Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ



Έχουμε αναλώσει πολύ χρόνο να κατηγορούμε τους πολιτικούς, (και δικαίως τους κατηγορούμε) για την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Αλλά δεν πρέπει να αποσιωπούμε την μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι. 


Έχουμε την μεγαλύτερη εμπορική ναυτιλία στην γη, οι εφοπλιστές μας κάνουν τις μεγαλύτερες παραγγελίες νέων σκαφών στα ναυπηγεία της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Κίνας, της Γερμανίας, κ.λ.π. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Γιατί η Χώρα μας δεν έχει Ναυπηγεία; 


Είχαμε προ αρκετών ετών την ΒΙΑΜΑΞ. Που κατασκεύαζε λεωφορεία, σήμερα η ΒΙΑΜΜΑΞ δεν υπάρχει, την αγόρασαν οι Τούρκοι, και αφού απέκτησαν τεχνογνωσία από αυτήν, προ μηνών έθεσαν σε λειτουργία το πιο σύγχρονο εργοστάσιο στο κόσμο, και τι ειρωνεία μας κάλεσαν να παραβρεθούμε στα εγκαίνια. 


Οι παρόμοιες περιπτώσεις είναι πολλές. Αναφέρθηκα στις δύο παραπάνω που αποτελούν περιπτώσεις τρανταχτές. Διότι την ευθύνη φέρουν κατά κύριο λόγο οι συνδικαλιστές, αλλά και οι εργαζόμενοι. Που σε κρίσιμες στιγμές της λειτουργίας των προξένησαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων, με παρατεταμένες και εκβιαστικές απεργίες. Δεν εννοώ να καταργηθεί η απεργία, αλλά να υπάρχει το μέτρο μέχρι που θα εξυπηρετείτε το συμφέρον του εργαζομένου και σε βάθος χρόνου. 


Είναι συνήθεια των Ελλήνων πολιτών να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους και να τους επιρρίπτουν τις ευθύνες. Απευθύνομαι στον κάθε πολίτη και τον ερωτώ; Εσύ που διαμαρτύρεσαι ήσουν συνεπής στις υποχρεώσεις σου στο κράτος;

Έλληνα πολίτη που παρέχεις υπηρεσίες έκοβες τις αποδείξεις ως όφειλες; Έλληνα πολίτη που πείρες επιδότηση για να βελτιώσεις την παραγωγή σου, το έκανες ή πήρες σπίτι και αυτοκίνητο; Έλληνα πολίτη γιατί χρησιμοποίησες τον πολιτικό να καταλάβεις μια θέση στο δημόσιο που δεν είχε προκηρυχτεί μέσω ΑΣΕΠ. Άρα δεν ήσουν απαραίτητος. Έλληνα πολίτη, συ που ενώ είχες 100 πρόβατα δήλωσες 300. Έλληνα πολίτη έκανες 200 κιλά λάδι γιατί πήρες επιδότηση για 500; Έλληνα πολίτη εσύ που απέκρυψες εισοδήματα θεωρείς τον εαυτόν σου υπεύθυνο πολίτη; Άρα ορθώς απεφάνθη ο Πάγκαλος «όλοι μαζί τα φάγαμε». 



Τώρα που έχουμε το κρίσιμο θέμα που είναι το Ασφαλιστικό πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δύο φορές, μια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και μια με την κυβέρνηση Σημίτη και υπουργό το κ. Γιαννίτση προσπάθησαν οι πολιτικοί να λύσουν το ασφαλιστικό, δυστυχώς όμως συνδικαλιστές και εργαζόμενοι αντέδρασαν δυναμικά, και οδηγηθήκαμε στην σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση. 


Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ένα μεγάλο μέρος από το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού οφείλετε στην χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, με 10 δισεκατομμύρια το χρόνο, αν το είχαμε λύσει τώρα τα οικονομικά θα ήταν πολύ διαφορετικά 

Η θέση και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας, είναι τέτοια που έπρεπε να βρίσκετε μέσα στις δέκα ευπορότερες χώρες του κόσμου. 


Πια άλλη χώρα διαθέτει ταυτόχρονα, τόση θάλασσα, τόσα νησιά, τόσο ήλιο, τόσες αρχαιότητες, τόσα καράβια, τόσα λιμάνια που μπορούν να την κάνουν ένα από τα μεγάλα κέντρα του παγκόσμιου εμπορίου, αλά και υπόγειο, και υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο αγνώστου μεγέθους. 


Να αναλογιστεί ο κάθε Έλληνας πολίτης ή πολιτικός τις ευθύνες του…..


Ιωαννης Θεοδωροπουλος

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα