Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Βοηθά η κόκα κόλα να σταματήσει η διάρροια;

coke

Διάρροια μπορεί να αναπτύξει κανείς για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως εξαιτίας μιας βακτηριακής ή ιικής μόλυνσης, τροφικής δυσανεξίας ή ακόμα και αρνητικής αντίδρασης σε μια φαρμακευτική αγωγή.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων, υπάρχουν άλλες τροφές που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάστασή σας.
Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει στην περίπτωση αυτή η κόκα κόλα, το καλύτερο θα είναι να παρακάμψετε την ανάγκη να πιείτε το συγκεκριμένο αναψυκτικό όταν έχετε διάρροια.
Μην αναμειγνύετε τη διάρροια με καφεΐνη
Το καλύτερο είναι να αποφύγετε τα καφεϊνούχα ποτά όπως τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τους καφέδες, όταν υποφέρετε από διάρροια. Η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας. Ο λόγος είναι πως στους περισσότερους ανθρώπους η κατανάλωση καφεΐνης επιταχύνει το χρόνο που χρειάζονται τα κόπρανα για να περάσουν μέσα από το πεπτικό σύστημα. Η καφεΐνη προκαλεί κίνηση των μυών κατά μήκος του παχέος εντέρου, επομένως αν έχετε διάρροια το να κινηθούν αυτοί οι μύες ακόμα πιο γρήγορα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε.
Διατροφή για τη διάρροια
Εκτός από τα καφεϊνούχα ποτά, αποφύγετε και τρόφιμα που είναι υπερβολικά γλυκά, ινώδη ή λιπαρά, όταν έχετε διάρροια. Αν έχετε προβλήματα στην πέψη της λακτόζης, δεν πρέπει να καταναλώσετε γάλα ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πιείτε νερό και χυμούς φρούτων για να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάνετε κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου. Φτιάξτε τη διατροφή σας γύρω από τροφές που είναι ήπιες και χωνεύονται εύκολα, όπως μπανάνες, μήλο, ρύζι, ψωμί και μαγειρεμένα καρότα.
Πότε πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας
Η διάρροια συνήθως περνάει χωρίς ιατρική παρέμβαση. Καλέστε, ωστόσο, το γιατρό σας αν οι κενώσεις είναι μαύρες ή αιματηρές, αν έχετε παρατεταμένο πόνο στο στομάχι, αίσθημα ζάλης, αν ουρείτε συνέχεια ή αν έχετε υψηλό πυρετό. Επίσης, καλέστε τον αν τα συμπτώματα της διάρροιας δεν περνούν μέσα σε πέντε ημέρες.
Προσπεράστε τα αναψυκτικά
Μετά από μια κρίση διάρροιας αποφύγετε τον πειρασμό να πιείτε αναψυκτικά τύπου κόλα και άλλα παρόμοια ή περιορίστε τα όσο γίνεται. Εχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη που μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του βάρους, καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2. Τα καφεϊνούχα προϊόντα μπορεί να οδηγήσουν σε παρενέργειες, όπως εκνευρισμό, αίσθημα άγχους, προβλήματα ύπνου και να δημιουργήσουν μια εξάρτηση που είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί.

medinova

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα