Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να είμαστε πάντα με ανεβασμένη ψυχολογια και να είμαστε καλά μέσα μας οτιδήποτε κι αν συμβαίνει εξωτερικά ενεργοποιώντας τη δυνατότητα της αυτοθεραπειας



Η ψυχολογια μας πολύ συχνά επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες όπου μας «ρίχνουν».

Θα έπρεπε να είναι έτσι; Όχι.

Θα έπρεπε να είμαστε τόσο καλά μέσα μας, ώστε οτιδήποτε κι αν συμβαίνει εξωτερικά δεν θα έπρεπε να μας επηρεάζει.

Γεγονότα και καταστάσεις γύρω μας συχνά μας αρρωσταίνουν και γεμίζουν τοξικότητα τον οργανισμό και τα συναισθήματά μας.

Υπάρχει κάποιος δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να είμαστε πάντα τόσο καλά μέσα μας ώστε να μην αφήνουμε τίποτα να επηρεάζει την ψυχολογια μας και να αποκτήσουμε την δυνατότητα της αυτοθεραπείας οτιδήποτε κι αν συμβαίνει;





Παρακάτω σας δίνουμε ένα θετικό μονοπάτι που μπορείτε να ακολουθήσετε:

ΒΗΜΑ 1 

Δεσμευτείτε πως θα αγγίξετε την πηγή του προβλήματος 


Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δείτε βαθειά μέσα σας τι είναι αυτό που πραγματικά σας ενοχλεί και όχι τις πιθανές δικαιολογίες και τους λόγους που σας συμφέρουν για να μην αγγίξετε θέματα που πονάνε.
Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει να φτάσετε στα βάθη που θέλετε. Αναζητήστε μέσα σας ποιες είναι οι πραγματικές πληγές σας, ακόμα και αν είναι ακόμα ανοιχτές. Η συνειδητοποίηση και μόνο πως υπάρχουν θα σας βοηθήσει πολύ.  


ΒΗΜΑ 2

Αναγνωρίσετε τους βαθύτερους λόγους που σας πειράζουν. 

Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει να αναγνωρίσετε την κύρια συναισθηματική πληγή βαθιά μέσα σας.

Και αναγνωρίζοντάς την, το παραδέχεστε και έτσι δεν θα έχει πιά τη δύναμη που είχε μέσα σας. Αναγνωρίστε πως απλά δεν έχει σημασία για σας και δεν χρειάζεται να βλέπετε τίποτε αρνητικά. Δεχτείτε το έτσι όπως είναι δίχως να προσπαθήσετε να αλλάξετε τίποτα.  





ΒΗΜΑ 3

Τώρα που γνωρίζετε τις πληγές σας, παρατηρήστε πώς τις χρησιμοποιείτε για να επηρεάσετε ή για να ελέγξετε τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους. 


Αυτό είναι ένα δύσκολο βήμα, αλλά εντελώς απαραίτητο να γίνει.
Μόλις το παρατηρήσετε πως συμβαίνει κάτι θα αλλάξει μέσα σας και θα αρχίσετε σιγά-σιγά να το μειώνετε, να το κάνετε όλο και λιγότερο, μέχρι που απλά θα σταματήσετε να το κάνετε. Δεχτείτε πως απλά είστε ένα με τις πληγές σας και πως αυτές είναι μέρος από σας, και μην τις αφήσετε να εξουσιάζουν εσάς ή και τους άλλους γύρω σας. Δώστε τους χώρο να υπάρχουν και απλά θα επουλωθούν.


ΒΗΜΑ 4 

Αναγνωρίστε το καλό που τελικά μπορεί να βγει από μια αρνητική κατάσταση 

Μπορεί οι πληγές μας να μας πονάνε, αλλά δίχως πόνο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αυτογνωσία.
Ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε κάποια στιγμή την πολυπόθητη αυτοθεραπεία. Μόνο όταν θα «ματώσουμε» πραγματικά εσωτερικά θα καταφέρουμε να αντιληφθούμε την ματαιότητα του να πονάμε τόσο.  


ΒΗΜΑ 5 

Αποδεχτείτε τα πάντα
  


Μέσα σας και γύρω σας και απλά αφήστε τα να υπάρχουν με τη μορφή που έχουν.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γιόγκα και τον διαλογισμό ώστε πραγματικά να ηρεμήσουμε, να αποδεχτούμε τα πάντα και απλά να τα αφήσουμε να υπάρχουν με τη μορφή που έχουν, δίχως να αντιστεκόμαστε και να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Όταν θα έρθει η πραγματική αποδοχή τότε θα είμαστε έτοιμοι να αποβάλουμε κάθε τι αρνητικό από μέσα μας και να είμαστε πάντα θετικοί. 


ΒΗΜΑ 6 

Εφόσον έχετε εδραιώσει μια συνειδητοποίηση και μια αποδοχή μέσα σας, μπορείτε να περάσετε στην συγχώρεση 

Η συγχώρεση πρέπει πρώτα να γίνει για τον ίδιο σας τον εαυτό.
Συγχωρήστε τον για ότι έχει κάνει και για ότι συνεχίζει να κάνει. Σταματήστε να τονκρίνετε. Απλά δεχτείτε ότι κάνει. Αμέσως μετά μπορείτε να περάσετε και στην συγχώρεση των άλλων. Σταματήστε να κρίνετε το κάθε τι και απλά αποδεχτείτε τους άλλους έτσι όπως είναι, έτσι όπως έχετε αποδεχτεί και τον ίδιο σας τον εαυτό.   


ΒΗΜΑ 7 

Γεμίστε τη ζωή σας με θετικά συναισθήματα

Γεμίστε τη ζωή σας κυρίως με αγάπη. 

Αγάπη πρώτα από όλα για τον ίδιο σας τον εαυτό και μετά για τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε.

Μην αφήσετε να υπάρχουν δίπλα σας άτομα που δεν αγαπάτε και δεν σας αγαπούν. Αγάπη για τα πράγματα που υπάρχουν γύρω σας και για τις δραστηριότητες που ασχολείστε. Αν κάτι δεν το αγαπάτε, απλά σταματήστε και μην το κάνετε. Μπορεί να χρειαστεί να πονέσετε και πάλι, αλλά αμέσως μετά θα έρθει κάτι στη ζωή σας που θα το αγαπήσετε. Δείξτε ευγνωμοσύνη και εκτιμήστε πραγματικά τα θετικά που έχετε στη ζωή σας, και σύντομα θα πολλαπλασιαστούν.  


ΒΗΜΑ 8 
Μην επικεντρώνεστε στα αρνητικά. 


Επικεντρωθείτε μόνο στα θετικά.
Είναι πολύ εύκολο να επικεντρωθούμε στα αρνητικά και να γεμίζουμε τον οργανισμό μας με αρνητικές τοξίνες, ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον οργανισμό, την ψυχολογία και την γενικότερη υγεία μας. Μόλις το αλλάξετε, θα δείτε αμέσως τη διαφορά.  


ΒΗΜΑ 9
Μην φοβάστε τις αλλαγές 


Οι αλλαγές οδηγούν στην φυσιολογική μας εξέλιξη.

Δεν είναι φυσιολογικό το να βαλτώνουμε και να παραμένουμε στις ίδιες και τις ίδιες καταστάσεις. Προσκαλέστε εσείς οι ίδιοι τις αλλαγές μέσω της σωστής αντιμετώπισης της ζωής σας και θα δείτε πως θα σας ανανεώνουν, θα σας εξελίσσουν και πάντα θα είναι τελικά για καλό. Έτσι θα αποκτήσετε και την ικανότητα όλα να εξελίσσονται πρώτα μέσα σας, και αμέσως μετά και γύρω σας.  


anew

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα