Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Σε αυτή τη ζωή, σας αξίζει να είστε ευτυχισμένοι

Αν δεν ενδιαφερθείτε εσείς οι ίδιοι για την ευτυχία και ευεξία σας τότε μην περιμένετε να το κάνουν οι άλλοι για εσάς· αντιθέτως, θα μπορούν να σας χειραγωγήσουν πιο εύκολα. Γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει να υπερασπίζεστε με τόλμη ό,τι πολυτιμότερο έχετε.

eutuxia

Σε αυτή τη ζωή, σας αξίζει να είστε ευτυχισμένοι και για να το πετύχετε αυτό δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσετε όλα τα όνειρά σας. Μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι με ό,τι έχετε και με γαλήνη και προθυμία να αποδέχεστε τα πολλά καλά πράγματα που έρχονται στο δρόμο σας.
Είναι εγωιστικό να πει κανείς φωναχτά ότι αξίζει να είναι ευτυχισμένος; Φυσικά και όχι. Αυτό είναι κάτι που όλοι μας αξίζουμε – όπως επίσης όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να μας αγαπούν, να μας σέβονται και να μας εκτιμούν.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να θέλουμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας: δεν έχει νόημα να περιμένετε να έρθει κάποιος άλλος στη ζωή σας για να σας κάνει ευτυχισμένους.
Για να είστε ευτυχισμένοι, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας.
Για να είστε ευτυχισμένοι θα πρέπει να μάθετε τι θα αποδέχεστε και τι όχι στη ζωή σας
Στην πραγματικότητα, για να είστε ευτυχισμένοι δεν χρειάζεται να έχετε τα πάντα στα πόδια σας. Όποιος νομίζει ότι ευτυχία είναι να έχεις ένα τραπεζικό λογαριασμό με πολλά μηδενικά ή άπειρους φίλους, κάνει μεγάλο λάθος.
Αυτό που χρειάζεστε είναι μια ζωή γεμάτη με αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, όπου θα μπορείτε να γεμίσετε τον εαυτό σας με πράγματα που θα έχουν πραγματική και αληθινή σημασία για σας.

  • Η ευτυχία μερικές φορές μπορεί να είναι μια πράξη ταπεινότητας ή μια μινιμαλιστική αντίληψη. Αυτό σημαίνει ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να γνωρίζετε τι θέλετε, κάτι που μπορείτε να προσδιορίσετε και να πετύχετε.
  • Προσπαθήστε να ζείτε κάθε μέρα κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν και να είστε περήφανοι για αυτά. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας.
  • Όλα τα υπόλοιπα θα είναι απλά «αξεσουάρ», θέματα ή πράγματα που μπορεί να σας ωφελήσουν και άλλα το αντίστροφο.
  • Το να γνωρίζετε τι πραγματικά θέλετε από τη ζωή δεν είναι πάντα εύκολο. Θα πρέπει να έχετε βιώσει ορισμένες εμπειρίες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ορίσετε ορισμένες προσδοκίες.
  • Το να γνωρίζετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική προσωπικότητα από τη δική σας – αν για παράδειγμα, είστε εσωστρεφείς – θα σας βοηθήσει να κάνετε αρχικά λίγους και στενούς φίλους πριν αποκτήσετε πολλούς και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεται κανείς με την πάροδο του χρόνου.
  • Σας αξίζει να σας εκτιμούν και να σας σέβονται
anexartisia
Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ: ήδη γνωρίζετε τι σας αξίζει και προκειμένου να βάλετε τον εαυτό σας πρώτο και να φροντίσετε για την αυτοεκτίμησή σας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αξίζετε και το σεβασμό των άλλων.
Αυτό μπορεί να θεωρείται ευνόητο αλλά αν δεν αγαπήσετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας θα είναι εύκολο να παραπλανηθείτε ή να χειραγωγηθείτε από τις επιθυμίες των άλλων, με κίνητρα που δεν είναι δικά σας σε σημείο που να παραμερίζετε τη δική σας ευτυχία.
Δεν σας αξίζει κάτι τέτοιο. Υπερασπιστείτε οτιδήποτε είναι δικό σας, υπερασπιστείτε το χαρακτήρα σας, το χώρο σας και τις προσωπικές σας αξίες. Σε αυτή τη ζωή όλοι αξίζουν να τους σέβονται και να τους εκτιμούν.
  • Οι γονείς θα πρέπει να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα παιδιά τους έτσι ώστε να μεγαλώνουν με ένα χαρούμενο και συναισθηματικά ασφαλή τρόπο. Αυτό θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν καλή αυτοεκτίμηση την οποία θα καλλιεργούν μέρα με τη μέρα.
  • Για να είστε ευτυχισμένοι θα πρέπει να έχετε το σεβασμό και την αγάπη τουσυντρόφου σας. Για να διατηρείτε τη σχέση σας ευτυχισμένη και σταθερή δεν πρέπει να νοιάζεστε μόνο για τον εαυτό σας αλλά να υπάρχει αμοιβαιότητα.
  • Κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί εγωιστής επειδή πιστεύει ότι πρέπει να τον σέβονται. Αξίζετε το σεβασμό της οικογένειάς σας, των φίλων σας, των συναδέλφων σας και φυσικά των συντρόφων σας.
Επιπλέον, αν έχετε μάθει να σέβεστε τον εαυτό σας, είστε ικανοί να εκφράζετε το σεβασμό σας προς τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή σας και αυτό γιατί γνωρίζετε πώς θέλετε να σας συμπεριφέρονται.
Η ευτυχία είναι ο στόχος της ζωής σας
thlipsi
Σε αυτή τη ζωή μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε ένα μεγαλύτερο σπίτι, έναν ελκυστικό σύντροφο που να είναι ευγενικός και ταπεινός και μια τέλεια δουλειά. Αλλά πέραν αυτών θα πρέπει να είστε ευτυχισμένοι με αυτά που σας προσφέρει η ζωή.
Μπορεί να μην είναι εφικτό να εκπληρώσετε όλα τα όνειρά σας αλλά η ευτυχία δεν είναι κάτι απτό: αποτελείται από στιγμές, ανθρώπους και εμπειρίες.
Απλά προσπαθήστε να ζείτε έχοντας ανοιχτά μάτια και καρδιά. Ένας από τους πιο βασικούς τρόπους για να το καταφέρετε είναι να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή της ζωής σας.
  • Δεν έχει σημασία αν είστε μόνοι ή αν έχετε άπειρους φίλους. Απλά φροντίστε να είστε καλοί με τον εαυτό σας και να μάθετε να μετράτε στα δάχτυλα του ενός χεριού τους ανθρώπους που σας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους.
  • Μερικές φορές η ζωή δεν είναι εύκολη και πολλές φορές βάζει εμπόδια στο δρόμο σας. Γι’ αυτό το λόγο, άλλη μια σημαντική πτυχή που θα πρέπει να φροντίζετε καθημερινά είναι η στάση σας απέναντι στη ζωή.
  • Η στάση σας στη ζωή είναι ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία που θα πρέπει να διατηρείτε. Αυτή θα σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε τη ζωή με τόλμη και αισιοδοξία.
  • Η θετική στάση στη ζωή θα σας βοηθήσει να βλέπετε την πραγματικότητα βασιζόμενοι στις γνώσεις. Δεν διαφωνούμε ότι υπάρχουν κάποιες κακές στιγμές αλλά υπάρχουν και πολλές καλές, έτσι φροντίστε να είστε ευτυχισμένοι κάθε μέρα της ζωής σας. Γνωρίζατε ότι αν αντισταθείτε σε αυτό το αίσθημα, θα είστε πάντα δυσαρεστημένοι και θα παραμένετε μόνιμα παγιδευμένοι στη δυστυχία σας.
Πρέπει να μάθετε να κοιτάτε μπροστά τον ορίζοντα γεμάτοι ελπίδα, βάζοντας τον εαυτό σας πρώτο και μαθαίνοντας να αγαπάτε τα πάντα γύρω σας με απλότητα και ταπεινότητα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα