Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τα τατουάζ μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο

Τα τατουάζ μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο

Καρκίνο και μεταλλάξεις μπορούν να προκαλέσουν τα τατουάζ σύμφωνα με έρευνα, καθώς όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες η αιτία βρίσκετε στην ποιότητα των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται με ορισμένα να είναι πιο τοξικά για το δέρμα από άλλα.

Ερευνα που πρόκειται να δημοσιεύσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών διερευνά πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την ποιότητα των μελανιών.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε : « Πολλές εκθέσεις εγείρουν σημαντικές ανησυχίες για τη δημόσια υγεία που προκύπτουν από τη σύνθεση των μελανιών που χρησιμοποιούνται για τατουάζ ».

«Οι πιο σοβαρές ανησυχίες μας αφορούν τις αλλεργίες που προκαλούνται από τις ουσίες στα μελάνια με πιθανές καρκινογόνες , μεταλλαξιογόνες ή αναπαραγωγικές τοξικές επιπτώσεις»



Μέχρι τώρα τα μελάνια που χρησιμοποιούνται δεν υπάγονται στις νομοθετικές ρυθμίσεις της ΕΕ. Εάν όμως τελικά βρεθούν χημικά που μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία, αναγκαστικά θα απαγορευθούν.

Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε : «Αν διαπιστωθεί ότι περιοριστικά μέτρα είναι απαραίτητα, θα πρέπει να υποβληθεί εντός ενός έτους επίσημη πρόταση για τον περιορισμό των ουσιών με σκοπό να ξεκινήσει η όλη διαδικασία .»

Όσον αφορά τα χρώματα των μελανιών το κόκκινο σχετίζεται με δερματίτιδες –πρήξιμο και πόνο – λόγω του θειούχου υδράργυρου που περιέχει. Επίσης το κόκκινο, μπλε , πράσινο και μοβ είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν κοκκιώματα και εξογκώματα στο δέρμα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου κρούει το καμπανάκι κινδύνου και για τα τατουάζ από τεχνητή μαύρη χένα. Διαφορετικής ποιότητας από τη φυσική χένα που είναι πορτοκαλί χρώματος, η μαύρη ουσία της τεχνητής μπορεί να περιέχει υψηλά επίπεδα χημικής βαφής τόσο ισχυρά και τοξικά που είναι παράνομο να χρησιμοποιούνται στο δέρμα.

«Εάν δείτε μαγαζί που προσφέρει τατουάζ με μαύρη χένα, μην αποπειραθείτε να κάνετε ένα. Θα μπορούσε να σας αφήσει με σημάδια για μια ζωή και να πυροδοτήσει μια μοιραία αλλεργική αντίδραση» προειδοποίησαν περαιτέρω οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Υγείας.


tanea

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα