Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!

O ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ!! 
              
               
Ότι δώσουμε αυτό θα πάρουμε, δράση - αντίδραση το αντίθετο του.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΙΝΩΝ 

ΟΣΟΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΜΕ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ.

Ο ΑΓΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΑ ΑΨΥΧΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗ.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΣ ΕΝΔΥΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΝΗΤΑ ΚΑΙ ΖΕΙ ΩΣ ΘΝΗΤΟΣ






Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι νόμοι στο δυαδικό και διττό σύμπαν στο οποίο ζούμε, όπου κάθε τι έχει και το αντίθετο του, 

και χάριν της Αρμονίας και συμβίωσης και ισορροπίας των δύο αντίθετων δυνάμεων, μας ανταποδίδει ακριβώς την ίδια αντίθετη δύναμη ως αποτέλεσμα των πράξεων και επιλογών μας στην ζωή μας.
Ότι δώσουμε αυτό θα πάρουμε, δράση - αντίδραση το αντίθετο του μέσα από μια επιλογή την οποία θα πράξουμε στην ζωή μας.
Νόμος της έλξης.

Γι'αυτό και όλοι οι ανώτεροι πνευματικά άνθρωποι που πέρασαν από την Γη, μας δίδαξαν να μην γινόμαστε ένα με αυτόν τον κόσμο.
Διότι όταν γινόμαστε ένα με την υλική πραγματικότητα οτιδήποτε και να πράξουμε θα εισπράξουμε στην ζωή μας το αντίθετο του ακριβώς στην ίδια του δύναμη.

Και εδώ μπαίνει στην μέση ο παράγοντας ψυχή, η οποία είναι η μόνη που δεν ανήκει σε αυτόν τον διττό δυαδικό κόσμο των αντιθέτων, και η νοητή ουσία που βρίσκεται στον πυρήνα της μας οδηγεί να απέχουμε από αυτόν τον κόσμο πράττοντας στην ζωή μας πάντα με γνώμονα το Αγαθό και ποτέ για το προσωπικό μας συμφέρον! χάριν της Αρμονίας και συμβίωσης των αντιθέτων. 

morfeas sky


Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ-ΔΙΚΑΙΟ-ΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.



ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Η ενότητα αναφέρεται στο ρόλο την Πρόνοιας για τη δημιουργία και τη λειτουργία του σύμπαντος σε άμεση σχέση με το Θεό-Δημιουργό.
Όργανα της Πρόνοιας είναι η Ανάγκη και το Πεπρωμένο καθώς και η Φύση, αρμόδια για γέννηση και τη φθορά.

Ειδικότερα αναφέρεται στην δημιουργία του θνητού ανθρώπου, κατά την αρμονική τάξη που επικρατεί στον επουράνιο κόσμο,
(Σημ: επικρατεί σε όλες τις σφαίρες η αρμονία των αντιθέτων) 
του πνεύματος και της ύλης, του σώματος και της ψυχής, και το ρόλο της ψυχής, με την ενσωμάτωση της,(στην σάρκα),  στην προσέγγιση  του θείου από τον (θνητό)άνθρωπο,μέσω της νόησης.

(Σημ: στον άνθρωπο όμως δεν υπάρχει η αρμονία στην σκέψη=νόηση της ψυχής, διότι έχει ροπή στο θνητό του μέρος, προς τα δύο άκρα, είτε του καλού είτε του κακού).

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Όλα γίνονται σύμφωνα με την φύση και την μοίρα και δεν υπάρχει τόπος χωρίς την Πρόνοια, και Πρόνοια είναι ο αυτοτελής λόγος του επουράνιου Θεού. (σημ: εννοεί τον Αληθινό Θεό).

Δύο δε είναι οι δυνάμεις που πηγάζουν απ'αυτόν:
η ανάγκη και η μοίρα.

Η μοίρα υπηρετεί την ανάγκη και την πρόνοια,
και την μοίρα υπηρετούν οι αστέρες.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την μοίρα, ούτε να προφυλάξει τον εαυτό του από την δύναμη της και γιατί όπλο της μοίρας είναι οι αστέρες οι οποίοι, σύμφωνα με αυτήν φέρνουν σε πέρας ό,τι αφορά τη φύση και τους ανθρώπους.
(Σημ: οι αστέρες είναι οι Δέκαρχοι οι οποίοι περικλείουν τους κύκλους και εφαρμόζουν την αρμονία των σφαιρών στο σύμπαν, όπως και τον Νόμο της ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ, στα έμβια όντα που φέρουν τον θεϊκό Νου δηλαδή στους ανθρώπους).
ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ είναι ο νόμος της αρμονίας των αντιθέτων.
Ζωή και θάνατος μαζί. Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις στην ζωή σου, ΤΟ ΑΝΤΊΘΕΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΑΘΟΣ.

Η ανάγκη είναι σταθερή απόφαση και αμετάβλητη δύναμη της Πρόνοιας.

(Σημ: Ανάγκη είναι η θνητή φύση του ανθρώπου, επειδή το σώμα του είναι θνητό όπως και η λογική του, άρα και έχει ανάγκες θνητές γι'αυτό και για να επέρχεται η αρμονία μέσω της μοίραςω στους ανθρώπους).

Η θνητή φύση ζει σε αρμονία με τα αντίθετα της.
Ο θνητός άνθρωπος όμως έχει ροπή προς τα δύο άκρα, (καλό κακό), γι'αυτό παραμένει για πάντα θνητός και υποφέρει από την μοίρα του.

.............
...............................

Αυτή που κρατά γερά το σύμπαν είναι η Πρόνοια ενώ αυτή που το συγκρατεί και το περιέχει είναι η Ανάγκη, και η Μοίρα οδηγεί και περιφέρει τα πάντα, αναγκαστικά, διότι ο εξαναγκασμός είναι η φύση της, και είναι αιτία της γένεσης και της φθοράς της ζωής.

Το σύμπαν πρώτο έχει την Πρόνοια (διότι πρώτο δέχεται την επίδραση της) η δε Πρόνοια απλώνεται στον ουρανό, διότι και οι θεοί με ακούραστη και ακατάπαυστη κίνηση στρέφονται και κινούνται σ'αυτόν και η Μοίρα επειδή συνδέεται με την ανάγκη.

Και η μεν Πρόνοια προνοεί ενώ η Μοίρα είναι η αιτία της κατάστασης των άστρων.
Αυτός είναι νόμος αναπόφευκτος σύμφωνα με τον οποίο όλα έχουν τακτοποιηθεί.

Σημ: Η Πρόνοια δηλαδή ο Λόγος του Πατέρα Νου Θεού Φως και Ζωή Υπάρχων, βρίσκεται έξω από το σύμπαν έξω από τους επτά κύκλους της θνητής διπολικής δημιουργίας.
Η Ανάγκη βρίσκεται μέσα στους κύκλους, είναι η δύναμη όλης της θνητής ύπαρξης που γεννιέται και πεθαίνει μέσα από την Ανάγκη.
Η Μοίρα εξαναγκάζεται αναγκαστικά να επιφέρει την αρμονία και την δικαιοσύνη σε όλα τα δημιουργήματα άψυχα και έμψυχα μέσα στους κύκλους, και είναι αιτία της γένεσης και της φθοράς της ζωής για να υπάρξουν όλα αρμονικά χάρην της Αρμονίας των αντιθέτων.
....
Σημ: Το σύμπαν δέχεται την δύναμη της Πρόνοιας του Θεού, η Πρόνοια με την βοήθεια των "θεών" μεταφέρεται μέσα στο σύμπαν.
Όσον αφορά ποιοι είναι οι "θεοί" θα σας έλεγα ότι είναι οι Ολύμπιες θεότητες του δεύτερου Νου δημιουργού τον Δία που σκοπό έχουν να επιφέρουν την Αρμονία των σφαιρών και την Ειμαρμένη στο θνητό σύμπαν.

Η Μοίρα επίσης συνδέεται με τους "θεούς" η οποία συνδέεται με την Ανάγκη και οι θεοί είναι αυτοί που επιφέρουν την ζωή μέσα από την μοίρα και την ανάγκη.

Σημ: Η μεν αναγκαστικά αναγκάζει τους θεούς γιατί αυτό πρέπει να κάνουν να επιφέρουν την Αρμονία σε όλα.
Αυτός ο νόμος της Μοίρας είναι απαράβατος και δεν δύναται κανείς να τον καταπατήσει μα ούτε και δύναται.

morfeas sky

Αναδημοσίευση από oneirosky

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα