Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Πώς να διαλογίζεσαι στην βόλτα με τον αγαπημένο σου σκύλο

The great forest
᾽Εχετε ακούσει για τον περιπατητικό διαλογισμό; Έχετε σκύλο και τον βγάζετε βόλτα; Δεν έχετε κατοικίδιο αλλά σας αρέσει να κάνετε μια βόλτα στην φύση; Θα έχετε παρατηρήσει ότι στη βόλτα ηρεμείτε, φεύγουν οι εντάσεις και άρα μια απλή βόλτα μπορεί να μειώσει το άγχος και να σας μετακινήσει ψυχολογικά. 
Γιατί άραγε; Επειδή σας φέρνει στο παρόν. Πόσο μάλλον αν συνδυαστεί με διαλογισμό.Έρευνες δείχνουν ότι συνολικά 15 λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα για αρκετές εβδομάδες παράγουν ανιχνεύσιμες, θετικές αλλαγές στον εγκέφαλο, καθώς και αντίστοιχη μειώση του άγχους, βελτίωση σε θέματα υγείας και μια ενισχυμένη αίσθηση ευημερίας.
Καθώς, λοιπόν περπατάτε, μπορείτε άνετα να εστιαστείτε στις λεπτές διαφοροποιήσεις της αναπνοής σας ή του περιβάλλοντος χώρου. Για να το κάνετε αυτό προφανώς είστε συνειδητοί κι όχι αφηρημένοι. Έχετε “ξυπνήσει” από τον ύπνο της καθημερινότητας και αναπτύσσετε την συγκεντρωμένη προσοχή σας, ελέγχοντας την κατεύθυνση του νου σας. Μέγα κέρδος!
Άρα, βήμα πρώτο:
είναι καλό να κάνετε την βόλτα μόνοι σ᾽έναν ήσυχο δρόμο ή μονοπάτι. Αν έχετε παρέα να συζητάτε όσο λιγότερο γίνεται για να μην υπάρχουν περισπασμοί.

Βήμα δεύτερο: παρατηρείστε τις εντάσεις στο σώμα, το σφίξιμο των μυών και χαλαρώστε καθώς περπατάτε, πχ.κατεβάστε τους ώμους, αφήστε τα χέρια σας να κινούνται άνετα. Αν κρατάτε τσάντα προτιμείστε να είναι τσάντα πλάτης. Στην συνέχεια στρέψτε την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Καθώς εισπνέετε κι εκπνέετε βγάλτε κι έναν βαθύ αναστεναγμό. Αυτός ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό σύστημα και σας χαλαρώνει. Αν κάνετε ποδήλατο συγκεντρωθείτε στην κίνηση του σώματός σας.
Βήμα τρίτο: στρέψτε την προσοχή σας στους ήχους της φὐσης, στο κελάηδημα των πουλιών, μείνετε ακίνητοι και τεντώστε την ακοή σας στο θρόϊσμα των φύλλων. Ή αισθανθείτε τις ακτίνες το φως του ήλιου καθώς αγγίζει το σώμα σας.
Βήμα τέταρτο: αν έρχονται σκέψεις από την καθημερινότητα, ευχάριστες ή όχι δεν έχει σημασία, σημασία έχει να κρατηθείτε μακρυά από τα καθημερινά και να μείνετε στο εδώ και τώρα. Στραφείτε λοιπόν στην εισπνοή εκπνοή σας και σε σκέψεις ευγνωμοσύνης για τα πιο απλά, όπως ότι έχετε την δυνατότητα να πάτε αυτήν την βόλτα, εδώ, τώρα.
Επιστρέφοντας σπίτι, σίγουρα θα έχετε αναζωογονηθεί και θα είστε ευχαριστημένοι επειδή κάνατε την βόλτα σας αποδοτική. Αν το κάνετε ρουτίνα, με κάθε περίπατο τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και χωρίς κόστος. Από βελτίωση της υγείας μέχρι και όξυνση του νου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα