Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Λέξεις και φράσεις «κλειδιά».


«θα σε κάψει ο Θεός».
Μία φράση την οποία την ακούμε συχνά και μας προκαλεί φόβο και τρόμο. Μία φράση που μας οδηγεί σε απόσταση από τον Θεό, με οδηγό τον φόβο.
Κι όμως αυτή η φράση δεν έχει μέσα της το κάψιμο έτσι όπως τοποθετείτε ως φράση εκφοβισμού, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Καθώς ο Θεός τι μας λέει ?


Μας λέει ότι Εκείνος ενεργεί σαν φλόγα που κατακαίει τα πάθη μας. Πότε ? Όταν εμείς μέσα από την μελέτη και την προσευχή ανάψουμε την φλόγα- ζέση ως προς Εκείνον. Να τον αγαπήσουμε δηλαδή όπως λέει και ο Ιησούς με όλη την καρδιά μας, με όλη την διάνοιά μας, με όλη την ψυχή μας. ( Προς Εβραίους Κεφάλαιο 12 εδάφιο 29).
Οπότε όταν ένας άνθρωπος ανάψει μέσα του τη φλόγα προς τον Θεό και τον Λόγο του τότε η καρδιά του θερμαίνεται και αυτή η θέρμη οδηγεί στην κάθαρση από τα πάθη, που τόσο μας ταλαιπωρούν.
Έτσι ο κάθε άνθρωπος είτε θα έρθει σε ζέση από τον Λόγο του Θεού και λειτουργεί μέσα από τον Λόγο Του. Που σημαίνει ότι η καρδιά του είναι γεμάτη από την Πνευματική οδό. Ή θα σκλαβωθεί από κάθε τι γήινο η καρδιά του και τότε θα έρχεται το καίγομαι.
Αυτό δηλαδή που μας οδηγεί στο κάψιμο του πόνου είναι το εγώ μας και από τις επιθυμίες τις καρδιάς μας.
Ναι αν παραδώσουμε την καρδιά μας στον Κύριο και στον Θεό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε υλικά αγαθά. Αλλά ακριβώς το αντίθετο. Αφήνουμε τον Θεό να μας οδηγεί και Εκείνος θα μας παρουσιάσει όλα όσα μας χρειάζονται για να ζούμε εδώ με αγάπη και αρμονία.
Κανένα από τα παιδιά Του ο Θεός δεν εγκαταλείπει.
Απλώς καθώς σέβεται πάντα της ελευθερία της επιλογής που μας έχει δώσει, δεν μπορεί να επέμβει αν εμείς δεν του το ζητήσουμε.
Το σίγουρο είναι πως ο Θεός δεν μας καίει με την κακή έννοια, αλλά μας θερμαίνει και μας ζεσταίνει με την Αγάπη Του και την θαλπωρή Του κάθε λεπτό, αρκεί να ενωθούμε μαζί Του.

Δωροθέα 

Αναδημοσίευση από zefira21

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα