Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η απιστία στο ζευγάρι: Ποιό ρόλο παίζει το εισόδημα;


Απιστία: Το εισόδημα επηρεάζει την απιστία στο ζευγάρι.
Η απιστία του άνδρα στο ζευγάρι είναι πιθανότερη εάν κερδίζει λιγότερα χρήματα από τη γυναίκα.
Όσο πιο πολύ εξαρτάται οικονομικά ένας άνδρας από τη γυναίκα του τόσο πιο πολύ πιθανό είναι να την απατήσει.
Αντίθετα στις γυναίκες η οικονομική εξάρτηση φαίνεται να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Όσο πιο πολύ εξαρτώνται από το σύντροφο τους οι γυναίκες τόσο πιο λίγες είναι οι πιθανότητες να εμπλακούν σε απιστία.
Τα ενδιαφέροντα αυτά συμπεράσματα προέκυψαν από έρευνα στην οποία συμμετείχαν νέοι ηλικίας 18 έως 28 ετών που ήσαν παντρεμένοι ή συζούσαν και των οποίων η σχέση είχε διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνδρες που εξαρτώντο αποκλειστικά από το εισόδημα της συντρόφου τους παρουσίαζαν πέντε φορές πιο πολλές πιθανότητες να απατούν τη σύντροφο τους σε σύγκριση με άνδρες που συνέβαλλαν εξίσου στο εισόδημα του ζευγαριού.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πιθανό ότι νιώθουν δυστυχισμένοι οι άνδρες που κερδίζουν λιγότερα λεφτά από τις γυναίκες τους. Επειδή νιώθουν περισσότερο δυστυχισμένοι από άνδρες που συμβάλλουν εξίσου με τις γυναίκες τους στο εισόδημα του ζευγαριού, απατούν συχνότερα λόγω του αισθήματος της δυστυχίας που βιώνουν και όχι άμεσα λόγω των λιγότερων λεφτών που κερδίζουν.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και αυτό που βρήκαν για τους άνδρες που κερδίζουν σημαντικά περισσότερα από τις γυναίκες τους. Και αυτοί οι άνδρες παρουσίαζαν πιο πολλές πιθανότητες να απατήσουν τις συντρόφους τους.

Στην μια άκρη, το να κερδίζει ένας άνδρας λιγότερα λεφτά από τη γυναίκα του μπορεί να απειλεί την αρρενωπή του ταυτότητα διότι θέτει θέτει υπό αμφισβήτηση τον παραδοσιακό του ρόλου, αυτού που κερδίζει το ψωμί της οικογένειας, δηλαδή ως παρόχου των μέσων επιβίωσης της οικογένειας.
Στην άλλη άκρη, οι άνδρες που κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τις συντρόφους ή συζύγους τους, πιθανόν να απασχολούνται σε επαγγελματικές καταστάσεις που τους προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για απιστία. Είναι γεγονός ότι οι πολλές ώρες εργασίας, τα ταξίδια και τα ψηλότερα εισοδήματα δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για απιστία και για συγκάλυψη της.
Οι άνδρες με τις λιγότερες πιθανότητες να απατούν τις γυναίκες τους ήσαν αυτοί των οποίων οι γυναίκες κέρδιζαν περίπου το 75% του δικού τους εισοδήματος.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που προέκυψαν διαπίστωσαν ότι μόνο λίγοι άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν στα ερωτηματολόγια των ερευνών. Κατά μέσο όρο 3,8% των ανδρών και 1,4% των γυναικών απατούσαν το ταίρι τους σε οποιοδήποτε χρόνο στη διάρκεια της εξάχρονης έρευνας τους.
Η έρευνα βρήκε επίσης, ότι οι γυναίκες που εξαρτώντο οικονομικά από τους άνδρες τους ήταν λιγότερο πιθανό να τους απατήσουν απ' ότι οι γυναίκες που κέρδιζαν το ίδιο ή περισσότερα από τους άνδρες τους.
Για παράδειγμα οι γυναίκες που εξαρτώντο πλήρως από το εισόδημα των ανδρών τους παρουσίαζαν 50% λιγότερες πιθανότητες να τους απατήσουν από ότι οι γυναίκες που κέρδιζαν τα ίδια με τους άνδρες του και 75% λιγότερες πιθανότητες από τις γυναίκες που παρήγαγαν το πλείστο ή όλο το εισόδημα του νοικοκυριού.
Για γυναίκες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τον άνδρα τους, η απειλή είναι λιγότερη διότι είναι η συνήθης κατάσταση. Επιπλέον οι οικονομικά εξαρτώμενες γυναίκες μπορεί να έχουν λιγότερες ευκαιρίες για να απατήσουν το σύντροφο τους. Πιθανόν να λαμβάνουν μια καλά υπολογισμένη απόφαση με το σκεπτικό ότι η απάτη εάν αποκαλυφθεί δεν αξίζει τον κόπο διότι μπορεί να τους στοιχίσει τα προς το ζην.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα