωντας» τον. Οπως τότε,που πήγαν να βοηθήσουν τους Πίκτες στον αγώνα τους ενάντια στους Σκότους και τελικά τους «έφαγαν» το νησί. Ετσι «βοήθησαν» την Σαουδική Αραβία» να βγάλει από τον σβέρκο της τους Οθωμανούς Τούρκους και «κατσικώθηκαν» οι ιδιοι. (Λώρενς της Αραβίας. Τι μαλάκες που είμεθα…)
Οπως και ημείς οι Ελληνες έχουμε «νοιώσει» την γνωστή Αγγλική «βοήθεια» όταν πέταγαν λίρες από τα αεροπλάνα,αλλά «γάζωναν» και τον κοσμάκη στην Αθηνα,ώστε να «ξετυλιχτεί» ο πολύ προσοδοφόρος για αυτούς Ελληνικός εμφύλιος (διάιρει και βασίλευε) (κατόπιν η «Αγγλικλή» έγινε «Αμερικάνική βοήθεια». Το ίδιο πράγμα είναι άλλωστε το τρίπτυχο Γερμανία-Αγγλία-ΗΠΑ) Η μητρική γλώσσα του «Στέματος» είναι τα Γερμανικά. Τα » είμεθα εκ του οίκου Ουίνσδορ» είναι για την Λαμπίρη και την «SUN». Εκ της λάσπης του Ρήνου προέρχονται.
Αυτό,είναι όντως μια πρωτοπορία. Ζιντάν,Μέσι Ροναλντίνιο έκαναν τις τρίπλες και ξεσήκωναν τα πλήθη,αλλά  ο …Μπέκαμ με την ξυραφένια χωρίστρα κέρδιζε τα φλας. Διάσημη η Γαλλική,η Ιταλική κουζίνα, αλλά τελικά οι γνωστοτεροι σεφ «προέρχονται» από την ανύπαρκτη κουζίνα της Αγγλίας . π.χ. Τζέιμυ Ολιβερ και ο άλλος ο καραγκιόζης ο Γκόρντον Ράμσευ.
Σου πουλάνε το προιόν που παράγεις και εσύ πληρώνεις για να το αγοράσεις! Μιλάμε για τους μεγαλύτερους παραχαράκτες. Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι.
Οπότε λοιπόν,δεν θε πρέπει να συγχέουμε το «Αγγλικό ποδόσφαιρο» με το «Αγγλικό πρωτάθλημα». Είναι δύο εντελώς ξεχωριστά και διαφορετικά πράγματα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα