Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μείωση κινδύνου για πρόωρο θάνατο


Η σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο
Το κάπνισμα, η ψηλή χοληστερόλη αίματος, η κατάχρηση αλκοόλ, η παχυσαρκία και η απουσία σωματικής άσκησης είναι οι συχνότεροι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για ασθένειες και για πρόωρο θάνατο.
Πολλά άτομα έχουν περισσότερους από ένα από τους πιο πάνω παράγοντες κινδύνου.
Το κάπνισμα είναι η πιο επικίνδυνη συνήθεια που είναι αιτία για το μεγαλύτερο αριθμό προβλημάτων υγείας:
1. Καρκίνος: Σχεδόν 50% των θανάτων που προκαλεί το κάπνισμα οφείλονται σε καρκίνους όπως για παράδειγμα ο καρκίνος του πνεύμονα
2. Αναπνευστικά προβλήματα: Το κάπνισμα προκαλεί σοβαρές χρόνιες ασθένειες των πνευμόνων όπως οι χρόνιες αποφρακτικές πνευμονικές παθήσεις
3. Καρδιαγγειακές παθήσεις: Το κάπνισμα είναι μια σοβαρή αιτία πρόκλησης στένωσης των στεφανιαίων αγγείων της καρδίας που οδηγεί σε ισχαιμικά επεισόδια.
Περίπου 18% των θανάτων που συμβαίνουν πρόωρα στους άνδρες, οφείλονται στο κάπνισμα. Στις γυναίκες το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 9%.
Η ψηλή πίεση προκαλεί διάφορες ασθένειες. Οι ασθένειες που έχουν σχέση με την ψηλή πίεση και μπορούν να προκαλέσουν πρόωρο θάνατο είναι συχνότερες στο μεσήλικα άντρα παρά στη μεσήλικη γυναίκα.
Μετά από την ηλικία των 75 ετών η κατάσταση αντιστρέφεται με την ψηλή πίεση να προκαλεί περισσότερες ασθένειες και θανάτους στις γυναίκες.  
Η ψηλή πίεση συσχετίζεται με:

  1. Στεφανιαία νόσο της καρδίας
     
  2. Εγκεφαλικά επεισόδια
     
  3. Αγγειακά προβλήματα ιδιαίτερα στις αρτηρίες των κάτω και άνω μελών που μπορούν να πάθουν απόφραξη
     
  4. Καρδιοπάθεια λόγω ψηλής πίεσης
     
  5. Νεφρική ανεπάρκεια
Η βελτίωση της θεραπευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης επιτρέπει τη μείωση των θανάτων λόγω ασθενειών που σχετίζονται με την ψηλή πίεση.
Η ψηλή χοληστερόλη αίματος προκαλεί καρδιοαγγειακά νοσήματα. Οι λόγοι που επιβάλλουν τη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα είναι:
  1. Η ψηλή χοληστερόλη αίματος είναι η αιτία για τουλάχιστο 20% όλων των θανάτων που οφείλονται σε καρδιοαγγειακές νόσους
     
  2. Ακόμη και μια μικρή αύξηση της χοληστερόλης αίματος, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων. Οι παχύσαρκοι έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιοαγγειακή ασθένεια.
Η πρόληψη της παχυσαρκίας περιλαμβάνει:
  1. Αύξηση της σωματικής άσκησης
     
  2. Μείωση της ποσότητας των φαγητών με ψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια και λίπη.
Η παχυσαρκία τείνει να καταστεί μια από τις μεγαλύτερες επιδημίες που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Ο τρόπος με τον οποίο διατρέφονται οι νέοι σήμερα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις αύξησης της παχυσαρκίας και του διαβήτη.
Η κατάχρηση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο από ασθένειες και τραυματισμούς. Ο αλκοολισμός επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών. Η επίδραση του αλκοολισμού στη θνησιμότητα έχει μειωθεί διότι έχει μειωθεί το ποσοστό των αλκοολικών.
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ έχει προστατευτική δράση εναντίον των καρδιαγγειακών παθήσεων μόνο σε άτομα άνω των 45 ετών. Στην πραγματικότητα ο αριθμός των ανδρών που πεθαίνουν λόγω αλκοολισμού είναι μεγαλύτερος από αυτούς που σώζονται λόγω μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ.
Η σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο. Η καθημερινή μέτριας έντασης σωματική άσκηση προστατεύει τους μεσήλικες ή τους προχωρημένης ηλικίας άνδρες και γυναίκες από διάφορες ασθένειες και αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους.
Τα άτομα προχωρημένης ηλικίας που αυξάνουν το επίπεδο σωματικής τους δραστηριότητας, μπορούν να έχουν βραχυπρόθεσμα όφελος για την υγεία τους. Όσο πιο νωρίς αρχίζει κάποιος να εξασκεί το σώμα του, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να διατηρεί μια καλή φυσική κατάσταση.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ένα μεγάλο ποσοστό πρόωρων θανάτων, μπορεί να αποφευχθεί με απλά μέτρα πρόληψης που ο καθένας από εμάς μπορεί εύκολα να εφαρμόσει.
Η αύξηση της διάρκειας και της ποιότητας της ζωής μπορούν να επιτευχθούν με την αποφυγή του καπνίσματος, την τακτική σωματική άσκηση, την διατήρηση μια κανονικής πίεσης, την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του αλκοολισμού.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα