Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Όταν η Αρμονία της ψυχής εξουσιάζει τις επιθυμίες



Ένα μεγάλο μάθημα ζωής είναι όταν κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας αυτού του διττού κόσμου.

Για να έχουμε λοιπόν  ότι επιθυμήσουμε πρέπει να είναι οδηγός μας η ψυχή.
Η ψυχή μας όμως δεν επιθυμεί με πάθος τα υλικά αγαθά, αλλά επιθυμεί με πάθος όσα συμβαδίζουν με την δύναμη της αρμονίας.
Η ψυχή αγαπά με πάθος, αλλά επειδή είναι και ενσαρκωμένη ως άνθρωπος θνητός, ερωτεύεται μεν το άλλο της μισό μα οδηγείται πάντα από το δίκαιο την αρετή το ήθος την ενσυνείδηση την ευσέβεια την καλοσύνη, μαζί με όλα τα θνητά πάθη, αλλά που πάντα τα εξουσιάζει.
Αν όμως οι επιθυμίες του θνητού σώματος και της διττής λογικής που πάντα έχουν ροπή προς τα άκρα επικρατήσουν, τότε δεν εξουσιάζονται οι επιθυμίες από την ψυχή, και οδηγούμαστε προς τους δύο αντίθετους πόλους, με αποτέλεσμα όποια κορυφή κι αν επιλέξουμε το αποτέλεσμα θα είναι πάντοτε δυσανάλογο και οδυνηρό.

Για παράδειγμα, επιθυμώ τα λεφτά, και όσο περισσότερο τα θέλω έστω και για καλό σκοπό, τόσο πιο πολύ καταστρέφω την ψυχοσύνθεση μου, άρα και την σωματική υγεία μου,.
Διότι είναι αδύνατον να επιθυμήσω λεφτά, χωρίς πρώτα να περπατήσω στα άκρα για να τα αποκτήσω, διότι μπορεί να έχω ως πρότυπο την όποια καλή μου πρόθεση, αλλά πάντα μέσω της επιβουλής των άκρων του ενός πόλου όπου θα αντισταθμιστεί σίγουρα από τον αντίθετο του πόλο στην ίδια δύναμη του.
Και πάντα τα δύο άκρα οι δύο πόλοι έχουν ως τελικό αποτέλεσμα το κακό, την οδύνη,την λύπη, και όλα είναι αποτέλεσμα μέσω της ηδονής της επιθυμίας.

Αν όμως επιθυμώ λεφτά αλλά δεν το επιδιώκω, τότε ζω σε αρμονία με την ψυχοσύνθεση μου και ως εκ θαύματος θα ανακαλύψουμε ότι τα λεφτά θα έρχονται μόνα τους αλλά όσα χρειαζόμαστε.

Όλα σε αρμονία λοιπόν, ειδάλλως πάμε στα άκρα, και τα άκρα είτε έχουμε καλή πρόθεση είτε κακή, πάντα φέρουν ως αποτέλεσμα την λύπη από ηδονή, το κακό.

morfeas sky

Αναδημοσίευση από oneirosky

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα