Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Πώς να απαλλαγείτε από τις κόκκινες ελιές


Αν έχετε κόκκινες ελιές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε, μιας που δεν κρύβουν κανέναν κίνδυνο υγείας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να τις αφαιρέσουν για λόγους ομορφιάς.
Σ’ αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης και αφαίρεσης των κόκκινων ελιών του δέρματος, αλλά θα σας εξηγήσουμε και πώς προκαλούνται, τι είναι, τι ιατρικές θεραπείες υπάρχουν και θα σας δώσουμε μερικές γενικές πληροφορίες φροντίδας και προστασίας της επιδερμίδας σας.

Πώς είναι μια κόκκινη ελιά;

Οι κόκκινες ελιές, γνωστές και ως σπίλοι, έχουν σφαιρικό σχήμα, είναι κόκκινες και όχι μεγαλύτερες σε διάμετρο από δύο χιλιοστά. Εμφανίζονται συνήθως στον θώρακα, τον λαιμό και τα μπράτσα.

Γιατί εμφανίζονται;

Στις περισσότερες περιπτώσεις σχετίζονται με την πάροδο του χρόνου και τη γήρανση του οργανισμού, γι’ αυτό και τις βλέπουμε συχνά στους γηραιότερους. Ισχύει επίσης πως όσο λευκότερο δέρμα έχετε, τόσο πιθανότερο να τις παρατηρήσετε να εμφανίζονται.
Κύριος λόγος εμφάνισής τους είναι η διαστολή των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων του δέρματος και η υπερβολικά συχνή έκθεση στον ήλιο.

Πώς να τις ξεφορτωθείτε

Εάν είναι μικρές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσίλερ ή μέικ-απ για να τις κρύψετε, αν και υπάρχουν διάφορες ιατρικές μέθοδοι αφαίρεσής τους. Εάν τις σκέφτεστε, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό ή έναν δερματολόγο για να σας συμβουλέψει ποια από τις μεθόδους είναι καλύτερη για την περίπτωσή σας.
  • Εγχείρηση: Αφορά συνήθως την περίπτωση μεγάλων ελιών που εκτείνονται βαθιά μέσα στο δέρμα. Γίνεται με μια μικρή τομή στο δέρμα για να αφαιρεθεί η ελιά. Έπειτα γίνονται ράμματα στην περιοχή. Μπορεί να είναι επίπονη και συνήθως αφήνει ένα μικρό σημάδι.
  • Λέιζερ: Γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος, συνήθως χωρίς σημάδια και παρενέργειες.
  • Κρυοπηξία: Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα αζωτούχο υγρό για να παγώσει την ελιά και να την αφαιρέσει. Το κύριο πρόβλημα με αυτή την επιλογή είναι το υψηλό της κόστος.
Σε κάθε περίπτωση, πολλοί προτιμούν να δοκιμάσουν πρώτα φυσικές θεραπείες, για να αποφύγουν τις υψηλές τιμές και τις παρενέργειες των ιατρικών λύσεων.
Διαβάστε παρακάτω τις φυσικές σας επιλογές:

Καστορέλαιο

Θα χρειαστείτε καστορέλαιο, βαμβάκι και ιατρική ταινία:
Βουτήξτε το βαμβάκι στο καστορέλαιο και εφαρμόστε το πάνω στην ελιά, κολλώντας το με χειρουργική ταινία. Αυτό πρέπει να γίνεται για επτά συνεχείς μέρες, ενώ αλλάζετε το βαμβάκι με φρέσκο κάθε μέρα.

Σκόρδο

Ίσως γνωρίζετε τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου.  Εφαρμόστε μια σκελίδα φρέσκο σκόρδο κάθε μέρα πάνω στην ελιά, κολλώντας την με χειρουργική ταινία. Αλλάζετε τη σκελίδα ιδανικά δύο φορές την ημέρα, το πρωί και προτού πέσετε για ύπνο.
Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε θεραπεία με σκόρδο τρώγοντας ωμό σκόρδο ή κάψουλες με έλαιο σκόρδου.
skordo-2

Ξινόμηλο

Χτυπήστε στο μπλέντερ ένα ξυνόμηλο και εφαρμόστε τον χυμό του στην ελιά τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα για τρεις εβδομάδες. Η μέθοδος αυτή είναι αργή και χρειάζεται υπομονή, αλλά είναι και αποτελεσματική. Θα δείτε πως οι κόκκινες ελιές σας εξαφανίζονται.

Φροντίδα του δέρματος

Για να προλάβετε την εμφάνιση νέων ελιών, θα πρέπει να φροντίζετε καλά το δέρμα σας, ειδικά εάν είναι ευαίσθητο ή πολύ λευκό.
  • Να το προστατεύετε πάντα από την ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά το καλοκαίρι και τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος, δηλαδή μεταξύ 12 και 4 το απόγευμα. Να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό, αλλά ειδικά το μεσημέρι και το απόγευμα καλύτερα να μην αφήνετε το δέρμα σας εκτεθειμένο.
  • Κάνετε φυσικά πίλινγκ μια φορά την εβδομάδα ή κάθε δεκαπέντε, με σωστά προϊόντα, σύμφωνα με τον τύπου του δέρματός σας και την ευαισθησία κάθε σημείου του σώματος.
  • Να ενυδατώνετε και να θρέφετε το δέρμα σας συχνά, με λαχανικά και φυσικές ενυδατικές κρέμες.
  • Να φοράτε φυσικά υφάσματα, όπως λινά και βαμβακερά, αποφεύγοντας τα συνθετικά.
  • Να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή. Φρούτα, ωμά και φρέσκα λαχανικά και ωφέλιμα λιπαρά κάθε μέρα. Αυτά θα θρέψουν το δέρμα σας και θα του δώσουν ζωντάνια.
  • Στο ντους, χρησιμοποιείτε κρύο νερό όσο το δυνατόν συχνότερα ή τουλάχιστον ρίξτε λίγο κρύο νερό στο τέλος του ντους, για να βελτιώσετε την δερματική κυκλοφορία και την κυκλοφορία του αίματος γενικότερα. Το πολύ ζεστό νερό σας κάνει αδύναμους και χαλαρώνει την επιδερμίδα.
Αναδημοσίευση από meygeia

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα