Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Να κοιμάσαι γυμνός, κάνει καλό



Είχε δίκιο τελικά η θεά του έρωτα, φημισμένη, ξακουστή ηθοποιός, αλλά και τραγουδίστρια Marilyn Monroe, όταν ανακοίνωσε πως παρέα στο κρεβάτι της είχε μόνο το άρωμά της. Βέβαια αυτή είχε άλλα στο πονηρό της μυαλό με όλες αυτές τις δηλώσεις που είχε κάνει, αλλά να που η επιστήμη τη δικαίωσε! Απόψε θα γίνω η Marilyn Monroe, θα πω τέλος στις ξενέρωτες πιτζάμες, στα πρόχειρα φανελάκια και στα παντελονάκια του παππού μου και θα κοιμηθώ γυμνή.
Για ακόμη μία φορά η επιστήμη μας ανοίγει τα μάτια και μας λέει να σταματήσουμε να ντυνόμαστε σαν Εσκιμώοι στο κρεβάτι, το σεντόνι είναι υπεραρκετό. Περιττά έξοδα έχουν καταντήσει πλέον οι πιτζάμες και τα baby doll κι αφού στους δρόμους κυκλοφορούμε όλο και με λιγότερα ρούχα, γιατί στα κρεβάτια μας κοιμάστε με το νυχτικό της γιαγιάς ; Να ένα καλό ερώτημα!
Χαρτί και στιλό να σημειώνουμε πόσο καλό κάνουμε στην υγεία μας, αλλά και στον εαυτό μας με τα βρακάκια έξω απ’ το κρεβάτι. Πρώτο και κυριότερο, βαραίνει το πορτοφόλι μας γιατί δε χρειάζεται να αγοράζουμε πιτζάμες κι αισθησιακές ενδυμασίες μόνο και μόνο για να τις βλέπει το σκοτάδι! Εκτός κι αν δεν κοιμάστε μόνοι τα βράδια κι έχετε παρέα, αν και πιστεύω πως κι η παρέα σας, σας προτιμά γυμνούς. Αυτό δηλαδή είναι σίγουρο! 
Ποιος δε θα ήθελε να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση με το σώμα του; Η αίσθηση του παγωμένου σεντονιού πάνω στο γυμνό κορμί μας, μας κάνει να νιώθουμε πιο δροσεροί, εξοικειωνόμαστε κι αναπτύσσουμε καλύτερη σχέση με αυτό κι είμαστε πιο άνετοι. Αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι και φρέσκοι.

Επίσης οι επιστήμονες συστήνουν να κοιμόμαστε σε θερμοκρασία δωματίου το πολύ 20 βαθμών, για να έχουμε έναν βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Η ενδυμασία κατά τη διάρκεια του ύπνου αναπτύσσει τη θερμοκρασία του σώματός μας και γι’ αυτό καταλήγουμε να κάνουμε μαραθώνιο στο κρεβάτι μέχρι να μας πάρει ο ύπνος.
 Ο «γυμνός» ύπνος ενισχύει το κυκλοφοριακό μας σύστημα. Αφού τα σφιχτά εσώρουχα και τα στενά ρούχα μας επιβαρύνουν το φλεβικό δίκτυο κι εμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία του σώματος, όπου σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν και θρομβώσεις.
Απευθύνομαι ιδιαίτερα στα κορίτσια τώρα, δώστε προσοχή, ο ύπνος χωρίς τα πολλά περιτυλίγματα μας κάνει να χάνουμε βάρος! Μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης της ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα της πείνας –που κακιά ώρα να 'χει–  με αποτέλεσμα να ξυπνάμε το πρωί χωρίς πολλές λιγούρες.
Το καλύτερο όμως δεν το είπαμε, όταν σας πιάσουν οι ορέξεις σας, κατευθύνεστε προς το ψητό απευθείας, χωρίς να  χρειαστεί να ξεφλουδίσετε το κρεμμύδι αρχικά! Με την αφή των δύο γυμνών κορμιών εκκρίνεται πιο εύκολα η οξυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς.
Αφού έχουμε δει έτσι συνοπτικά το θέμα της γύμνωσης στο κρεβάτι, είναι ώρα για έναν υπνάκο, πάω να χάσω λίγες θερμίδες, να ανυψώσω κι εγώ την αυτοπεποίθησή μου κι αν είμαι τυχερή να εκκρίνω και εγώ αυτή την οξυτοκίνη!

Επιμέλεια Κειμένου Χρυσώς Καλούδη: Πωλίνα Πανέρη
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα