Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Γιατί η Ιεραρχία δεν επεμβαίνει;



Πολλοί άνθρωποι ρωτούν, εφόσον η Ιεραρχία είναι τόσο μεγάλη, γιατί Εκείνοι δεν αλλάζουν τις άθλιες συνθήκες του κόσμου; Η απάντηση είναι ότι η Ιεραρχία δεν παραβιάζει την ανθρώπινη ελεύθερη βούληση. Μπορείτε να οικοδομήσετε μόνοι σας τον εαυτό σας ή μπορείτε να καταστρέψετε τον εαυτό σας. Αλλά η Ιεραρχία θα συνεχίζει να στέκεται ως ένα παράδειγμα αγνότητας και αθανασίας. Τα μέλη της Ιεραρχίας δίνουν την Διδασκαλία, αλλά ποτέ δεν επιβάλλουν τη θέλησή Τους πάνω στους ανθρώπους. Αν ακούσετε ή διαβάσετε ότι ένας "διδάσκαλος" επέβαλε τη θέλησή του πάνω σε κάποιον, αυτός δεν είναι ένας διδάσκαλος· είναι ένα ανθρώπινο ον. Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό ενός Διδασκάλου είναι ότι ποτέ δεν επιβάλλει τη θέλησή Του.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό των μελών της Ιεραρχίας είναι ότι ποτέ δεν παραβιάζουν το κάρμα. Αν κάνετε κάτι λάθος ή αν παραβιάσετε ένα νόμο στο σύμπαν, θα σας αφήσουν να αντιμετωπίσετε το κάρμα σας, να κατανοήσετε το μάθημά σας και να πληρώσετε για αυτό, έτσι ώστε με τα χέρια σας και τα πόδια σας να ανεβείτε τη σκάλα της εξέλιξης. Αλλά αν ζητήσετε βοήθεια, θα σας βοηθήσουν, αν το κάρμα σας ανέχεται αυτή τη βοήθεια.



Το τρίτο χαρακτηριστικό των μελών της Ιεραρχίας είναι ότι έχουν τεράστια σοφία, διότι κατά τη διάρκεια των αιώνων μάζεψαν γνώση και εμπειρία στις ψυχές Τους· και μέσα από την εμπειρία γνωρίζουν τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, τι είναι σε αρμονία με τη Θεία Θέληση και τι είναι ενάντια στη Θεία Θέληση. Τα μέλη της Ιεραρχίας είναι πηγές της σοφίας· γι' αυτό οι Διδάσκαλοι μερικές φορές αναφέρονται ως "Διδάσκαλοι της Σοφίας".


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Talks on Agni vol.1 


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα