Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ – ΤΟ ΕΓΩ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ



Ο συνηθισμένος άνθρωπος, μη γνωρίζοντας τίποτα για τη μεθυστική Χαρά που ξεχύνεται από τις διαλογιστικές πρακτικές, συμβιβάζεται ασυναίσθητα με τις απολαύσεις των αισθήσεων. Μόλις όμως ο διαλογισμός αφυπνίσει τις ιδιότητες της διάκρισης και έτσι ο πιστός γευτεί τις αληθινές χαρές του εσωτερικού κόσμου του Πνεύματος, η Βασίλισσα Υλική Επιθυμία πανικοβάλλεται και αρχίζει να ενισχύει τη θέση της καλώντας τη συνήθεια – δηλαδή ανακαλώντας στον νου του ανθρώπου τις παλιές απολαύσεις των αισθήσεων.
Η Βασίλισσα Υλική Επιθυμία, ενεργώντας μόνη της με τη μορφή μιας σειράς νέων επιθυμιών, μπορεί εύκολα να κατανικηθεί από την κρίση, αλλά την Υλική Επιθυμία που υποστηρίζεται από τη Συνήθεια είναι δύσκολο να την αποβάλει κάποιος απλώς με τη διάκριση. Επομένως η πολεμική στρατηγική της Βασίλισσας Υλικής Επιθυμίας είναι να προσπαθήσει να κατανικήσει τις ροπές της διάκρισης παρουσιάζοντας δελεαστικές αναμνήσεις απολαύσεων παλιών κακών συνηθειών.
ΠΙΣΤΕ, ΠΡΟΣΕΧΕ! Μόλις ο πνευματικός αναζητητής προσπαθήσει να διαλογιστεί και να αφυπνίσει τις δυνάμεις του αυτοελέγχου και της διάκρισης, θα βρει τη Βασίλισσα Υλική Επιθυμία να τον βάζει σε πειρασμό σε διάφορους τρόπους. Νέες επιθυμίες θα εισβάλουν στις σκέψεις του για να τον αποσπάσουν από τον διαλογισμό: «Προβάλλεται μια υπέροχη κινηματογραφική ταινία στο κοντινό σινεμά. … Η τηλεόραση έχει την αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά. … Θυμήσου ότι ήθελες να τηλεφωνήσεις στον φίλο σου για να μιλήσετε για το πάρτυ της επόμενης εβδομάδας. … Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να τελειώσεις τις ανιαρές δουλειές που είχες παραμελήσει. … Δούλεψες σκληρά, κοιμήσου πρώτα λίγο. … Έλα, τελείωνε μ’ αυτά, και ΜΕΤΑ μπορείς να διαλογιστείς». Πολύ συχνά, το «μετά» ποτέ δεν έρχεται. Ακόμα και στον αποφασισμένο πιστό που ανθίσταται σ’ αυτούς τους πειρασμούς και κάθεται να διαλογιστεί, θα εισβάλουν ολέθριες εσωτερικές παρορμήσεις από παλιές συνήθειες ανησυχίας, νοητικού λήθαργου και νύστας, καθώς και πνευματικής αδιαφορίας.

Ο πιστός που θέλει να προχωρήσει στο πνευματικό μονοπάτι θα πρέπει να έχει επίγνωση αυτών των κινδύνων, οι οποίοι είναι απλά δοκιμασίες και μπορούν εύκολα να υπερνικηθούν αν κάποιος έχει προειδοποιηθεί από τη σοφία. Με βαθιά, πνευματική, ενδοσκοπική διαίσθηση, θα ανακαλύψει αυτά τα πάντα ίδια τεχνάσματα της Βασίλισσας Υλικής Επιθυμίας.
Ο ανήσυχος άνθρωπος που δεν καλλιεργεί την πνευματική διάκριση και τον αυτοέλεγχο γίνεται θύμα των πειρασμών της Βασίλισσας Υλικής Επιθυμίας, καθώς και των εσωτερικών παρορμήσεων των συνηθειών, που πηγάζουν από παλιές συνήθειες πνευματικής αδιαφορίας και απολαύσεων των αισθήσεων. Ο εγκόσμιος άνθρωπος, ανόητα, ανθίσταται σε οποιεσδήποτε προτροπές να εξερευνήσει τις βαθύτερες, ατέλειωτες χαρές και ψιθύρους σοφίας αυτών των εσωτερικών αντιλήψεων που γίνονται αισθητές με τον διαλογισμό γιόγκα, με την αυτοσυγκέντρωση στα λεπτοφυή κέντρα της θεϊκής ζωής και συνειδητότητας στη σπονδυλική στήλη και στο πνευματικό μάτι μεταξύ των δύο φρυδιών.
Με συνεχή ενδοτικότητα στις αισθήσεις, ο συνηθισμένος άνθρωπος παραμένει παγιδευμένος στις αισθήσεις. Είναι περιορισμένος από τις απολαύσεις που σχετίζονται μόνο με την επιφάνεια του σώματος. Αυτή η αισθητήρια απόλαυση φέρνει μια εφήμερη ευτυχία, αλλά αποκλείει την εκδήλωση των λεπτοφυών, πιο αγνών και πιο μόνιμων απολαύσεων – της γεύσης της σιωπηλής μακαριότητας και τις αναρίθμητες μακάριες αντιλήψεις που εμφανίζονται όποτε η συνειδητότητα του διαλογιζόμενου γιόγκι στρέφεται, από τον εξωτερικό αισθητήριο κόσμο, στο εσωτερικό σύμπαν του Πνεύματος. Τα εφήμερα, παραπλανητικά υλικά συναισθήματα των αισθήσεων είναι ένα φτωχό υποκατάστατο του παραδείσου! – 

ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ, από την ερμηνεία της Μπάγκαβαντ Γκίτα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα