Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ο Καλάντριος Θεραπευτής των Βασιλιάδων


(τής Αρετής Μαρκέλλου)

Ο Καλάντριος είναι περιζήτητος για τις διγνώσεις του σε ασθενείς και για τις θεραπευτικές του ικανότητες. Τον φέρνουν μπροστά σε αρρώστους, για να δείξει εάν θα ζήσουν ή όχι. Εάν ο ασθενής μπορεί να θεραπευτεί, το πουλί θα επιταχύνει την ανάρρωση του. Η θεραπεία του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τον ίκτερο και το κρέας τού ποδιού του μπορεί να γιατρέψει την τύφλωση.

Ο Καλάντριος είναι κάτασπρος, με εντυπωσιακό λαιμό σαν τού κύκνου και με κίτρινο ράμφος και πόδια. Κατάγεται από την Περσία, αλλά σήμερα τον βρίσκει κανείς σε βασιλικά παλάτια πολλών χωρών. 


Οι Βασιλιάδες τον αναζητούν από την εποχή τού Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις διαγνωστικές του δυνάμεις. 

Ο Καλάντριος όταν αντικρίζει έναν άρρωστο, το πρώτο που διαπιστώνει είναι εάν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας. Εάν η αρρώστεια είναι εγκλωβισμένη μέσα στον άνθρωπο κι ο θάνατος είναι βέβαιος, το πουλί στρέφει το κεφάλι του αλλού.


 Όταν, όμως η ασθένεια δεν είναι θανατηφόρα κοιτάει τον άρρωστο κατάματα και απορροφά τη βλαβερή ενέργεια τής αρρώστειας. Καθώς ο άρρωστος συνέρχεται και ξαναβρίσκει το χρώμα του, το φτέρωμα τού πουλιού γίνεται γκρίζο. 

Κουβαλώντας μέσα του την αρρώστεια, πετάει ψηλά προς τον ήλιο και την διασκορπίζει στον αέρα, ξανακερδίζοντας έτσι το άσπρο του χρώμα.

Το πουλί δεν είναι αγαπητό από τους γιατρούς των παλατιών, γιατί οι ικανότητές του συχνά ξεσκεπάζουν τα λάθη τους. 


Το πουλί δημιουργεί επίσης προβλήματα στούς εμπόρους πτηνών. Πολλοί επισκέπτονται τα μαγαζιά τους μόνο και μόνο για να αντικρίσουν έναν Καλάντριο και για να μάθουν την διάγνωσή του., χωρίς να έχουν σκοπό να το αγοράσουν.

 Εάν το πουλί μπορεί να τους θεραπεύσει επιτόπου, το κάνει. Τραβάει την αρρώστεια μέσα του, πετάει έξω από το μαγαζί και τελικά επιστρέφει πίσω στον έμπορο, ο οποίος όμως, έχει ήδη χάσει τον πιθανό αγοραστή. Γι’ αυτό το λόγο οι περισσότεροι έμποροι τώρα κρατούν τον Καλάντριο στο πίσω μέρος τού μαγαζιού τους, μέχρι να βεβαιωθούν για τις προθέσεις τον πελατών τους.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα