Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ποιές οι διαφορές ανάμεσα στο ΣΕΞ και στον ΕΡΩΤΑ

Πρώτο μέρος...ΣΕΞ ή ΕΡΩΤΑΣ ;;;



Κατά τον Ευάγγελο Παπανούτσο, λοιπόν, 
1) Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ( = το Σεξ ) είναι κεντρομόλος. Ο  "άλλος "  είναι "αντικείμενο"  που υπάρχει και λογαριαζεται μόνο ως μέσον για την ικανοποίηση μιας "δικής μου ανάγκης".../.../... Ο άνθρωπος του ΣΕΞ είναι γεμάτος από την επιθυμια του και μόνο αυτή δεσπόζει στις σχέσεις του με τους άλλους. Ο ορίζοντας της ψυχής του είναι κλειστός.
Αντίθετα ο ΕΡΩΤΑΣ είναι ( δύναμη) φυγόκεντρος. Η κίνηση στρέφεται προς τον "άλλο" .../.../...Το πρόσωπο που καλώ ερωτικά υπάρχει απέναντί μου όχι απλώς ως ισάξιο αλλά και ως περισσότερο άξιο από εμένα.../.../...θεωρώ ευτυχία μου το προνόμιο ότι μπορώ να ενωθώ μαζί του και ότι μπορώ να του δοθώ ολοκληρωτικά.  
2) Στον Ερωτα όσο περισσότερο δίνεται κανείς, τόσο πλουσιότερος επιστρέφει στον εαυτό του. Με την Επιθυμία όμως συμβαίνει το αντίθετο: όσο παίρνεις  (και μόνο παίρνεις) από τον "άλλο", τόσο χάνεις/.../ αδειάζεις, φτωχαίνεις/.../ληστεύεσαι από την ίδια σου την ηδονή. Ενώ εκείνος που προσφέρεται ( και ξέρει να δίνει) ερωτικά, αισθάνεται ότι πολλαπλασιάζεται/.../.
3) Η ερωτική σχέση, όταν ιδρυθεί και ευδοκιμήσει, είναι και για τους δυο δημιουργική, γόνιμη ( και πηγή χαράς). Χαρίζει αυτοπεποίθηση, φωτίζει τη ζωή με ένα εσωτερικό φως και οδηγεί σε έργα που τιμούν τον άνθρωπο.
 Αντίθετα η Επιθυμία, όταν μένει χωρίς έλεγχο, όρεξη άπληστη και τυφλή, κατεβάζει χαμηλά το επίπεδο/.../ οδηγεί σε ηθική αναπηρία/.../ και μας παρασύρει (ο τροχός της) " να ζούμε δίπλα από τον εαυτό μας, όχι μέσα στον εαυτό μας".

4) Η Επιθυμία δημιουργεί σχέσεις απρόσωπες. Ενώνει τα άτομα μέσα στην ανωνυμία. Ο "άλλος" (που επιθυμούμε) είναι μονάδα μέσα σε πλήθος ομοειδών όντων.
 Ο Ερωτας είναι σχέση που χτίζεται /.../...ο "άλλος" δεν είναι  "ο οποιοσδήποτε", αλλά "κάποιος" συγκεκριμένος και "εκλεκτός"  /.../ σχέση που απαιτεί θερμή και αμοιβαία προσήλωση/.../...

5) Οι σχέσεις που δημιουργούνται μεσω Επιθυμίας είναι προσωρινές, τυχαίες /.../ και για τούτο αν κάτι αλλάξει...τίποτε δεν αλλάζει...άλλο "αντικείμενο" παίρνει τη θέση του προηγούμενου...
 Αντίθετα ο ερωτικός δεσμός είναι ουσιαστικός /.../ ανάμεσα στα πρόσωπα που ενώνει υπάρχει: αμοιβαία κατανόηση, εκτίμηση, συνεργασία σ' ένα κοινό πρόγραμμα ζωής,/.../ Ο ένας αισθάνεται, σκέπτεται, θέλει μεσω του άλλου /.../ σαν να είναι το ένα πρόσωπο η συνέχεια του άλλου. 
 ( Το συμπέρασμα, προς το παρόν, ας είναι δικό μας .
   Στο επόμενο θα συνεχίσουμε με το συμπέρασμα του Ευάγγελου Παπανούτσου από αυτή την ανάλυση, αλλά και με την απάντησή του στο ερώτημα:
   - Τί θα συμβουλεύαμε έναν άνθρωπο ( νέο στην ηλικία, αλλά και ώριμο) για ν' αναζητήσει στο σωστό δρόμο και να γνωρίσει τον αληθινό ΕΡΩΤΑ ; )

Συνεχίζεται...

Ο σωστός δρόμος για τον αληθινό Ερωτα !



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα