Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Υποφέρετε από καούρες; Απαλλαγείτε σε μία μέρα!

breakfast
Νιώθετε κάψιμο στον οισοφάγο, πονάει το στομάχι σας; Ίσως να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αυτό το ημερήσιο πλάνο θα σας βοηθήσει να μειώσετε την καούρα.
7:00 πμ
Για να αποφύγετε τη δυσάρεστη παλινδρόμηση, το πρωινό σας πρέπει να αποτελείται από γάλα (μην το ανακατεύετε ποτέ με καφέ ή σοκολάτα σε σκόνη) ή γιαούρτι, απλά μπισκότα, κορν-φλέικς (χωρίς σοκολάτα). Αν δεν έχετε συμπτώματα εδώ και λίγο καιρό, μπορείτε  να απολαύσετε τον μοναδικό καφέ της ημέρας, αλλά ντεκαφεϊνέ. Όχι στα ανθρακούχα ροφήματα, τη μερέντα και τα κρουασάν. Απαγορεύεται επίσης το τσάι. Αν πρόκειται για πράσινο, δεν πρέπει να περιέχει τεΐνη.
11:00 πμ
Είναι η στιγμή που μπορείτε να απολαύσετε ένα σνακ: προτιμήστε φρέσκα φρούτα εποχής, αποφεύγοντας τα εσπεριδοειδή και τις όξινες τροφές γενικώς. Επιλέξτε αχλάδια, μήλα και μπανάνες, που καταναλώνονται πάντα ως σνακ, με απόσταση από τα κυρίως γεύματα. Όχι στους φρουτοχυμούς: καλύτερα να πίνετε μη ανθρακούχο μεταλλικό νερό.

13:00 μμ
Για μεσημεριανό, φτιάξτε ένα «μονοθεματικό» γεύμα: καταναλώστε για παράδειγμα, ένα ή δύο ορεκτικά με βάση τα πράσινα λαχανικά. Προτιμήστε το ψάρι και το λευκό κρέας. Γενικώς, αποφεύγετε τα αλλαντικά, τις σάλτσες και τις ιδιαίτερα πικάντικες ή κατεργασμένες τροφές. Πιείτε λίγο νερό. Αν φάτε φρούτα, φροντίστε να έχει περάσει ώρα από το γεύμα.
14:00 μμ
Τελειώσατε με το φαγητό; Πηγαίνετε για περπάτημα! Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι να κάθεται πολύ ώρα μετά το γεύμα, επειδή η κοιλιά πιέζει το στομάχι και η πίεση αυξάνει το πρόβλημα της οξύτητας. Ποιο είναι το ιδανικό; Μια μικρή βόλτα. Αποφύγετε, αντιθέτως, τον ύπνο μετά το φαγητό.
18:00 μμ
Τα απεριτίφ και τα αλκοολούχα ποτά εν γένει απαγορεύονται, ακόμα και το λευκό κρασί, που συνήθως προκαλεί περισσότερη παλινδρόμηση από το κόκκινο.
20:00 μμ
Το ιδανικό δείπνο έρχεται σε αντίθεση με το μεσημεριανό: αν στη 1 φάγατε δύο πιάτα, το βράδυ μπορείτε  να απολαύσετε ένα ωραίο πιάτο με ζυμαρικά ή ριζότο, συνοδευόμενο από λαχανικά εποχής. Το μυστικό είναι να γεμίζει το πιάτο μόνο με ένα φαγητό. Πιείτε λίγο νερό.
23:00 μμ
Ώρα για ύπνο! Το να χρησιμοποιήσετε δεύτερο μαξιλάρι για να αποφύγετε την παλινδρόμηση έχει αποτέλεσμα για λίγο μόνο. Είναι καλύτερο να περιμένετε τουλάχιστον 3 ώρες από την ώρα που φάγατε πριν πάτε για ύπνο και να μην πιείτε τίποτα πριν κοιμηθείτε.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα