Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Το Κουκούγιο...Φως στο Σκοτάδι


(τής Αρετής Μαρκέλλου)
Το Κουκούγιο ζεί στις Αντίλλες και είναι ένα σπάνιο πουλί που παράγει φως. Στ μέγεθος είναι σαν τον αντίχειρα τής παλάμης. Έχει 4 φτερά, και μάτια που φωτίζουν σαν λάμπες.

Ο κόσμος τα πιάνει και τα χρησιμοποιεί για φωτισμό. Πολλά μαζί συγκεντρωμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για κεριά και δαυλούς. Οι κάτοικοι των Αντιλλών τα κουβαλούν μαζί τους για να φωτίζουν το δρόμο τους στο σκοτάδι. 
Η λάμψη που βγαίνει από τα μάτια των Κουκούγιο επιτρέπει στους λογιστές και στις μοδίστρες να δουλεύουν ως αργά τη νύχτα. Ο στρατός στις πορείες του τα προτιμάει από τις δάδες, γαιτί το φως των Κουκούγιο δεν σβήνει στον άνεμο και στην βροχή. 
Όταν το φως τού πουλιού αρχίζει να θαμπώνει, εξαιτίας τής πολλής χρήσης, οι άνθρωποι το απελευθερώνουν, ώσπου να ξαναβρεί τη δύναμη τής λάμψης του. Το Κουκούγιο έχει μάτια και κάτω από τα φτερά του, τα οποία, όμως, λάμπουν μόνο όταν το πουλί πετάει ελεύθερο. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να ζουλάνε τα νεκρά Κουκούγιο για να βγάλουν από μέσα τους μιά φωτεινή ουσία, με την οποία αλείφουν τα πρόσωπά τους, κάνοντάς τα να αστράφτουν.


Ο στενότερος συγγενής του είναι το Ερκίνι, που γεννιέται στον Ερκύνιο Δρυμό τής Γερμανίας. Αυτό το πουλί φωτίζει το σκοτάδι με το φως τού φτερώματός του, και όταν πετά, οι φτερούγες του αφήνουν γωτεινές γραμμές στον αέρα. Κάποιοι πιστεύουν ότι το Κουκούγιο και το Ερκίνι δεν είναι πουλιά αλλά πυγολαμπίδες.
 Πάντως, το Αλικάντο, ο φωτογόνος ξάδελφός τους, είναι σίγουρα πουλί. Ζεί στα βουνά τής Χιλής, όπου τρέφεται με ευγενή μέταλλα. Όταν τρώει χρυσάφι, λάμπει σαν τον ήλιο, ενώ όταν τρώει ασήμι, φέγγει σαν τη σελήνη. Οι ταξιδιώτες όταν βλέπουν ένα φως να κινείται στο σκοτάδι, πιστεύουν ότι είναι ένα Αλικάντο και το ακολουθούν, με την ελπίδα ότι θα τους οδηγήσει σε θησαυρούς.

Οι κάτοικοι των Αντιλλών, του Ερκύνιου Δρυμού και τής Χιλής προειδοποιούν ότι πρέπει να λαμβάνει κανείς τα μέτρα το όταν ακολουθεί αυτά τα πουλιά στο σκοτάδι, γιατί η λάμψη τους μπορεί να χαθεί οποιαδήποτε στιγμή , αφήνοντας κάποιον στο έλεος τής άγριας νύχτας.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα