Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο έρωτας σε κάνει μικρό παιδί


Ο έρωτας σε αλλάζει. Θέλοντας ή μη, το κάνει. Οι άμυνές σου πέφτουν. Το μυαλό σταματά να σκέφτεται λογικά. Το μόνο που σε κάνει να σκέφτεσαι είναι το αντικείμενο του πόθου σου. 


Θέλεις να το αρνηθείς, θέλεις να το κρύψεις μα τα σημάδια είναι εμφανή παντού. Άλλωστε, γι᾽ αυτό λένε πως ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται. 

Παράλογο; Ο έρωτας κατασπαράζει τη λογική.

Η ενέργειά σου θα έχει βαρέσει κόκκινο. Όλα τα πράγματα που για καιρό είχες αφήσει στην άκρη θα τα πιάσεις όλα ένα-ένα και θα τα κάνεις πράξη, αφού ως διά μαγείας βρήκες τη διάθεση να τα κάνεις. Θα σε ᾽χει κατακλύσει μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Εσύ θα νομίζεις πως φταίνε οι δύο παραπάνω εσπρέσο, όμως ο έρωτας είναι υπαίτιος κι εδώ. 

Χαμογελάς. Χαμογελάς συνέχεια και παντού. Χαμογελάς την ώρα που μαγειρεύεις, την ώρα που δουλεύεις, την ώρα που περπατάς. Χωρίς να σε νοιάζει αν θα σε παρεξηγήσουν οι γύρω σου ή αν θα σε περάσουν για χαζό παιδί. 

Δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς; Μάντεψε. Σου έχω νέα. Η αφηρημάδα σου θα γίνει αναπόσπαστο χαρακτηριστικό. Το μυαλό σου σκέφτεται μόνο εκείνο το πρόσωπο και πλάθει σενάρια για το πώς, πού και πότε θα συναντηθείτε ξανά. Για την κάθε κίνηση που θα γίνει, για την κάθε λέξη που θα ειπωθεί ώστε όλα να είναι σαν βγαλμένα από ταινίες κινηματογραφικού τύπου. 

Η αντίληψη που είχες για τον χρόνο αλλάζει. Είστε μαζί για ώρες και αισθάνεσαι σαν να είστε μόλις μαζί λίγα λεπτά. Έφυγε πριν πέντε λεπτά και εσένα σου φαίνεται πως πέρασαν κιόλας μέρες. Υπερβολικό; Κι όμως αληθινό. 

Σίγουρα οι γύρω σου έχουν αναφέρει ότι γίνεσαι κυκλοθυμικός. Η διάθεσή σου μπορεί απότομα να αλλάξει. Από το ζενίθ να φτάσει στο ναδίρ με διαφορά μόλις μερικών λεπτών. Ένα μήνυμα και μόνο που θα λάβεις αρκεί να κάνει τη διαφορά. 

Έχεις ξεκινήσει να σκέφτεσαι κάπως μακροπρόθεσμα. Εσύ που δεν ήθελες να προγραμματίσεις ούτε το ερχόμενο σαββατοκύριακο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Πλέον σκέφτεσαι τι θα κάνεις τον επόμενο μήνα! 

Έχεις ακούσει που λένε πως η ευτυχία του ανθρώπου φαίνεται στο πρόσωπό του; Αδιαμφισβήτητα ισχύει. Όλοι τυχαίνει να σου λένε πως λάμπεις, πως έχεις αλλάξει προς το καλύτερο. Όμως, δεν είναι τυχαίο.

Δεν ξεχνάς φυσικά να επιμελείσαι περισσότερο πια τον εαυτό σου και την εμφάνισή του. Λίγο η όρεξη που έχεις, λίγο η εντύπωση που θες να κάνεις παίρνουν παραπάνω χρόνο απ᾽ ό,τι συνήθως. 

Τα βλέμματα αυξάνονται. Τα αγγίγματα γίνονται συχνότερα. Οι χτύποι εντονότεροι και οι ανάσες βαθύτερες. Όλα πάνω σου πιάνουν κόκκινο. Η πόρτα στο μέτρο, στην λογική, στην σιγουριά είναι κλειστή. 

Ξεχνάς ότι ήξερες. Χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου. Εσύ που πάντα ήσουν ετοιμόλογος κι είχες για όλα κάτι να πεις. Εσύ ο ορκισμένος δεν είμαι για τέτοια, αυτά είναι βλακείες και όλα μπορείς να τα κοντρολάρεις. 

Ήρθες και ξέχασα τι σημαίνει έλεγχος. Ανάτρεψες τα δεδομένα. Τα δικά μου δεδομένα, που δεν τα άγγιζε άνθρωπος σε απόσταση αναπνοής. Και τα άγγιξες και την ανάσα μου ᾽κόψες. 


Ξέρεις ποιοι είναι αυτοί τελικά που την πατάνε περισσότερο; Αυτοί οι τύποι που θα τους ακούσεις να λένε ότι «αυτά δεν είναι για μένα».

Αναδημοσίευση από ilov

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα