Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η λαχτάρα για παχυντικές τροφές και η έλλειψη μετάλλων

chocolate

Οι περισσότεροι από εμάς σε κάποια στιγμή της ζωής μας (για κάποιους είναι μόνιμη κατάσταση…) παρουσιάσαμε έντονη λαχτάρα για ανθυγιεινές τροφές. Σοκολάτα, γλυκά, διάφορα αλμυρά σνακς.

Το σώμα μας τις ήθελε και τις απολάμβανε όταν τού τις προσφέραμε. Το πρόβλημα, όμως, ήταν πως όταν τις προσφέραμε ο οργανισμός μας δεν ηρέμησε, αλλά η λαχτάρα συνεχίστηκε. Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ;
Η επιστήμη, είναι πια σε θέση να αντιληφθεί πως αυτοί οι πόθοι για ανθυγιεινές τροφές είναι σημάδι ότι το σώμα μας χρειάζεται ορισμένα μέταλλα που μπορούν να βρεθούν σε ανθυγιεινά τρόφιμα, αλλά είναι καλό να βρεθούν από υγιείς τροφές. Για την ακρίβεια, μόνο με την απόκτηση των μετάλλων από φυσικές πηγές, μπορεί ο οργανισμός να έχει τη βέλτιστη απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών και παράλληλα να απαλλαγεί από αυτή την επιθυμία για τις ανθυγιεινές τροφές που μαστίζουν τη ζωή μας.
Σοκολάτα: Μαγνήσιο
Η σοκολάτα είναι η πιο συχνά αναφερόμενη διατροφική επιθυμία στον δυτικό κόσμο, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να μάς εκπλήσσει το γεγονός ότι συνδέεται με ένα θρεπτικό συστατικό, στο οποίο ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων έχει ανεπάρκεια: Το μαγνήσιο. Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές μέχρι και το 80% του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες, δεν έχει επαρκή πρόσληψη του συγκεκριμένου μικρομετάλλου (ιχνοστοιχείου), που είναι απαραίτητο για πάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με τη χαλάρωση.
Μάλιστα, το μαγνήσιο συχνά ονομάζεται «ορυκτό χαλάρωσης», ακριβώς γιατί το άγχος, η ευερεθιστότητα, η αϋπνία και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι τα κύρια συμπτώματα της ανεπάρκειάς του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται καλά μετά την κατανάλωση σοκολάτας: Oι μικρές ποσότητες μαγνησίου που υπάρχουν σ’ αυτήν (προέρχονται από το κακάο) τούς χαλαρώνουν. Αλλά φυσικά μπορείτε να βρείτε πολύ πιο υγιεινές πηγές μαγνησίου από την επεξεργασμένη σοκολάτα. Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα φασόλια, το ίδιο το κακάο, είναι όλα άριστες πηγές μαγνησίου και θα σάς βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη λαχτάρα για σοκολάτα.
Ζαχαρούχες τροφές: Χρώμιο, άνθρακας, φώσφορος, θείο και τρυπτοφάνη
Η δεύτερη πιο συνηθισμένη λαχτάρα είναι τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Αυτή είναι η πιο σύνθετη λαχτάρα γιατί δηλώνει έλλειψη ούτε λίγο ούτε πολύ σε 5 θρεπτικά συστατικά: Χρώμιο (βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα), άνθρακα (ένα από τα στοιχεία από τα οποία παρασκευάζεται η ζάχαρη), φώσφορο (βοηθά τον οργανισμό να παράγει ενέργεια), θείο (βοηθά στην αφαίρεση των τοξινών) και τρυπτοφάνη (ρυθμίζει τη σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή που στέλνει στον εγκέφαλο σήματα για χαλάρωση και ηρεμία και που τα χαμηλά του επίπεδα οδηγούν σε κατάθλιψη). Ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η λαχτάρα για ζάχαρη είναι απλά να βελτιώσετε τη διατροφή σας, η οποία θα βοηθήσει το σώμα σας να γεμίσει τις μπαταρίες σε όλους τους τομείς.
Ραφιναρισμένοι υδατάνθρακες: Αζωτο
Η λαχτάρα για εξευγενισμένους υδατάνθρακες όπως τα ζυμαρικά και το ψωμί, σηματοδοτούν ανεπάρκεια του οργανισμού σε άζωτο. Οι ενώσεις του αζώτου είναι ένα ουσιαστικό συστατικό των νουκλεϊκών οξέων και πρωτεϊνών και οι ελλείψεις σ’ αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε υποσιτισμό, λόγω σχετικής ανεπάρκειας σε πρωτεΐνη. Ως εκ τούτου, αν διαπιστώσετε ότι έχετε λαχτάρα για ραφιναρισμένους υδατάνθρακες, προσθέστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε άζωτο. Οι περισσότερες τροφές περιέχουν άζωτο σε οργανικές ή μη οργανικές μορφές, αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα πλούσια σ’ αυτό.
Αλλες λιγούρες
Οι ακόλουθες λιγούρες είναι λιγότερο συχνές από αυτές που περιγράφονται παραπάνω, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν διατροφικούς πόθους πολλών ανθρώπων:
Λιπαρά τρόφιμα: Υποδηλώνουν ανεπάρκεια σε ασβέστιο. Καλές πηγές ασβεστίου περιλαμβάνουν το φρέσκο γάλα, το τυρί, τα γογγύλια και το μπρόκολο.
Παγωτό: Υποδηλώνει έλλειψη σιδήρου. Φάτε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το κρέας και τα λαχανικά της θάλασσας (φύκια).
Αλμυρά τρόφιμα: Υποδηλώνουν ανεπάρκεια σε χλώριο ή / και πυρίτιο. Δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερα ψάρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους στη διατροφή σας.

medinova

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα