Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ




«Γνωρίζω ότι ο ανώτερος εαυτός μου είναι πάντα έτοιμος να με ανεβάσει πάνω από τον κόσμο που βιώνω με τις αισθήσεις μου» - Dr Wayne W. Dyer
Μέσα σου υπάρχει ένας σοφός οδηγός, που είναι μέρος του αληθινού εαυτού σου που περπατά μαζί σου καθώς προχωράς στον δρόμο της ιερής αναζήτησης σου. Αυτός ο εσωτερικός σοφός εαυτός είσαι εσύ, όχι η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου. Σκέψου τον εσωτερικό αυτό οδηγό σαν τον αληθινό εαυτό σου και επέτρεψε στον εαυτό σου να ακούσει αυτόν τον σοφό οδηγό. Αντί να ακούς το κουτσομπολιό του εγώ, θα ακούς τα ξεκάθαρα και γεμάτα έμπνευση της σοφίας. Τελικά θα ελευθερώσεις τον εαυτό σου από τις απαιτήσεις του εγώ.
Δεν υπονοώ ότι πρέπει να κατακτήσεις, να νικήσεις, ή να περιφρονήσεις το εγώ. Είναι σημαντικό να τιμούμε και να αγαπάμε όλες τις πτυχές του εαυτού μας. Αυτό περιλαμβάνει τον ορατό κόσμο της αισθητηριακής αντίληψης και τον αόρατο κόσμο του ιερού πνεύματος.
Οι παρακάτω προτάσεις θα σε βοηθήσουν να έλθεις σε επαφή και να υπερβείς το εγώ σου. Θα απελευθερώσεις τον αυθεντικό εαυτό σου από την δύναμη του εγώ σου.
• Κάνε μια προσπάθεια να γνωρίσεις το εγώ σου. Προσπάθησε να προσδιορίσεις πότε λειτουργεί ως κυρίαρχη επιρροή στη ζωή σου. Αναρωτήσου, «Ακούω τον ψεύτικο ή τον ανώτερο εαυτό μου;» Όσο περισσότερο καταφέρνεις να έχεις επίγνωση της παρουσίας του εγώ και πώς αυτό σε χειρίζεται, τόσο μικρότερη επιρροή θα έχει αυτό επάνω σου. Για παράδειγμα, αν περιαυτολογείς σε κάποιον, ή με οποιοδήποτε τρόπο αισθάνεσαι ανώτερος σχετικά με την εμφάνιση, τις ικανότητες, ή τα υπάρχοντα σου, αναγνώρισε ότι αυτό είναι το εγώ σου που λειτουργεί και προσπαθεί να σε πείσει ότι είσαι χωριστά από τον Θεό και ανώτερος από τα άλλα ανθρώπινα όντα.

• Άρχισε να βλέπεις το εγώ σου σαν μια οντότητα που κάθεται πάνω στον ώμο σου με έναν σκοπό. Αυτός ο αόρατος σύντροφος είναι πάντα μαζί σου. Προσπαθεί να σε πείσει ότι είσαι χωριστά από τον Θεό, ότι είσαι ανώτερος από τους άλλους και ότι είσαι ιδιαίτερος μέσα στο Σύμπαν. Όσο περισσότερο ακούς την οντότητα αυτή, τόσο περισσότερο βγαίνεις από την ιερή πορεία σου. Καθώς αρχίζεις να ξεχωρίζεις να σημάδια της παρουσίας του εγώ, λέγε ευγενικά στον εαυτός σου, «Εδώ είσαι πάλι. Με άφησες να τσιμπήσω το δόλωμα και να παγιδευτώ στην αυτό-σπουδαιότητα μου». Θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότερες από τις σκέψεις και τις πράξεις σου υποκινούνται από την αόρατη αυτή οντότητα που είναι ανεβασμένη πάνω στον ώμο σου. Θέλει να αισθάνεται εξοργισμένη όταν αδικείσαι, προσβεβλημένη όταν δεν σε χαϊδεύουν, προσβεβλημένη όταν δεν γίνεται το δικό σου, πληγωμένη όταν δεν περνάνε τα επιχειρήματα σου. Καθώς αναγνωρίζεις και δίνεις όνομα σε αυτήν την οντότητα, θα καταφέρεις τελικά να την αγνοήσεις. Δεν θα μπορεί πλέον να έχει τον κυρίαρχο ρόλο.
• Εξασκήσου στο να ακούς τους άλλους και να μην εστιάζεις στον εαυτό σου. Στις συζητήσεις σου να επικεντρώνεσαι σε αυτά που λέει ο άλλος, καθώς και σε αυτά που αισθάνεται. Στη συνέχεια, είναι καλύτερο να απαντάς με μια πρόταση που αρχίζει με «εσύ» και όχι με «εγώ». Για παράδειγμα, αν κάποιος σου μιλάει για μια εμπειρία του στο νοσοκομείο, πες κάτι το οποίο είτε παραφράζει αυτά που είπε, ή τον πείθει ότι άκουσες πραγματικά και τα λόγια και τα συναισθήματα του. Θα μπορούσες να πεις, «Η εμπειρία σου ήταν στ’ αλήθεια τρομακτική, έτσι δεν είναι;» Αυτό ονομάζεται ενεργητική ακρόαση. Θα εκπλαγείς ευχάριστα με πόσα θα μάθεις και πώς θα νιώσεις ότι έχεις έναν σκοπό. Αυτός είναι ένας τρόπος για να συγκρατείς το εγώ σου και για να επιτρέπεις στον ανώτερο εαυτό σου να συμμετέχει.
• Κράτα ημερολόγιο. Σε αυτό, περιέγραψε τι σε ενοχλεί στους άλλους ανθρώπους. Προσπάθησε να ανακαλύψεις τι σημαίνει για σένα αυτή η ενόχληση. Αν μπορέσεις να είσαι αντικειμενικός και να το δεις από την σκοπιά του παρατηρητή, θα ανακαλύψεις ότι αυτό που σε ενοχλεί , στην πραγματικότητα αφορά κάτι που επικρίνεις στην συμπεριφορά των άλλων, και στο πώς θα πρέπει αυτοί να συμπεριφέρονται. Ωστόσο, από μόνο του, το να νιώθεις ενοχλημένος, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει την ενοχλητική συμπεριφορά. Έτσι, προσπάθησε να μην νιώθεις ενοχλημένος και απλά παρατήρησε την. Παρατήρησε, απλά, ότι νιώθεις ενοχλημένος και παρατήρησε πώς αυτό σε επηρεάζει. Καθώς αποκτάς εμπειρία στο να παρατηρείς πώς εκδηλώνεται το εγώ σου, θα διαπιστώσεις ότι αυτή η πράξη της παρατήρησης θα εκτονώσει την εσωτερική αγωνία. Με την τεχνική της παρατήρησης του εαυτού σου, θα δεις ότι αυτό που σε ενοχλεί είναι το πώς λειτουργεί το εγώ σου, που σφυρηλατεί το μυαλό σου ξανά και ξανά, λέγοντας σου ότι ο κόσμος θα έπρεπε να είναι διαφορετικός, ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να σου συμπεριφέρονται με τρόπους που σε ενοχλούν. Το εγώ σου επιμένει ότι έχεις το δικαίωμα να προσβάλλεσαι, να πληγώνεσαι, να είσαι μίζερος. Οι απόψεις αυτές είναι η ψεύτικη αυτή ιδέα του εαυτού σου, που εργάζεται σκληρά να σε πείσει ότι ο κόσμος πρέπει να είναι όπως εσύ είσαι και όχι όπως είναι αυτός.
Υψηλότερη επίγνωση απαιτεί μια νέα συμφωνία με την πραγματικότητα. Λάβε υπόψη ότι η ιερή αναζήτηση σου στην πραγματικότητα σημαίνει ότι αναθέτεις στον ανώτερο εαυτό σου να παίρνει τις καθημερινές αποφάσεις της ζωής σου αντί να κυριαρχείσαι από το εγώ σου.
Dr Wayne W. Dyer


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα