Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ - ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ = ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ



Το σκότος είναι η ανυπαρξία της ζωής, είναι η πλήρης αδράνεια! η ακινησία!
Άρα δεν γεννά την ζωή το σκότος, μα εμφανίζει το δοχείο της γένεσης μόνον, τα δικά του συστατικά που είναι το πυρ και πνεύμα, τα οποία από μόνα τους είναι η αταξία σε πλήρη αδράνεια!

Ενώ ο Αγέννητος και προϋπάρχων κόσμος του Πανάγαθου Νου είναι η τάξη σε όλα!!!!

Επειδή ο Λόγος είναι αδιαίρετος με τον Νου ο αγέννητος και προϋπάρχων κόσμος του Πατέρα Νου Θεού είναι και αληθινός!Ακόμη κι αν ζούμε μέσα σε ένα όνειρο έναν εικονικό κόσμο ένα matrix εμείς συνεχίζουμε να ζούμε, είναι ένα είδος ζωής και καθόλου η ανυπαρξία, μα και ανάλογη με το αν η ουσία μας είναι κτιστή, η ουσιώδες όμοια με την πρωταρχική ουσία της Ζωής.
.
Διότι απλά αν η αληθινή ουσία μας είναι ενωμένη από κατώτερα συστατικά τα οποία δεν αποτελούνται από την μία και μοναδική ουσία της Ζωής, τότε θα γίνουμε κάτι άλλο, ένα θνητό και κτιστό είδος-γένος ζωής, όπου θα δίνει ζωή η αρχική ουσία στο δοχείο της γένεσης από πυρ και πνεύμα όπως στον δικό μας κόσμο. 

Διότι μόνον η ίδια ουσία που είναι η ζωή μπορεί να επιφέρει την ζωή ως αθάνατη άτρωτη και για πάντα όταν ζει από μόνη της χωρίς επιπλέον επιμείξεις και προσμίξεις άλλων ουσιών που δεν έχουν μέσα τους την ουσία της ζωής.
Έτσι πάντα θα φθείρονται όλα τα κτιστά δημιουργήματα και θα πεθαίνουν όλες οι επιμείξεις και συστατικά του κάθε διαφορετικού δοχείου της γένεσης, μα θα παραμένει ως αθάνατο ότι είναι αθάνατο και ότι είναι αθάνατο και γίνεται Υπάρχων είναι η Ζωή.
............

Το αθάνατο το αγέννητο και προϋπάρχων δεν είναι η Ζωή, κατοικεί μέσα στον Νου στον δικό του απόλυτο πανάγαθο κόσμο.
Η Ζωή όμως κοσμοποιεί αυτόν τον αγέννητο και προϋπάρχων κόσμο και τον κάνει Υπαρκτό, και νοερό, τόσο αληθινό και νοερό, ανάλογα με την σύσταση και δομή του, με το αν αποτελείται από την ίδια ουσία μόνον της ζωής ως αυτοτελές οντότητα, (Νους και Λόγος-διανοητική ουσία) η με το αν ενώνεται με άλλες κατώτερες ουσίες οι οποίες είναι αδρανείς άρα και η ανυπαρξία της ζωής(σκότος=Μη Νους Μη Ον από πυρ και πνεύμα).

Έχουμε λοιπόν το Ον και το Μη Ον.
Ο Νους και ο Μη Νους ο ΑντιΝους.

Αν τώρα ο Νους γίνει Υπάρχων με την δύναμη του Λόγου (διανοητική ουσία) από την ίδια δική του ουσία μόνον, τότε θα δημιουργηθεί ο Αρχέτυπος κόσμος ως Ζωή με τα γεννήματα του τις ψυχές από άπλετο Φως.
Εκεί όπου ο Λόγος-διανοητική ουσία, θα γίνει Υπάρχων κατοικώντας στον πυρήνα της ψυχής, και ταυτόχρονα θα είναι κλεισμένος στον δικό του Νου.
Επειδή όμως οι ψυχές είναι οι υποδοχείς της διανοητικής ουσίας και την κάνουν Υπάρχων, διότι είναι η Ζωή, στον Αρχέτυπο κόσμο που Υπάρχει μόνον η μία ουσία, γίνεται η ίδια η ψυχή  Ζωή νοερή από άπλετο Φως.

Στον Νου "ζούμε" τον αγέννητο και προϋπάρχων κόσμο, 
Με την διανοητική σκέψη γεννάται ο Λόγος, ο οποίος είναι αδιαίρετος με τον Νου, και κοσμοποιεί αυτή την αγέννητη φύση σε νοερή Ζωή με τα γεννήματα του τις ψυχές, και γεννάται η Ζωή με τις ψυχές όπου υποδέχονται τον Λόγο.
Η σκέψη είναι η Ζωή, ο διανοητικός Λόγος.
...........
.....................

Ο ΘΝΗΤΟΣ ΔΙΤΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ

Στον δικό μας θνητό και διττό κόσμο όμως, ο Λόγος η διανοητική ουσία, η νοερή σκέψη, γέννησε τις ψυχές-είδωλα, οι οποίες ενώθηκαν με το πυρ και πνεύμα για να επιφέρουν την ζωή στην ανυπαρξία και αταξία.

Αποτέλεσμα αυτής της ένωσης ήταν να γεννηθεί ο υλικός αισθητός κόσμος, (πυρ), όλα τα άψυχα υλικά ουράνια σώματα,(γη-νερά) τα οποία κινούνται από την διανοητική ουσία ενός Νου, (δεύτερου Νου δημιουργού), γι'αυτό και βλέπουμε στα πάντα γύρω μας και παντού να επικρατεί η Αρμονία επιφέροντας την τάξη στην αταξία.

Επίσης γεννήθηκαν από την ένωση της διανοητικής ουσίας ενός Νου Ομοούσιου με τον Λόγο, όλη η έμψυχη έμβια ζωή, έχοντας πλέον ένα είδος λογικής το οποίο αποκτήθηκε από τοκτιστό πνεύμα.

Υπάρχει μια ψυχήείδωλο της αληθινής ζωής μέσα στο σύμπαν, η οποία διασπάζεται σε ψυχές-είδωλα.
Άλλες στις θεότητες του δεύτερου Νου δημιουργού, 
άλλες στα θνητά έμβια όντα που φέρουν μέσα τους το πνεύμα, 
Και οι ανθρώπινες ψυχές οι οποίες έχουν διπλή φύση, 
στον πυρήνα τους έχουν τον Λόγο και όχι τον Νου του δεύτερου Νου δημιουργού.
Ταυτόχρονα όμως ενώνονται οι ψυχές τους όταν ενσαρκώνονται το κτιστό πνεύμα μαζί με το πυρ.

Ο Άνθρωπος έχει διπλή φύση, στην μεν ανθρώπινη υλική φύση του ενώνεται με την ψυχή του το πυρ και το πνεύμα, στην μεν έξοδο της ψυχής από την σάρκα αφήνει πίσω της το πυρ, αλλά παραμένει μαζί με τον Λόγο ενωμένη και με το πνεύμα!!!!

Για να καθαριστεί η ψυχή από το πνεύμα, πρέπει να κατανοήσει την αληθινή ουσία της, την διανοητική ουσία τον Λόγο που βρίσκεται στον πυρήνα της.
Αυτή είναι και η άνοδος των ανθρώπινων ψυχών.

Ειδάλλως αν δεν γνωρίσει ο άνθρωπος τον αληθινό εαυτό του ότι είναι Φως και Ζωή,  θα γίνει δούλος του κτιστού πνεύματος.


Το πνεύμα δεν είναι αθάνατο, διότι είναι κτιστό, όπως και το πυρ.
Άρα όλα έχουν αρχή και τέλος.
Μόνον η μία ουσία είναι η αλήθεια της Ζωής, ο Νους, ο Λόγος ο οποίος έδωσε νοερή ζωή στο πνεύμα, και διανοητική κίνηση στο πυρ (σπέρμα), όταν ενώθηκε μαζί τους.

Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθείς

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα