Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Χαρακτηρας

Ο Γκαιτε ειχε πει οτι ο χαρακτήρας διαμορφώνεται μέσα στις τρικυμίες της ζωής ενώ ο Novallis από την Γερμανία την ίδια εποχή με τον Γκαίτε συμπληρώνει ότι η μοίρα και ο χαρακτήρας είναι διαφορετικές ονομασίες του ίδιου πράγματος …….Είναι προδιαγεγραμμένο πως θα συμπεριφερθούμε; Ακόμα και η τύχη, για να φθάσει σε εμας , περνάει μέσα από συνθήκες που δημιουργεί ο χαρακτήρας μας .

Ο χαρακτήρας είναι σαν το δέντρο …..και έχει τις ανάλογες ρίζες …. κάπου είναι χαραγμένος… εξ’ου και η λέξη…. Χαραγμ-ένος…. Πρόσφατα επιστήμονες εξέφρασαν την άποψη ότι τα πάντα είναι χαραγμ-ένα στο dna του κάθε ενός μας…. οπότε το dna…ΟΔΗΓΕΙ την συμπεριφορά μας. 

Οι αρχαίοι έλεγαν ότι επίσης το όνομα που έχει ο κάθε ένας από εμάς είναι ανάλογο του χαρακτήρα και της ζωής μας. Δυστυχώς ο χαρακτήρας είναι υπόθεση του κάθε ενός μας να αλλάξει …γιατί αλλάζει ….αλλά εάν τα γονίδια είναι ισχυρά τα περιθώρια είναι μικρά….

Χαρακτ-ηριστικά του χαρακτ-ήρα που είναι χαραγμ-ένα στα γονίδια είναι τα πάντα ….όπως η ευγένεια …η αχαριστία..η αλαζονεία..η αγάπη για το κύρος και το χρήμα….

Αλλά κάποια στιγμή οι κακοί χαρακτήρες έρχονται σε επαφή με καλούς και απλά επιλέγουν να τους απομακρύνουν αντί να γίνουν καλύτεροι γιατί τα γονίδια δεν τους αφήνουν…. Αλλά με πολύ θέληση όλα γίνονται….

Εν κατακλείδι ο καλός χαρακτήρας είναι το καλύτερο μνημείο ….αλλά ο κακός χαρακτήρας είναι καλύτερος για αυτούς που επιβίωσαν από αυτόν και ξέφυγαν.

Ακόμα και αυτοί που αγάπησαν έναν κακό χαρακτήρα θα τον θυμούνται για πολύ καιρό όχι μόνο ως ανάμνηση αλλά και σαν μνημόσυνο αξέχαστο… χαραγμένο το όνομα του κακού χαρακτήρα θα είναι στις καρδιές ως παράδειγμα σε αποφυγή και μάθημα ζωής.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΚΟΥΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.

Αυτή είναι δικιά μας μάχη , το εάν θα γίνουμε κακοί σαν αυτούς ή καλύτεροι και θα συνεχίσουμε το ταξίδι προς την αθανασία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα