Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΜΑΓΕΙΑ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ!;! part 1!!!!

Πραγματικά σήμερα μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι υπάρχει η μαγεία!;! Και όταν μιλάμε για μαγεία τι εννοούμε ή πως το εννοούμε!;! Είναι κάτι που είναι αρχαίο και ασύλληπτο ή μήπως τελικά είναι κάτι το οποίο έχει να κάνει στην φαντασία κάποιων όπου δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να τρομοκρατεί τους εχθρούς ή και να παραπλανεί τους ανθρώπους εσκεμμένα με σκοπό το κέρδος!;! Ας δούμε λοιπόν σε αυτό το άρθρο αλλά και σε άλλα που θα ακολουθήσουν μετά από αυτό το τι είναι και αν πράγματι υπάρχει!!!!
Ας δούμε τι λέει ο χριστιανισμός για αρχή:
Η << μαύρη >> μαγεία πιστεύεται ότι περιλαμβάνει μαγικές ρήσεις, ειδικές κατάρες και << το κακό μάτι >>, τα οποία βλάπτουν τους εχθρούς, αλλά και ιδιαίτερες τελετές με ανεξέλεγκτες καταστάσεις!!!! Από την άλλη πλευρά, η << λευκή >> μαγεία φέρνει, όπως λένε όσοι την ασκούν, καλά αποτελέσματα λύνοντας τα μάγια και ακυρώνοντας τις κατάρες. Σε μερικούς αρχαίους λαούς η << μαύρη > μαγεία απαγορευόταν επί ποινή θανάτου. Η Αγία Γραφή, όμως, προχωρεί ένα βήμα πιο πέρα και απαγορεύει κάθε μορφή πνευματιστικής μαγείας. Μέσω μαγικών φράσεων, που πιστεύεται ότι είναι προϊόν υπερφυσικής γνώσης και σοφίας, το άτομο που ασκεί μαγεία προσπαθεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους και να μεταβάλει μελλοντικά γεγονότα. Από αυτή την άποψη η μαγεία διαφέρει από τη μαντεία, η οποία επιχειρεί μόνο να ανακαλύψει μελλοντικά γεγονότα και όχι να τα επηρεάσει ή να τα αλλάξει.
Η έννοια της μαγγανείας, η οποία ασκείται με τη χρήση μαγείας, βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στην αντίληψη ότι τα πονηρά πνεύματα μπορούν να επηρεαστούν ώστε να εγκαταλείψουν ένα άτομο ή να εισέλθουν σε αυτό, ότι μπορούν να ξεγελαστούν και να εξαπατηθούν, και ότι μπορεί να αιχμαλωτιστούν ή να παγιδευτούν σε ένα κομμάτι ξύλο ή σε ένα πήλινο ομοίωμα. Παραδείγματος χάρη, λέγεται ότι σχηματίζοντας μαγικά << μονοπάτια >> από μέλι ή άλλα επιθυμητά πράγματα, ο μάγος μπορεί να κάνει τους δαίμονες να υπακούν στη θέλησή του.
Όλες αυτές οι αντιλήψεις οδήγησαν, όπως ήταν φυσικό, στην εμφάνιση μιας πανούργας τάξης μάγων ιερέων που ασκούσαν μεγάλη εξουσία στη ζωή των ανθρώπων, αποσπώντας παχυλές αμοιβές από εκείνους τους οποίους είχαν υπό την επιρροή τους με την πρόφαση ότι κατείχαν υπερφυσικές δυνάμεις που ξεπερνούσαν εκείνες των δαιμόνων. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι αυτοί οι επαγγελματίες μαγγανευτές μπορούσαν να καλέσουν τους δαίμονες να τους υπακούσουν αλλά ότι οι δαίμονες δεν είχαν ισχύ πάνω στους μαγγανευτές.
Αυτές οι πνευματιστικές τέχνες, επονομαζόμενες και επιστήμες, αναπτύχθηκαν και ασκούνταν από τους αρχαίους Χαλδαίους της Βαβυλωνίας. Ο Ησαΐας, τον όγδοο αιώνα Π.Κ.Χ., μας λέει ότι η Βαβυλώνα των ημερών του έβριθε από κάθε λογής μαγγανείες. Πάνω από έναν αιώνα αργότερα, στις ημέρες του Δανιήλ, οι μάγοι ιερείς εξακολουθούσαν να αποτελούν μέρος της βαβυλωνιακής αυλής. Αυτή η φράση, << μάγοι ιερείς >>, είναι κυριολεκτική και ευκρινής μετάφραση της εβραϊκής λέξης.
Οι Βαβυλώνιοι φοβούνταν πολύ διάφορα δύσμορφα από σωματική άποψη άτομα τα οποία αποκαλούσαν μάγους και μάγισσες, καθώς πίστευαν ότι μεταχειρίζονταν << μαύρη >> μαγεία. Οι ιερείς, από την άλλη πλευρά, θεωρούνταν ότι κατείχαν τη << λευκή >> μαγεία. Πίστευαν ότι, τα ίδια ξόρκια που θεράπευαν τον άρρωστο αν τα έλεγε ένας ιερέας, θα τον σκότωναν αν τα έλεγε ένας μάγος ή μια μάγισσα.

Πιθανώς, όταν οι άνθρωποι διασκορπίστηκαν στη γη εξαιτίας της σύγχυσης των γλωσσών στη Βαβέλ, πήραν μαζί τους κάποιες αντιλήψεις γύρω από αυτές τις μαγικές τέχνες. Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι ασκούν μαγεία μέσω των μάντρα, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό του λαϊκού Ινδουισμού και είναι μυστικιστικές φράσεις, ύμνοι ή προσευχές για το δέσιμο κάποιου με μάγια. Μάγοι ιερείς, μάγοι γιατροί και κάθε λογής μαγγανευτές υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως υπήρχαν και μεταξύ των Αιγυπτίων του 18ου αιώνα Π.Κ.Χ., στις ημέρες του Ιωσήφ. Πάνω από δύο αιώνες μετά την πώληση του Ιωσήφ ως δούλου, οι μάγοι ιερείς της Αιγύπτου φαινομενικά επανέλαβαν και οι ίδιοι ως έναν βαθμό τα πρώτα τρία θαύματα που εκτέλεσε ο Μωυσής. Αλλά φάνηκαν ανίσχυροι όταν χρειάστηκε να παραγάγουν σκνίπες, και αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι επρόκειτο για << το δάχτυλο του Θεού!!!! Παρόμοια, αποδείχτηκαν ανήμποροι να αποφύγουν οι ίδιοι την πληγή των μεγάλων σπυριών.

Η Αγία Γραφή είναι η μόνη που διαφέρει από τα συγγράμματα άλλων αρχαίων λαών, κατά το ότι οι αναφορές της στις μυστηριώδεις δυνάμεις και στις μαγικές τέχνες είναι όλες καταδικαστικές. Πουθενά δεν συστήνει τη << λευκή >> μαγεία ως μέσο για να ακυρώνονται οι μαγικές ρήσεις της << μαύρης > μαγείας. Απεναντίας, συνιστά την πίστη, την προσευχή και την εμπιστοσύνη στον Θεό ως μέσο προστασίας από τις αόρατες << πονηρές πνευματικές δυνάμεις >> και από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτές, καθώς και από τις μαγικές επιρροές. Στους Ψαλμούς οι δίκαιοι προσεύχονται για απελευθέρωση από το κακό, ο δε Ιησούς μάς δίδαξε να προσευχόμαστε για απελευθέρωση << από τον πονηρό >>. Από την άλλη πλευρά, το Ταλμούδ και το Κοράνιο ενδίδουν στη δεισιδαιμονία και στο φόβο. Το απόκρυφο βιβλίο του Τωβίτ περιέχει ασυνάρτητα κείμενα μαγείας.—Τωβίτ 6:4, 8, 9, 17· 8:2, 3· 11:8‐15· 12:3·.
Επομένως, το έθνος του Ισραήλ διέφερε σε αυτόν τον τομέα από τα άλλα σύγχρονά του έθνη, και για να διατηρηθεί αυτή η διαφορά, ο Θεός έδωσε στο λαό του ορισμένους ρητούς νόμους σχετικά με τα άτομα που ασχολούνταν με τις απόκρυφες δυνάμεις. << Γυναίκα που κάνει μαγγανείες δεν πρέπει να την αφήσεις ζωντανή >>. << Δεν πρέπει να ασκείτε μαγεία >>. << Όσο για τον άντρα ή τη γυναίκα στους οποίους θα βρεθεί πνεύμα μεσάζοντα ή πνεύμα πρόγνωσης, αυτοί πρέπει εξάπαντος να θανάτων >>. << Δεν πρέπει να βρεθεί σε εσένα . . . κάποιος μάγος ούτε κάποιος που αναζητάει οιωνούς ούτε κάποιος που κάνει μαγγανείες ούτε κάποιος που δένει άλλους με μαγικές ρήσεις ούτε κάποιος που συμβουλεύεται πνευματιστικό μεσάζοντα >>.

Οι προφήτες του Θεού διακήρυξαν επίσης ότι ο Θεός επρόκειτο να εκκόψει όλους όσους επιδίδονταν σε μαγγανείες. Άτομα όπως ο Σαούλ, η Ιεζάβελ και ο Μανασσής, που εγκατέλειψαν τον Ιεχωβά και στράφηκαν σε διάφορες μορφές μαγγανείας, είναι παραδείγματα του παρελθόντος προς αποφυγήν.
Βέβαια πουθενά κουβέντα γιατί οι τρεις Μάγοι πήγαν και προσκύνησαν τον νεογέννητο Χριστό….θα το δούμε αυτό στα παρακάτω άρθρα….!!!!

Ας δούμε τώρα τον όρο μαγεία τι είναι:
Με τον όρο μαγεία περιγράφονται οι τελετουργικές ή διανοητικές προσπάθειες για την πραγματοποίηση κάποιας ενέργειας πέραν των φυσικών δυνατοτήτων του ανθρώπου, με μέσο τη σκέψη, την επίκληση θεοτήτων ή πνευμάτων ή τη χρήση υπερφυσικών δυνάμεων το άνοιγμα πυλών αστρικών ή τριγωνοδιαγνωστικών!!!! Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την εφαρμογή τέτοιων διαδικασιών αποκαλούνται μάγοι/μάγισσες, αποκρυφιστές κλπ. Η μαγεία συνήθως διακρίνεται σε λευκή και μαύρη, με κριτήριο διαφοροποίησης τα κίνητρα πίσω από την επίκλησή της. Αυτές είναι στον χριστιανικό και μουσουλμανικό κόσμο οι ποιο γνωστές διότι υπάρχουν πολλών ειδών μαγείες!!!!
Η μαγεία είναι γνωστή από την προϊστορία ως προσπάθεια του ανθρώπου να υπερβεί τους περιορισμούς των υλικών του δυνάμεων με σκοπό να χειραγωγήσει την πραγματικότητα μέσω της πνευματικής οδού. Ως πτυχή της κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής ανά τους αιώνες εκφράστηκε και συνυφάνθηκε μεταξύ άλλων με τον σαμανισμό, τον μυστικισμό, τη μαντεία, τον ζωροαστρισμό, τον ερμητισμό, την αστρολογία και την αλχημεία. Κατά τον Μεσαίωνα, η μαγεία διώχθηκε με την ποινή του θανάτου στον ρωμαιοκαθολικό και στον ισλαμικό κόσμο, ενώ μετά την Μεταρρύθμιση αυτή η πρακτική συνεχίστηκε και στις προτεσταντικές χώρες. Κατά τον Διαφωτισμό η μαγεία απομυθοποιήθηκε χάρη στην επιστήμη και έπαψε να θεωρείται απειλή ή μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων από τους περισσότερους στις δυτικές κοινωνίες. Βλέπετε η τεχνολογία και η εξέλιξη…..
Η μαγεία, τουλάχιστο με τη μορφή του σαμανισμού, εκτιμάται πως ήταν διαδεδομένη σχεδόν παντού σε προϊστορικές εποχές, ως το απλούστερο νοητικό πλαίσιο ερμηνείας, πρόβλεψης και χειραγώγησης του φυσικού κόσμου!!!! Υπό μία άποψη, που την κρίνει εξωτερικά, αποτελεί την προβολή μίας έμφυτης ψυχολογικής ανάγκης για έλεγχο επί του περιβάλλοντος και ικανοποίηση των επιθυμιών, υπό συνθήκες έλλειψης επιστημονικής γνώσης για τη λειτουργία του φυσικού κόσμου. Αν και αυτή η άποψη η έλλειψη επιστημονικής γνώσης είναι λάθος διότι η μαγεία επίκεται στην επιστήμη είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι!!!! Η μαγεία προϋποθέτει πίστη σε μία αμφίδρομη συσχέτιση μεταξύ του εξωτερικού κόσμου και της εσωτερικής σκέψη, ενώ βασίζεται στην << αρχή της συμπάθειας >>, δηλαδή την αντίληψη ότι το αποτέλεσμα μίας πράξης μοιάζει με την αιτία του και ότι παραμένει μία αιτιακή συσχέτιση ανάμεσα σε υλικά αντικείμενα τα οποία κάποτε εφάπτονταν, ακόμη και αν αυτά απομακρυνθούν μεταξύ τους ( η επιστήμη που έλεγα ποιο πάνω )!!!! Η αρχή της συμπάθειας επιτρέπει την άσκηση μιμητικών τελετών, οι οποίες περιλαμβάνουν υλικά ή λεκτικά σύμβολα, με στόχο την πρόκληση αλλαγών στα αντικείμενα που αναπαριστώνται από τα σύμβολα αυτά. Η μαγεία είναι ένα μηχανιστικό και αιτιοκρατικό εννοιολογικό πλαίσιο το οποίο ωστόσο δεν περιλαμβάνει χρήση λογικών συνεπαγωγών και εμπειρικής παρατήρησης προκειμένου να ερμηνεύει τον κόσμο, δεν εμπεριέχει κάποιο κριτήριο διαψευσιμότητας των εννοιών του ώστε οι τελευταίες να αυτορυθμίζονται και να αυτοβελτιώνονται, ενώ στηρίζεται πολύ στην αξιωματικά αποδεκτή αυθεντία της τοπικής κοινωνικής εννοιακής παράδοσης, φυσικής ή μη!!!! Μέσω της μαγείας πολλαπλές διαφορετικές αιτιακές αλυσίδες γεγονότων μπορούν να συνδεθούν αυθαίρετα μεταξύ τους σε εννοιολογικό επίπεδο, ενώ συνήθως για την υποτιθέμενη επιτυχία μίας μαγικής πράξης απαιτείται η ακριβής τήρηση μίας τελετουργικής συνταγής ( υλικά….. επιστήμη ή όχι !;! )!!!! Ταυτόχρονα με τη μαγεία εμφανίστηκε και η μαντεία (π.χ. μέσω της αστρολογίας ή της νεκρομαντείας), η οποία επίσης αξιοποιούσε την αρχή της συμπάθειας προκειμένου να προβλέπει μελλοντικές καταστάσεις με βάση εμπειρικές παρατηρήσεις, η αιτιακή συσχέτιση των οποίων με το προβλεπόμενο γεγονός έχει τη ρίζα της σε μία παθητική εκδοχή συμπαθητικής μαγείας.
Έχει διαπιστωθεί μία σαφής συσχέτιση της μαγείας με την προϊστορική θρησκεία στις πρωτόγονες ανθρώπινες φυλές θηρευτών-τροφοσυλλεκτών!!!! Επρόκειτο για Σαμάνους οι οποίοι αποσκοπούσαν στην τιθάσευση των φυσικών φαινομένων με τελετουργίες συμπαθητικής μαγείας ώστε να παράσχουν τροφή και ασφάλεια στη φυλή τους με κάθε κόστος!!!! Στη βάση του σαμανισμού ευρίσκεται η δυϊστική αντίληψη ότι ο κόσμος διαιρείται σε δύο αλληλοεπιδρώντα επίπεδα τα οποία αποτελούνται από δύο διακριτές ουσίες:
Μία ορατή υλική και μία αόρατη πνευματική, με τη δεύτερη να αιτιολογεί παράξενες ή δυνάμει επικίνδυνες καταστάσεις όπως η ζωή, η νόηση, ο θάνατος, οι ασθένειες και τα φυσικά φαινόμενα. Ο σαμάνος επικοινωνεί με το κοσμικό επίπεδο / υπόσταση / χώρο / ουσία των πνευμάτων μέσω της μαγείας του με σκοπό να το ελέγξει, υπερβαίνοντας τους περιορισμούς της ύλης και της αιτιότητας. Στη σκέψη αυτών των πρωτόγονων ανθρώπων ο κόσμος κατακλυζόταν από καθαρά πνευματικά, αυτόβουλα πλάσματα, αόρατα με το γυμνό μάτι, τα οποία ενίοτε ενσαρκώνονταν σε υλικά σώματα ζωοδοτώντας τα κατ’ αυτόν τον τρόπο (ανιμισμός). Ο χώρος των ατομικών νοητικών λειτουργιών, η ψυχή κάθε ανθρώπου όπου εδρεύει η νόηση και η συνείδηση, επίσης συσχετιζόταν με αυτόν τον υπερβατικό κόσμο των πνευμάτων.
Προκειμένου να ερμηνευθεί θετικά το φαινόμενο του θανάτου εμφανίστηκε η αντίληψη ότι μεταθανάτια η ψυχή, ή ένα τμήμα της (το ατομικό πνεύμα), αποδεσμεύεται από το υλικό σώμα και συνεχίζει να ζει στο πνευματικό επίπεδο. Έτσι οι σαμάνοι, όχι σπάνια, επιχειρούσαν να χαλιναγωγήσουν τα πνεύματα των νεκρών προγόνων της φυλής για να τους βοηθήσουν στις μαγικές τελετουργίες τους. Ακόμα μία σταθερά της μαγικής τους πρακτικής ήταν ο εξευμενισμός των ζωικών θηραμάτων, τα οποία αποτελούσαν κεντρική πηγή τροφής, μέσω επίκλησης σε κάποιο πνεύμα το οποίο πίστευαν πως ήλεγχε τα ζώα και τα καθιστούσε << πρόθυμα >> να << θυσιαστούν >> για να παράσχουν φαγητό στους ανθρώπους.
Ας δούμε όμως όλα αυτά έχουν κάποια βάση!;!:
Ποιές είναι οι βάσεις μιας μαγείας που είναι τόσο θαμπή μυστικιστική στον απλό κόσμο όσο είναι η ίδια η έννοια του ονόματός της!;! Αν και η ποιο παλαιά μαγεία στον κόσμο είναι η λεγόμενη << Αρχέγονη Παλαιά Χαοτική Μαγεία >> όπου είναι λιγοστοί αυτοί που ξέρουν να την ασκούν. Κάποιοι την ονόμασαν σήμερα ως Χαοτική μαγεία πράγμα το οποίο μόνο το όνομα κάτι λέει διότι οι πράξεις αυτής δεν είναι τίποτα άλλο από τσαρλατανισμό!!!! Χωρίς να υπάρχει βάση σε θεωρία και υπαρξία πουθενά.
Το ίδιο το χάος γεννά από μέσα του την πιο σταθερή έννοια της μαγείας που έχουμε ποτέ συναντήσει…!!!! Τι είναι η Αρχέγονη Παλαιά Μαγεία του Χάους…!;!
Σε αυτό το σημείο, θα ήταν ενδιαφέρον να πούμε δυο λόγια πάνω στην ιστορία της Μαγείας που οδήγησε τελικά στην Αρχέγονη Παλαιά Μαγεία του Χάους, μα θα το αναλύσω αυτό σε μελλοντικά άρθρα!!!!
Κάποιοι που λένε ότι είναι μύστες οι ειδικοί ερευνητές του θέματος λένε τα εξής:
<< Τί είναι ένα μαγικό σύστημα λοιπόν; Τα μαγικά συστήματα συνδυάζουν τις πρακτικές ασκήσεις για να επιφέρουν αλλαγή στις πεποιθήσεις, τις συμπεριφορές, να υποδείξουν ένα μοντέλο για το σύμπαν (αν όχι πολλά), την ηθική αρχή, και κάποια πράγματα που δεν είναι φανερά. Παραδείγματα μαγικών συστημάτων είναι η Καμπάλα, οι διαφορετικές παραδόσεις της Γουίκα, το μαγικό σύστημα της Χρυσής Αυγής με όλους τους βαθμούς του, τα κουστούμια του και τα λοιπά, και ο αυξανόμενος αριθμός των Δυτικών Σαμανικών μονοπατιών που πολλαπλασιάζονται στις μέρες μας.
Αυτό που ισχύει στα περισσότερα μαγικά συστήματα είναι πως προτού ξεκινήσετε να κουνάτε το ραβδί σας ώσπου να φτάσετε στην Θεία Ολοκλήρωση θα πρέπει να διαβάσετε αρκετά βιβλία που να αφορούν τις πεποιθήσεις που ακολουθεί το σύστημα, να μάθετε τα ¨πρέπει¨ και τα ¨δεν πρέπει¨, να αποστηθίσετε τα σύμβολα του συστήματος, να μάθετε πως να μιλάτε στον διπλανό μάγο και σε μερικές περιπτώσεις πως να ντύνεστε, να κινήστε κ.λπ.  Η γέννηση της Μαγείας του Χάους ( όχι της Αρχέγονης Παλαιάς Χαοτικής Μαγείας ) ήρθε γύρω στα τέλη του 1970, την στιγμή που η επιστήμη του Χάους ξεκίνησε να αντιμετωπίζεται σοβαρά από τους Μαθηματικούς αλλά και τους Φυσικούς. Τα δύο ονόματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Μαγεία του Χάους είναι αυτά του Πήτ Κάρρολ και του Ρέι Σέργουιν. Μερικά από τα πρώιμα γραπτά του Κάρρολ υπάρχουν στο βιβλίο ¨Νέα Ισημερία¨ (Τhe New Equinox) που δημοσίευσε ο ίδιος ο Σέργουιν, σύμφωνα με το οποίο το τάγμα ¨Illuminates of Thanateros¨ εμφανίστηκε τότε. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως δεν εμφανίζεται πουθενά στο υλικό του Τάγματος ο όρος Χάος.
Ο εκδοτικός οίκος του Σέργουιν εξέδωσε το βιβλίο του Κάρολλ ¨Liber Null¨ και το βιβλίο του ιδίου ¨The Book of Results¨, τα οποία εξήγησαν την πρακτική μέθοδο με όνομα ¨Sigilisation¨ όπως αυτή αναπτύχθηκε από τον Όστιν Όσμαν Σπέαρ, και που έγινε μια από τις τεχνικές που ανήκουν στον πυρήνα της Μαγείας του Χάους.
Η γρήγορη ανάπτυξη της Μαγείας του Χάους χαρακτηρίστηκε από ένα κίνημα από άτυπα γκρουπ ανθρώπων που μαζεύτηκαν για να πειραματιστούν με την νέα τάση. Με τον θάνατο του βιβλίου ¨The New Equinox¨ τα ¨παιδιά του Χάους¨ ανέφεραν τα αποτελέσματά τους στις σελίδες του περιοδικού του Κρις Μπρέι ¨The Lamp of Thoth¨. Μετά τα πρώιμα βιβλία του Χάους ακολούθησαν δύο κασέτες με όνομα ¨The Chaos Concept¨, που ανέλυαν τις βασικές Αρχές της Μαγείας του Χάους και ύστερα ακολούθησε μια εργασία επιστημονικής Φαντασίας με όνομα ¨The Chaochamber ¨ με αναφορές στο Σταρ τρέκ, στον Michael Moorcock και τον Η. G. Wells. Αργότερα ο εκδοτικός οίκος του Μπρέι επανέκδωσε το Liber Null, το The Book of Results αλλά και δύο νέα βιβλία, το Psychonaut του Πήτ Κάρρολ και το έργο του Σέργουιν The Theatre of Magic . Όλα αυτά τα βιβλία μαζί με κάποια άρθρα από το εξελισσόμενο κίνημα του Χάους, έκανε περισσότερο κόσμο να πειραματιστεί με το νέο μαγικό σύστημα. Επίσης χάρη στις προσπάθειες του Ραλφ Τεγκτμάιερ η Ευρώπη έστρεφε την προσοχή της στο νέο κίνημα… Το βασικό μήνυμα της μαγείας του Χάους είναι πως οτιδήποτε είναι θεμελιώδες στην Μαγεία και στην χρήση του, όπως το Σέξ, η εμπειρία της ίδιας της πράξης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανενός είδους θεωρητικής προσέγγισης. Για αυτό, το Liber Null του Κάρρολ παρουσίασε την γυμνή δομή των μαγικών τεχνικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν τις συνθήκες ενός ατόμου. Το Liber Null επικεντρώθηκε σε τεχνικές, λέγοντας πως οι μέθοδοι της μαγείας είναι ίδιοι σε πολλά μαγικά συστήματα, παρά τα διαφορετικά σύμβολα, τις διαφορετικές πεποιθήσεις και τα δόγματα που το κάθε σύστημα χρησιμοποιεί. Το σύστημα των συμβόλων που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί είναι καθαρά θέμα επιλογής…
Μια σημαντική επιρροή στην ανάπτυξη της Μαγείας του Χάους ήταν η γραφή του Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον και της Εταιρίας του, και ειδικότερα της λεγόμενης ¨Discordian Society¨, που τιμούσαν την Έρις, την Ελληνίδα Θεά του Χάους. Η κοινότητα αυτή υποστήριξε πως το χιούμορ ήταν συνωμοσιολογικά απών από την Μαγεία που είχε την τάση να γίνεται πολύ σοβαροφανής.
Αντίθετα με τα πιο πολλά μαγικά συστήματα που βασίζονται στο μυθολογικό ή ιστορικό παρελθόν (Ατλαντίς, Λεμουρία, κ.λπ.), η Μαγεία του Χάους δανείστηκε ελεύθερα από την Επιστημονική Φαντασία, την Κβαντική Φυσική και οτιδήποτε άλλο επιλέγουν οι ερευνητές της. Αντί να προσπαθούν να ανακτήσουν και να διατηρήσουν μια παράδοση που συνδέεται με το παρελθόν, η μαγεία του χάους είναι ένα σύστημα που δίνει την δυνατότητα στο άτομο να χρησιμοποιήσει ότι θεωρεί πως ανταπεξέρχεται στις ανάγκες μιας προσωρινής πεποίθησης ή ενός Συστήματος Συμβόλων.
Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα που έχουμε και όχι η αυθεντικότητα του συστήματος που χρησιμοποιούμε. Οπότε η Μαγεία του Χάους δεν είναι μαγικό σύστημα, χρησιμοποιεί άλλα συστήματα και παροτρύνει εκείνον που θα ασχοληθεί να επινοήσει το δικό του, δίνοντας στην μαγεία μια γεύση εκμοντερνισμού.
Τα μέσα της δεκαετίας του 80 έδωσαν ζωή σε ένα δεύτερο κύμα της μαγείας του Χάους. Το 1985 δημοσιεύτηκε το βιβλίο ¨The Cardinal Rites of Chaos¨ υπό το ψευδώνυμο Paula Pagani δίνοντας το εναύσμα για μια σειρά από δημοσιεύσεις ανάλογων βιβλίων αλλά και μιας μάχης μεταξύ ερευνητών της Μαγείας του Χάους με διαφορετικές πεποιθήσεις >>.
Ένα είδος λοιπόν καινούριας μαγείας όπου κανείς δεν έχει πει ότι πράγματι έχει καταφέρει κάτι και όπου από την περίοδο 1970 ως και 1985 απλός ορισμένοι οικονόμησαν πολλά λεφτά από κοροΐδα που ήθελαν να γίνουν μάγοι!!!!
Μα για να δούμε την μαγεία στην πορεία του ανθρώπου:
Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο άνθρωπος προσπάθησε να επικοινωνήσει με το υπερφυσικό και να αποκτήσει δυνάμεις πέρα από την ανθρώπινη φύση, για να δώσει απαντήσεις σε αρρώστιες, κακοκαιρίες, πολέμους, καταστροφές, αλλά και να επικοινωνεί με θεότητες και όχι μόνο!!!! Το κωμικοτραγικό σε όλο αυτό είναι ότι πράγματι δούλευε. Έτσι σε κάθε θρησκεία (σχεδόν) δημιουργήθηκε ένα μαγικό σύστημα με ένα και μόνο σκοπό. Την καλυτέρευση της ζωής του ανθρώπου μέσα από τη θρησκεία…..

Υπάρχουν δύο απόψεις για την ετοιμολογία της λέξης “μαγεία”:
  1. Η νεότερη άποψη: από την ρίζα της ινδικής λέξης ‘μάγκια (μαγκeacχ)’:   H λέξη αυτή σημαίνει << απάτη >>. Η νεότερη αυτή άποψη αναφέρεται σε πολλά βιβλία της νεότερης Εκκλησίας.
2. Η παλαιότερη άποψη: Από τις λέξεις ‘μαν κεα (μαν kea)’της αρχαίας αραμαϊκής. Οι λέξεις αυτές σημαίνουν << πνευματική ενδυνάμωση >>.
(Πηγή ‘Μαγεία : Μύθοι και αλήθειες’)

Επιπλέον λένε κάποιοι ότι υπάρχουν τρεις ορισμοί για τον όρο μαγεία:
Συγκέντρωση εσωτερικής ενέργειας και χρήση της για την επίτευξη κάποιου συγκεκριμένου σκοπού – γητεία (σε πολλά θρησκευτικά συστήματα , η ενέργεια αυτή προέρχεται από κάποιο στοιχείο (ελεμενταλισμός ) ή ακόμα και από το σύμπαν ( κοσμισμός )!!!! Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο << μάγος >> ονομάζεται διάμεσος και ολόκληρη η διαδικασία (ροή -channeling).
H επικοινωνία με ανώτερα πνευματικά η διαστρικά ή ξενομορφιστικά ή διαθλαστικά ( Όντα τα οποία περιμένουν δια μέσο των πυλών σε καθιστική στάση το άνοιγμα αυτών ) όντα τα οποία θα δώσουν στον ιερέα (αφού μεσολαβεί με το Θείο) τις δυνάμεις που θέλει, ή και ακόμα η διαταγή κάποιων πνευματικών όντων ( δαίμονες , άγγελοι, αιθερικά, οντότητες στοιχείων ( elemental ) να κάνουν αυτά που θέλει!!!! Η συγκεκριμένη μορφή μαγείας ονομάζεται επίκληση ( κυρίως στη Σολομωνική μαγεία-Kabalah – Καμπάλαχ ).
Η αποκόμιση δυνάμεων και προστασίας με τη χρήση κάποιων ιερών φυλαχτών (τα οποία περιέχουν τα ιερά σύμβολα του εκάστοτε συστήματος ( όπως με το σταυρό στη Χριστιανική πίστη , τα τετράγωνα του Άμπρα Μέλιν, Γιάσον Ντεχ κ.λπ.).

Να θυμάστε, η μαγεία βρίσκεται σχεδόν σε κάθε θρησκευτική πίστη και η ταξινόμησή της είναι γενικά δύσκολη. Μπορούμε να την ταξινομήσουμε με τρεις βασικούς τρόπους:
Αν και η κατάταξη της μαγείας είναι πολύ δύσκολη, για λόγους μόνο και μόνο εύκολης ταξινόμησης η μαγεία μπορεί να καταταχθεί στα λεγόμενα συστήματα, δηλαδή σε ευρύτερες κατηγορίες:

Παγανιστικό σύστημα μαγείας όπου μετά την << Αρχέγονη Παλαιά Χαοτική Μαγεία >> είναι η αμέσως ποιο παλιά :

Στο σύστημα αυτό ανήκουν οι διάφορες μαγείες που έχουν σχέση με τις παγανιστικές θεότητες ( όπως πχ. Σελήνη , Ήλιος κτλ. ). Στο σύστημα αυτό ανήκει και το ελεμενταλιστικό σύστημα , το οποίο περιλαμβάνει τις μαγείες που έχουν σχέση με τα στοιχεία της φύσης
Χριστιανικό σύστημα μαγείας :
Ναι, υπάρχει και σύστημα μαγείας αναφορικό με τον Χριστιανισμό!!!! Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε από τους πρώτους κρυπτοχριστιανούς και από πολλούς φανατικούς απομακρυσμένων περιοχών, με μιξ από διάφορες μαγείες. Επιπλέον εδώ μπορεί να καταταχθεί και το εωσφορικό σύστημα λατρείας!!!!
Εβραϊκό σύστημα μαγείας :
Το συγκεκριμένο έχει βάση την παλαιά διαθήκη και τα Σολομωνικά κείμενα. Κύριος εκπρόσωπός του είναι η μαγεία της Καμπάλα (Quabalah)
Ανατολίτικο σύστημα μαγείας :
Αν και η μαγεία δεν αποτελεί στοιχείο των λεγόμενων ανατολικών θρησκειών ( Ινδουισμός , Βουδισμός, Κομφουκιανισμός κτλ. ) , η αυτοσυγκέντρωση και η ενόραση  ενέργειας που εξασκείται σε αυτές, λέγεται ότι έχει άμεση σχέση με τη μαγεία. Όσο απίστευτο και να ακούγετε αποτελεί μια ιδιαίτερη και επικίνδυνη μαγεία!!!!
Τοπικιστικά συστήματα μαγείας :
Εδώ περιέχονται τα αφρικάνικα μαγικά συστήματα ( Voodoo αν και το Βούντου έχει να κάνει ποιο πολύ με θρησκευτικά μπερδέματα ως θρησκεία και όχι ως μαγεία, Vodun, Hoodoo) καθώς και διάφορα ινδιάνικα( Σαμανισμός, Φυσιομαγεία ).
Ενα ενδιαφέρον που έχει η  μαγεία μπορεί , επιπλέον , να καταταχθεί σε ‘χρωματικές τάξεις’!!!! Οι απόψεις ,όμως, για το τι είναι το κάθε χρώμα στη μαγεία είναι πολύ συγκεχυμένες και μπερδεμένες, μόνο οι μάγοι ξέρουν…!!! Οι πιο γνωστές και ευρύτατα αποδεκτές χρωματικές κατηγορίες είναι οι:
Λευκή μαγεία :
Μαγεία που προορίζεται για προστασία και έχει σχέση με τις θετικές πράξεις ( ευχές κτλ.)!!!!
Μαύρη μαγεία :
Μαγεία που κατευθύνεται με κακό σκοπό και έχει σχέση με την αρνητική ενέργεια (κατάρες κτλ.)!!!!

Κόκκινη μαγεία :
Η πιο αποδεκτή άποψη θέλει τη μαγεία αυτή να έχει σχέση με την αγάπη και το σεξ. Άλλες απόψεις τη θέλουν να είναι η μαγεία του αίματος όπου είναι και το ποιο σωστό!!!!
Επίσης η μαγεία κατατάσσεται σε κατηγορίες ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιεί για την επίτευξη των στόχων:

Γητεία :
Η μαγεία αυτή μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία η οποία έχει ως σκοπό τη συλλογή πνευματικής ενέργειας από το άτομο και η χρησιμοποίησή της για την επίτευξη κάποιου στόχου!!!!
 
Επίκληση :
Η μαγεία αυτή περιλαμβάνει τελετουργίες , με τις οποίες το άτομο έρχεται σε επαφή με ανώτερα πνευματικά όντα που θα τον βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του. Εδώ περιλαμβάνεται και η περίφημη νεκρομαντεία.
Υπάρχει η ηθική μαγεία όπου επιτρέπει στον ασκούντα να χρησιμοποιήσει τεράστιες δυνάμεις για κάποιο σκοπό!!! Όπως είναι φυσικό , κανένα μαγικό σύστημα δεν επιτρέπει (ηθικά τουλάχιστο), την χρήση της μαγείας για άσχημους σκοπούς, αλλά αυτό είναι μέγα ψέμα!!!!
Περίφημο παράδειγμα είναι ο τρίπτυχος νόμος ( threefold law ) της Wicca. Ο νόμος αυτός λέει ότι << Οτιδήποτε πράξει ο ασκών , θα επιστρέψει σε αυτόν στο τριπλάσιο >> ( ναι αλλά τότε ποιος ο λόγος που το κάνουν ) , πράγμα που θέτει τον << χρήστη >> της μαγείας ενώπιον των πράξεων του!!!! Τέλος, άλλο είναι παράδειγμα είναι το παράδειγμα που θέτει η Χριστιανική θρησκεία για αυτούς που παραβαίνουν τους κανόνες της , την αμαρτία.
Η μαγεία έχει καταφέρει να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά , με προσθήκες – ποτέ με ελλείψεις . Ο τρόπος μετάδοσής της είναι η συγγραφή της (των ξορκιών κυρίως) σε διάφορα βιβλία τα οποία θεωρούνται ιερά, βιβλία τα οποία δεν τα βρίσκει κάποιος στα βιβλιοπωλεία όπου εκεί πουλάνε βιβλία μαγικά για κοροΐδα!!!! Κάθε θρησκεία έχει το δικό της τρόπο με τον οποίο ονομάζει τα βιβλία αυτά ( Wicca : Βιβλία των Σκιών , Σολομωνική : Κλειδιά κτλ. ).
Όσο περίεργο και αν φαίνεται, η μαγεία είναι παρούσα σχεδόν σε κάθε θρησκεία, από πάντα!!!! Κάθε θρησκεία περιλαμβάνει τελετές, μυστήρια, πράξεις, προσευχές που έχουν τελικό σκοπό την παρουσία της εκάστοτε θεότητας στον χώρο λατρείας ,ώστε αυτή με τη σειρά της να βοηθήσει τους πιστούς της.

Μα τελικά τι είναι μαγεία!;!:
Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλοί ορισμοί για το τι είναι Μαγεία, ορισμοί που διαφέρουν ανά εποχή αλλά και τον τρόπο προσέγγισης.
Αυτό πάντως που σίγουρα ΔΕΝ είναι Μαγεία, είναι η οφθαλμαπάτη ( βλ. Ταχυδακτυλουργία ) που βασίζεται σε έξυπνα τρικ, και η θαυματοποιία( βλ. την κινηματογραφική εκδοχή της Μαγείας σε παραγωγές όπως το Harry Potter), διότι προφανώς δεν υπάρχουν άνθρωποι που με την κίνηση ενός ραβδιού αλλάζουν σε ζώα, προκαλούν τυφώνες και αιωρούνται χιλιάδες μέτρα πάνω από το έδαφος!!!! Μην ξεγελιέστε όμως είναι βασισμένο στην μαγεία όλο αυτό το οποίο κάποιοι μάγοι από ανέκαθεν μέχρι και σήμερα χωρίς να θέλουν να φανούν ότι είναι πραγματικά μάγοι εξασκούν την ταχυδακτυλουργία ως κάλυψη…!!!!
Για να κατανοήσουμε τι πραγματικά είναι η Μαγεία θα πρέπει να μελετήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα επιμέρους γνωρίσματα της, τα οποία είναι η χρήση συμβόλων, η μεταφυσική σκέψη, η ενεργή δράση και ο παραφυσικός παράγοντας. Αλλά αυτό πλέον είναι αδύνατο διότι τα πραγματικά βιβλία μαγείας τα κατέχουν πολλοί λίγοι στον κόσμο!!!! Αυτά των βιβλιοπωλείων είναι για να πλουτήσουν οι εκδοτικοί οίκοι και τίποτα άλλο!!!!
Οι έννοιες αυτές είναι συγκεχυμένες και οι ορισμοί τους ποικίλουν. Συνοπτικά όμως, Μαύρη είναι οποιαδήποτε μορφή μαγείας γίνεται με κακόβουλους σκοπούς, ενώ Λευκή οποιαδήποτε μαγική πράξη αφορά την θεραπεία, την πνευματική ανέλιξη και την ευδαιμονία του ατόμου.
Ναι!!! Μπορούμε να διακρίνουμε πολλά είδη όπως είναι η Μαγγανεία ( φολκλορική Μαγεία ), η Μυητική ( που εισάγει το άτομο στα Μυστήρια του Εαυτού, της ζωής και του Αόρατου Κόσμου ), η Θρησκευτική ( η θεσμοθετημένη ή κοινωνικά αποδεκτή Μαγεία ) κ.ο.κ.
Αντίστοιχα, μπορούμε να διακρίνουμε τουλάχιστον τέσσερις τύπους Μαγείας που εφαρμόζονται μεμονωμένα ή σε συνδυασμούς. Αυτοί είναι…
– Συμβολική ( ή Ψυχολογική ) Μαγεία: αφορά πρακτικές που το αποτέλεσμα τους περιορίζετε αποκλειστικά και μόνο στην ψυχολογία του ατόμου. Εδώ ο μηχανισμός λειτουργίας της Μαγείας εξαρτάτε από την ικανότητα αυθυποβολής και προβολής του ατόμου.
– Φυσική ( ή Χημική ) Μαγεία: αφορά πρακτικές που το αποτέλεσμα τους οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στις χημικές ιδιότητες των υλικών που χρησιμοποιούνται – βλ. βότανα, βάμματα κ.α.
– Ενεργειακή ( ή Πρανική ) Μαγεία: αφορά πρακτικές που το αποτέλεσμα τους σχετίζετε με τα βιοενεργειακά κανάλια του ατόμου – βλ. τσάκρα, αύρα κ.α.
– Πνευματιστική ( ή Επικλητική) Μαγεία: αφορά πρακτικές που το αποτέλεσμα τους σχετίζετε με την επαφή του ατόμου με δυνάμεις από την Άλλη Πλευρά – βλ. goetia, θεουργία κ.α.
Όπως κάθε τι στον κόσμο, έτσι και η Μαγεία μπορεί να καταλήξει επικίνδυνη, ειδικά στην μαγεία ποιο επικίνδυνη από κάθε τι άλλο!!!! Η ενασχόληση μαζί της μπορεί να αφυπνίσει στο άτομο αποθυμένες συγκρούσεις που διαφορετικά θα αγνοούσε ( Συμβολική Μαγεία ), να δηλητηριαστεί ( Φυσική Μαγεία ), να προκαλέσει φαινόμενα ενεργειακής υπερδιέγερσης ( Ενεργειακή Μαγεία ), ή ακόμη να έρθει σε επαφή με δυνάμεις που δεν μπορεί να χειριστεί ( Πνευματιστική Μαγεία ) προξενώντας στην ζωή του, όλα τα παραπάνω, ίσως και πολλά περισσότερα!
 
Κανείς δεν αναγκάζει κάποιον να ασχοληθεί με την Μαγεία!!!! Δυστυχώς οι περισσότεροι το κάνουν γιατί αποζητούν την Δύναμη (ότι και αν σημαίνει αυτό για τον καθένα) ή απλά από περιέργεια.
Ευτυχώς οι πρώτοι απογοητεύονται εύκολα, ενώ οι δεύτεροι δεν έχουν αληθινό κίνητρο για να συνεχίσουν, και έτσι εγκαταλείπουν το ίδιο νωρίς.
Γιατί συμβαίνει αυτό!;! Διότι πολύ απλά το ουσιαστικό αποτέλεσμα της Μαγείας δεν είναι τα περιφερειακά παραφυσικά φαινόμενα, αλλά η αυτογνωσία, η μεταμόρφωση του εαυτού και η επαφή με τις ανώτερες διαστάσεις!!!!

Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε την Μαγεία, γιατί χρειαζόμαστε τα σύμβολα! Αυτά είναι η γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε ( σε πρώτο επίπεδο ) με το ασυνείδητο μας ( και σε δεύτερο επίπεδο με τον Υπερβατικό Κόσμο ) και έτσι κατορθώνουμε να ενοποιήσουμε τον ψυχοσωματικό μας οργανισμό υπό μια συγκεκριμένη θέληση, γεγονός που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην ζωή μας.
Η Μαγεία λοιπόν, συμπληρώνει την Φιλοσοφία, και μέσω των συμβόλων της εξωτερικεύει την σκέψη, υλοποιεί την φαντασία, και ενσαρκώνει την λανθάνουσα ενέργεια του ανθρώπου σε μια αρμονική ενεργητική συνέργεια.
Ο μυητικός Σατανισμός είναι μια σχολή Μαγείας, η Μαγεία γενικότερα όμως δεν ταυτίζεται με τον Σατανισμό, τις πρακτικές και τα πιστεύω του.
Στην χώρα μας κυριαρχεί η εντύπωση πως οποιαδήποτε μορφή μαγικής πράξης συμβαίνει χωρίς την ευχή της Εκκλησίας, είναι αυτομάτως Σατανική. Στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότερες μαγικές σχολές ( όπως η Wicca, το Θέλημα, ο Πολυθεϊσμός κ.α. ) λειτουργούν εκτός του ιουδαιχριστιανικού μοντέλου, δεν χρησιμοποιούν δηλαδή το ηθικό και κοσμολογικό του σύστημα.
Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί περί « Σατανικής μαγείας » είναι συχνά άτοποι, και αποτελούν απλά μια ερμηνεία που έχει νόημα και αξία αποκλειστικά και μόνο σε μια θρησκευτική μερίδα ανθρώπων δίχως να περιγράφει αναγκαστικά την αλήθεια.

Κάποιοι οι οπαίοι είναι άσχετοι με το θέμα λένε τα εξής αν έχει πέσει κάποιος θύμα μαγείας!!!! Τις περισσότερες φορές που πιστεύουμε πως μας έχουν κάνει μάγια, και βλέπουμε να συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα στην ζωή μας, έχουμε πέσει θύμα αρνητικής ψυχολογίας και αυθυποβολής. Στην πραγματικότητα, αναζητούμε μια εύκολη λύση για να αποδώσουμε την αιτία των προβλημάτων μας κάπου έξω από εμάς, ενώ θα πρέπει να αναζητήσουμε την ευθύνη στον ίδιο μας τον εαυτό. Γι’ αυτό λοιπόν, αντιμετωπίστε τις υποψίες σας με χιούμορ, ψυχραιμία και… αυτοκριτική. Πραγματικά θα ήθελα να δω πως θα το κάνουν αυτοί όταν τους συμβεί κάτι αντίστοιχο!;! Και να είναι ελαφρού πάει και έρχεται…..!!!!

Και λένε πάλι κάποιοι άλλοι σε περίπτωση που βρεθούν κάποια αντικείμενα ή αποδείξεις ότι έχετε πέσει θύμα μαγείας!!!!!Ξανά το πιο πιθανό είναι να μην συμβαίνει τίποτα το παραφυσικό, ενώ το άτομο που τοποθέτησε το μικροαντικείμενο στον χώρο σου, ναι μεν μπορεί να είχε κακόβουλους σκοπούς, αλλά ( εν αγνοία του) άσκησε Συμβολική Μαγεία, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορεί να σε επηρεάσει με κανένα χημικό, ενεργειακό ή άλλο λεπτοφυές τρόπο.
Αν παρόλα αυτά, τα όσα βιώνεις αγγίζουν τα όρια του παραφυσικού, παρατηρείς δηλαδή αδικαιολόγητες και χρόνιες αλλαγές στην συμπεριφορά σου, οπτικά, κινητικά και ακουστικά παραφυσικά φαινόμενα, τότε υπάρχει η πιθανότητα να έχεις πέσει πραγματικά θύμα μαγείας ( μα αφού λέτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα ποιο πάνω πως είναι δυνατόν …. )
Σ’ αυτή την περίπτωση, η διαπίστωση του είδους θα βοηθούσε πολύ, όπως επίσης και η αναγνώριση του ατόμου που σε έχει « δέσει ».
Σε κάθε περίπτωση όμως, επεδίωξε ένα θετικό τρόπο ζωής, με καλή διατροφή, ψύχο-σωματική άσκηση και ορθή ενημέρωση. Η επίσκεψη σε ένα « μέντιουμ » ( χωρίς αμοιβή, δύσκολο να βρεθεί αλλά υπάρχουν ) μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία σου, αλλά μάλλον θα δημιουργήσει καινούργια προβλήματα στο πορτοφόλι σου…!!!!

Η  διεύθυνση παρακάτω δείχνει βιβλία τα οποία είναι πραγματικά μαγείας και τα οποία δεν βρίσκονται σήμερα εκτός λιγοστών ανθρώπων!!!

Προτού κλείσω το πρώτο αυτό άρθρο όπου θα ακολουθήσουν και άλλα θέλω να πω τα εξής:
Αυτό που δεν ξέρουν οι ποιο πολλοί άνθρωποι είναι ότι δεν μπορεί να γίνει κάποιος μάγος αλλά!!!! Γεννιέται!!!! Αυτός που θα προσπαθήσει να γίνει μάγος το πολύ πολύ να γίνει στον Κόπερφιλντ ή τον Ντυνάμο ( ταχυδακτυλουργοί ) θα τα αναλύσουμε ποιο καλά στα επόμενα άρθρα όλα αυτά!!!! Προτού κάποιοι προλάβουν να πουν τις εξυπνάδες τους όπως πάντα από τους επικριτές μου ας περιμένουν να διαβάσουν και τα υπόλοιπα άρθρα και τότε ας πουν ότι θέλουν!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα