Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Μη γίνεσαι έρμαιο του θυμού σου. Διαχειρίσου τον!

Της Έρης Καραμήτρου.
Οργή και θυμός: Λυτρωτικά συναισθήματα που με τη λάθος διαχείριση καταλήγουν τοξικά και ψυχοφθόρα.

Πόσοι από εμάς δεν αναλλωνόμαστε καθημερινά σε τσακωμούς και καυγάδες, επιφορτώνοντας τον εαυτό μας με αρνητικές και ψυχοφθόρες καταστάσεις;
Συναισθήματα, όπως θυμός και οργή είναι από τα πιο συνηθισμένα και από εκείνα που εάν δε μάθεις να τα διαχειρίζεσαι, μπορεί και να σε γονατίσουν. 
Δύο τόσες μικρές λέξεις, μα τόσο φορτισμένες.
Είναι απόλυτα υγιές ένας άνθρωπος να βιώνει και αρνητικά συναισθήματα. Το μυστικό όμως έγκειται στη διαχείριση τους και στο χρονικό περιθώριο που θα τα ξεφορτωθείς από πάνω σου. Όλα αυτά προκύπτουν κυρίως, όταν είμαστε εν βρασμώ και η αδρεναλίνη έχει χτυπήσει κόκκινο. Συνήθως, είναι ζήτημα χρόνου να υποχωρήσουν. 

Όταν απαλλαγούμε από αυτά, δεν σημαίνει αυτόματα πως παύουν έτσι απλά να υπάρχουν, αλλά μεταλλάσσονται σε άρνηση ή και αδιαφορία.
Είναι ανούσιο και συνάμα απογοητευτικό να γινόμαστε έρμαια των ίδιων μας των συναισθημάτων. Εμείς τα καθορίζουμε και εμείς αποφασίζουμε πότε θα τα καταργήσουμε. Το να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον θυμό και την οργή, απαιτεί μεγάλη προσωπική δουλειά και υπομονή. Όταν το επιτύχεις όμως αυτό μην παραξενευτείς, εάν σε τιτλοφορήσουν ασάλευτο και αγέρωχο. Απλά απέφυγες με μεγαλοκαρδία να χαλάσεις την διάθεση σου και να επιφορτιστείς με ένα σωρό αρνητικά συναισθήματα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα