Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ


Για να καταλάβεις πώς λειτουργεί το εγώ, θα πρέπει να αντιληφθείς ότι το ψεύτικο αυτό όραμα του εαυτού σου πιστεύει ότι η Γη είναι εκεί όπου ανήκει. Αν ταυτίζεσαι με τίποτα περισσότερο από μια γήινη ύπαρξη, όπως θέλει το εγώ σου να κάνεις, τότε η ευτυχία και η εκπλήρωση σου θα είναι σε μορφή υλικών πραγμάτων στον υλικό κόσμο.
Αλλά υπάρχει μια πλευρά σου που γνωρίζει ότι αυτά τα πράγματα δεν προσφέρουν την πνευματική εκπλήρωση που είναι η υπόσχεση της ιερής αναζήτησης. Ο πλανήτης Γη δεν είναι το μοναδικό σου σπίτι. Αυτό που σου προσφέρει είναι μόνον μερικά ικανοποιητικό στον αόρατο εαυτό σου μέσα στο φυσικό σου σώμα. Η εσωτερική αυτή πλευρά γνωρίζει ότι αυτή η ζωή επάνω στην Γη δεν είναι το απόλυτο πεπρωμένο της.
Εν τούτοις, οι περισσότεροι από μας έχουν πειστεί από το σκληρό και αποφασιστικό εγώ ότι η ζωή είναι μόνον αυτό που φαίνεται, και ότι οι ανταμοιβές είναι αποτέλεσμα αυτής της εξωτερικής εμφάνισης. Ο εσώτερος εαυτός γνωρίζει ότι αυτά είναι πολύ προσωρινά, καθώς οι ανταμοιβές που παίρνεις για τη νεανικότητα και τη σωματική δύναμη, για παράδειγμα, θα μειώνονται καθώς τα σωματικά αυτά προσόντα καταρρέουν.
Ο μη σωματικός εαυτός σου παρατηρεί αιώνια την φυσική μεταμόρφωση του κορμιού σου. Η σφαίρα αυτή του ανώτερου εαυτού κυριαρχείται από έναν εσωτερικό εαυτό που γνωρίζει τις πραγματικότητες της Γης και του ουρανού. Δεν τον αγγίζουν οι ισχυρισμοί του εγώ να επικεντρώσει όλη την ενέργεια του στον γήινο κόσμο.

Ο Nisargadatta Maharaj το περιγράφει ως εξής: «Ο κόσμος είναι το σπίτι των επιθυμιών και των φόβων. Δεν μπορείς να βρεις την ειρήνη μέσα σε αυτό. Για να βρεις την ειρήνη πρέπει να πας πέρα από τον κόσμο». Και αυτό είναι αυτό που ο παράδεισος επί της Γης είναι στην πραγματικότητα – η εμπειρία της εσωτερικής γαλήνης χωρίς την ειδωλολατρία των αποκτημάτων και της εξωτερικής εμφάνισης.
Η διορατική απάντηση στην προσευχή «….ας γίνει το θέλημα σου, όπως στον Ουρανό, και επάνω στη Γη» βρίσκεται στην επίγνωση ότι ο Ουρανός δεν είναι σε αυτόν τον κόσμο. Είναι στον κόσμο του Θεού, στη σφαίρα όπου έχετε καταστρέψει όλα όσα έχετε συσσωρεύσει και όπου βρίσκετε την γαλήνη στην οποία αναφέρεται ο Σρι Nisargadatta.
Ο ανώτερος εαυτός σου είναι πέρα από τον κόσμο αυτό, της ζωής και του θανάτου, όπου όλα τα επιφανειακά πράγματα θεωρούνται σαν τα πιο σημαντικά.
Μερικές ιδέες για να υπερβείτε τα επιφανειακά πράγματα:
• Αφιέρωσε μερικά λεπτά στο να ηρεμήσεις πάρα πολύ. Μέσα στην σιωπή άρχισε να απελευθερώνεις την προσκόλληση σου στην σπουδαιότητα των εξωτερικών εντυπώσεων. Θα μπορούσες να οραματιστείς τον εαυτό σου να ανάβει μια τεράστια φωτιά και φαντάσου ότι πετάς πράγματα μέσα στην φωτιά. Πέταξε κοσμήματα, ρούχα, αυτοκίνητα, τρόπαια, τα πάντα, ακόμα και τον τίτλο της δουλειάς σου. Με κάθε αντικείμενο που καίγεται μέσα στην φωτιά, φαντάσου τον εαυτό σου να ελευθερώνεται όλο και περισσότερο.
• Αφαίρεσε τις ετικέτες τις οποίες έχει κολλήσει στη ζωή σου. Κάνε μια προσπάθεια να περιγράψεις τον εαυτό σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις καμία ταμπέλα. Γράψε λίγες παραγράφους μέσα στις οποίες δεν αναφέρεσαι σε ηλικία, φύλο, θέση, τίτλο, επιτεύγματα, αποκτήματα, εμπειρίες, κληρονομιά, ή γεωγραφικά δεδομένα. Γράψε απλά μια δήλωση σχετικά με το ποιος ή ποια είσαι ανεξάρτητα από εξωτερικά χαρακτηριστικά.
• Ψάξε για την παρουσία της αγάπης στους άλλους. Αφιέρωσε μια ημέρα στο να προσπαθήσεις να δεις την πληρότητα του Θεού σε όποιον συναντάς. Αντί να βλέπεις μόνον μια άλλη σωματική οντότητα, πες στον εαυτό σου ότι ο Χριστός μέσα μου συναντά τον Χριστό μέσα σου. Ή πέρασε μια μέρα σιωπηλός, λέγοντας την λέξη «αγάπη» κάθε φορά που συναντάς μια ανθρώπινη ύπαρξη. Αυτή έχει μια τόσο ισχυρή επίδραση, που μπορεί να επιλέξεις να τη χρησιμοποιήσεις ως σιωπηλό mantra background καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
• Να θυμάσαι ότι δυναμώνεις τους μύες σου σηκώνοντας βαρύτερα αντικείμενα. Αυτό ισχύει επίσης και για την πνευματική άρση βαρών. Θα δυναμώσεις των εαυτό σου πνευματικά αναλαμβάνοντας όλο και πιο σκληρές αναθέσεις. Μια από τις πιο δύσκολες αποστολές είναι να αγνοήσεις το μήνυμα του εγώ να αξιολογείς τον εαυτός σου έχοντας ως κριτήρια την εξωτερική εμφάνιση και τα αποκτήματα. Αλλά να γνωρίζεις ότι κάθε φορά που καταφέρνεις να είσαι λιγότερο επικριτικός προς τους άλλους ή τον εαυτό σου, ότι γίνεσαι πιο δυνατός έχοντας αναλάβει μεγαλύτερα πνευματικά βάρη.
• Καλλιέργησε το κάλεσμα σου. Προσπάθησε να μετατοπίσεις τον στόχο της καριέρας σου από την απορρόφηση στον εαυτό σου σε κάλεσμα. Σωστά, κάλεσμα. Θύμιζε στον εαυτό σου ότι αυτό είναι ένα νοήμον σύστημα και ότι βρίσκεσαι εδώ για να είσαι αγάπη και να παίρνεις αγάπη προσφέροντας. Χρησιμοποίησε τα ταλέντα και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σου για να εκπληρώσεις την αποστολή σου με το κάλεσμα σου. Η ζωή σου θα πάρει μια δραματική στροφή προς την αφθονία, και εσύ θα αισθάνεσαι ότι εκπληρώνεις τον σκοπό σου και ότι βρίσκεσαι στο μονοπάτι της ιερής αναζήτησης.
Dr Wayne W. Dyer


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα