Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Περί Έρωτος




Εδώ είναι το κλειδί για ολόκληρη τη μεταφυσική του σεξ:  Η σεξουαλική ένωση είναι η πιο παγκόσμια μορφή της προσπάθειας του ανθρώπου για την εξάλειψη της δυαδικότητας, έστω για λίγο –για την υπαρξιακή υπέρβαση των ορίων ανάμεσα στο εγώ και το μη-εγώ, ανάμεσα στον εαυτό και τον μη-εαυτό.

Julius EvolaEros and the Mysteries of Love



Ο Έρωτας είναι η καλύτερη θρησκεία που μπορεί να έχει το ανθρώπινο ον. 

 Samael Aun Weor: The Perfect Martimony



Σχέση σημαίνει κάτι πλήρες, ολοκληρωμένο, τελειωμένο, κλειστό. Έτσι, η αγάπη δεν είναι ποτέ σχέση. Η αγάπη είναι πάντοτε ένα ποτάμι που κυλάει χωρίς τέλος. Η αγάπη δεν γνωρίζει τελείαΟ μήνας του μέλιτος ξεκινάει αλλά δεν τελειώνει ποτέ. Δεν είναι σαν ένα μυθιστόρημα που αρχίζει από ένα συγκεκριμένο σημείο και τελειώνει σε ένα άλλο συγκεκριμένο σημείο. Είναι ένα αυξανόμενο φαινόμενοΟι εραστές παρέρχονται, όμως η αγάπη συνεχίζεταιΕίναιένα συνεχές.

Osho


Στα ερμητικά–αλχημικά βιβλία της πρώιμης σύγχρονης περιόδου, η αμφισημία του γένους αποκρυσταλλώνεται σε μια συγκεκριμένη μορφή, αυτή του Αλχημικού Ερμαφρόδιτου, τουRebis ή του Διπλού Όντος, το οποίο παίζει έναν κεντρικό ρόλο στις περισσότερες αναπαραστάσεις του Αλχημικού Έργου. Ο Rebisσυχνά παριστάνεται ως αρσενικό στη μια πλευρά (π.χ. με κοντά μαλλιά) και θηλυκό στην άλλη (με μακριά μαλλιά), συμβολίζοντας εκείνη τη βαθμίδα της αλχημικής διαδικασίας κατά την οποία επιτυγχάνεται η Σύζευξη των στοιχείων. Η Σύζευξη παρουσιάζεται ως η ένωση των αντιθέτων κατά την οποία δύο διαφορετικά στοιχεία ενώνονται έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα τέλειο ον.    

Kathleen P. Long:  Gender and Scientific Discourse in Early Modern Culture

Βρίσκουμε, λοιπόν, ότι το αρσενικό και το θηλυκό είναι στ’ αλήθεια η θετική και η αρνητική όψη της Φύσης. Το αρσενικό είναι η θετική ή ηλεκτρική ποιότητα και το θηλυκό η μαγνητική,  δεκτική ή αρνητική ποιότητα. Όταν οι δύο τους ενώνονται, τότε εμφανίζεται η δημιουργική πράξη. Εδώ να σημειωθεί πως η λέξη «αρνητική» χρησιμοποιείται υπό την ηλεκτρική της έννοια και σημαίνει εκείνη που δεν δρα αλλά συγκρατεί ενέργεια. Δηλαδή, δεν σημαίνει ματαιότητα ή αδυναμία, αλλά  διατήρηση αποθέματος ενέργειας.

Vera Stanley AdlerThe Finding of the Third Eye



Η ηδονή της ζωής και η ηδονή του οργασμού είναι ταυτόσημες. Έτσι, το ακραίο οργασμικό άγχος δημιουργεί τη βάση για τον γενικό φόβο της ζωής.

Wilhelm Reich



Η σεξουαλικότητα εμποτίζει την προσωπική ζωή με πάθος και ζωτικότητα. Δίνει στο σώμα την αίσθηση της ζωντάνιας. Αυτή η παντοδύναμη ζωτική ενέργεια δημιουργείται μέσα μας από την προσωπική μας βιολογία. Εν τούτοις μας οδηγεί προς τα έξω και στη σύνδεσή μας με άλλους. Γι’ αυτόν τον λόγο η σεξουαλικότητα εκφράζει την απατηλή σύνδεση όπου η ψυχολογική διέγερση συναντά την κοινωνική κατασκευή της επιθυμίας. Η ζωτικότητα, το πάθος και η επιθυμία που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα είναι ταυτοχρόνως βιολογικά και πολιτισμικά.  

Robert C. FullerSpirituality in the FleshBodily Sources of Religious Experience


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα