Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ: ΕΝΑΣ ΓΙΟΓΚΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ




Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα μπήκε σε μαχασαμάντι (τη συνειδητή τελική έξοδο του γιόγκι από το σώμα του) στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στις 7 Μαρτίου 1952, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του σ’ ένα δείπνο προς τιμήν του Πρέσβη της Ινδίας Binay R. Sen.
Ο μεγάλος Δάσκαλος του κόσμου απέδειξε την αξία της γιόγκα (των επιστημονικών τεχνικών για τη συνειδητοποίηση του Θεού) όχι μόνο στη ζωή, αλλά και στο θάνατο. Για εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από τον κόσμο, το αναλλοίωτο πρόσωπό του έλαμπε με τη θεϊκή ακτινοβολία της μη-αποσύνθεσης.
Ο Harry T. Rowe, Διευθυντής του Νεκροτομείου του Λος Άντζελες, Forest Lawn Memorial-Park (στο οποίο τοποθετήθηκε προσωρινά το σώμα του μεγάλου Δασκάλου) έστειλε στο Self-Realization Fellowship ένα επικυρωμένο από συμβολαιογράφο γράμμα, από το οποίο πάρθηκαν τα ακόλουθα αποσπάσματα:
«Η απουσία οποιασδήποτε οπτικής σήψης στο νεκρό σώμα του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα είναι η πιο εξαιρετικά ασυνήθιστη περίπτωση που έχουμε δει. […] Καμία φυσική αποσύνθεση δεν ήταν ορατή στο σώμα του ακόμα και είκοσι μέρες μετά το θάνατο. […] Καμία ένδειξη μούχλας δεν υπήρχε στο δέρμα του και καμία ορατή αφυδάτωση δεν παρατηρήθηκε στους σωματικούς ιστούς. Αυτή η κατάσταση της τέλειας συντήρησης του σώματος είναι, καθ’ όσον γνωρίζουμε από τα ιατρικά χρονικά, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. […]
Την ώρα που παρέλαβε το σώμα του Γιογκανάντα, το προσωπικό του Νεκροτομείου περίμενε να παρατηρήσει, μέσα από το γυάλινο κάλυμμα του φέρετρου, τις συνήθεις ενδείξεις της σταδιακής σήψης του σώματος. Η κατάπληξή μας αυξανόταν καθώς περνούσαν οι μέρες χωρίς να επιφέρουν οποιαδήποτε ορατή αλλαγή στο σώμα καθώς το παρατηρούσαμε. Το σώμα του Γιογκανάντα ήταν προφανώς σε μια απίστευτη κατάσταση μη μεταβλητότητας. […]
»Καμία οσμή σήψης δεν αναδύθηκε από το σώμα του οποιαδήποτε στιγμή. […] Η φυσική εμφάνιση του Γιογκανάντα στις 27 Μαρτίου, ακριβώς πριν το μπρούτζινο κάλυμμα του φέρετρου τοποθετηθεί στη θέση του, ήταν η ίδια όπως στις 7 Μαρτίου. Στις 27 Μαρτίου φαινόταν τόσο φρέσκος και ανέγγιχτος από την αποσύνθεση όσο φαινόταν την ημέρα του θανάτου του. Στις 27 Μαρτίου δεν υπήρχε καμία ένδειξη ώστε να πούμε ότι το σώμα του είχε υποστεί οποιαδήποτε αποσύνθεση. Γι’ αυτούς τους λόγους δηλώνουμε ξανά ότι η περίπτωση του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα είναι μοναδική στην εμπειρία μας».



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα