Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η Απόκρυφη και Μαγική παράδοση των Tattoo

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Απόκρυφη και Μαγική παράδοση των Tattoo
Τα τελευταία 25 χρόνια η δημοτικότητα των Tattoo έχει αυξηθεί δραματικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αν παλαιότερα το θέμα των Tattoo ήταν ταμπού, και ειδικότερα στην Ελληνική κοινωνία, σήμερα σχεδόν όλοι διακοσμούν κάποιο σημείο του σώματός τους με ένα τατουάζ. Η Αρχαία τέχνη και η παράδοση των Tattoo υπάρχει όμως εδώ και πάρα πολλούς αιώνες, και κρύβει μέσα της μία τελετουργική και απόκρυφη πλευρά.
Η Ιστορία του Tattoo
Ο Εμπλουτισμός του δέρματος με μελάνι είναι μία αρχαία πρακτική που μετρά χιλιάδες χρόνια ζωής εκκινώντας την παράδοση των  Tattoo, υπάρχει σε διάφορους πολιτισμούς του Αρχαίου Κόσμου και χρησιμοποιήθηκε για διάφορους λόγους: Για την διαφοροποίηση των κοινωνικών τάξεων, σε θρησκευτικά τελετουργικά, για λόγους καλλωπισμού, για προστασία από τα πνεύματα και τις κακοδαιμονίες, για να προσδώσει στο άτομο μαγικές δυνάμεις, για να θεραπεύσει από ασθένειες και να απαλύνει τον πόνο…
Το παλαιότερο Tattoo ανακαλύφθηκε στην Ευρωπαική Μούμια “Oetzi” που έρχεται από την εποχή του Χαλκού. Ο Άνδρας με τα τατού χρονολογείται 5.500 ετών και βρέθηκε πριν 25 χρόνια στο Τίρολο των Άλπεων. Πρόκειται για το πιο παλιό γνωστό παράδειγμα στην παράδοση των  Tattoo, αυτό του ανθρώπου με τα Φαρμακευτικά Tattoo διατηρημένα στο μουμοιοποιημένο κορμί του. Στα απομεινάρια της Πριγκίπισσας από την Σιβηρία με το όνομα Ukok που ανακαλύφθηκε πριν 19 χρόνια στα Βουνά Altai, βρέθηκαν μοτίβα από Tattoo, μόνο που στην δική της περίπτωση τα σημάδια σηματοδοτούσαν το κοινωνικό της προφίλ, αλλά και την βοήθησαν μαζί με τα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο ταφής της να έχει ένα ασφαλές πέρασμα στον άλλο κόσμο.
Οι απόκρυφες χρήσεις του Tattoo

Οι Αιγύπτιοι της Νούβια χρησιμοποιούσαν τα τατού μόνο στις γυναίκες και λέγεται πως λειτουργούσαν ως φυλακτά για να τις Ancient-Polynesian-Tattoo-Stylesπροφυλάσσουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και της γέννας. Στην ινδία η κουκκίδα στο μέτωπο που αντικαθιστά την ελιά υπήρχε ως τατουάζ για να προστατεύει από το κακό μάτι.
Οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν επίσης τα «Στίγματα» όπως τα αποκαλούσαν, τα οποία ήταν Tattoo που αποκάλυπταν πως κάποιος ανήκει σε κάποια Θρησκευτική ή Μυστικιστική σέκτα. Τα χρησιμοποιούσαν όμως και για να σημαδέψουν τους σκλάβους και τους εγκληματίες.
Το κοινό σημείο της Δερματοστιξίας όμως από τους αρχαίους καιρούς ως και τις ημέρες μας, είναι πως το σύμβολο που επιλέγει ο κάθε άνθρωπος χαράσσεται με αίμα, τεχνική που μπορεί να βρεί κανείς σε μαγικά τελετουργικά ανά τον κόσμο, με την προσφορά του αίματος να «ενεργοποιεί» παντοτινά το σύμβολο στην ενεργειακή δομή και την ειμαρμένη του ατόμου. Εξάλλου αν κοιτάξουμε γύρω μας θα διαπιστώσουμε πως είναι αρκετοί αυτοί που αποφάσισαν να τοποθετήσουν στο σώμα τους για πάντα σύμβολα ή σημαδιακές ημερομηνίες, φύλακες άγγελους ή δαίμονες, που στον ψυχισμό τους λειτουργούν και δρουν ως ενεργειακά talisman που επιφέρουν τύχη, ή αποτυπώνονται για να υπενθυμίζουν για πάντα μία παρελθοντική κατάσταση που ποτέ δεν θα επανέλθει, παρά μόνο αν κοιτάξεις το Tattoo. Όπως και να έχει, συνήθως τα Tattoo που κουβαλάμε εμπεριέχουν το λιγότερο ένα συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ ατόμου και συμβόλου, λειτουργώντας σχεδόν ως ζωντανή οντότητα που βρίσκεται στο σώμα μας και μας συντροφεύει παντοτινά.
Η Χρήση των Συμβόλων στα Σύγχρονα Tattoo
Πέρα από την δημοφιλή πιά τελετουργία του Tattoo, έχει παρατηρηθεί πως έχουν αυξηθεί δραματικά τα απόκρυφα Σύμβολα – Tattoo, ειδικότερα στους Νέους ανθρώπους. Φαίνεται λες και σχεδόν όλοι επιλέγουν εσωτερικά ή θρησκευτικά σύμβολα, ή γενικότερα tattoo συμβολικής φύσης για να αποτυπώσουν στο δέρμα τους.
Μέσα από αυτή την διαδικασία δρα η πνευματική φύση στην παράδοση των Tattoo καθώς οι άνθρωποι γεμίζουν με σύμβολα γεμάτα νόημα, απόκρυφο ή μη. Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο που ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει την πνευματικότητα, την ζωή και την τροποποίηση του ανθρώπινου σώματος. Ακόμα και αν δεν είμαστε σε κάποια «φυλή» ή πνευματική ομάδα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα tattoo και τα σύμβολα που τοποθετούμε στο σώμα μας με τρόπο πνευματικό, αφού μέσα από την τελετουργική διαδιασία της τοποθέτησης του Tattoo, εσωτερικά γίνεσαι ένα με το σύμβολο που “χτυπάς”, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Έτσι φρόντισε να επιλέξεις με σοφία τα σύμβολα που θα τοποθετήσεις και θα κουβαλάς για πάντα στο κορμί σου, αφού θα επηρεάσουν μέσα από τις «ιδιότητές» τους την ζωή και την ύπαρξή σου περισσότερο από όσο νομίζεις.
occult-symbols-tattoos-2
Ποιος ξέρει, ίσως αυτή η αποτύπωση των πνευματικών συμβόλων πέρα από την προσωπική σημασία, να προκαλείται και από μία ανώτερη πνευματική ανάγκη που επηρεάζει το συλλογικό ασυνείδητο, και μετατρέπεται σε μόνιμο σημάδι στα κορμία των νεών ανθρώπων. Ας δούμε τα συνηθέστερα απόκρυφα σύμβολα που βρίσκουμε πλέον στην παράδοση των Tattoo:
Τρίγωνο
Τα τρίγωνα χρησιμοποιούνται ως σύμβολα για αρκετά πράγματα και η δημοφιλία τους ξεπερνά την παράδοση των Tattoo. Στον χριστιανισμό αλλά και άλλες Θρησκευτικές παραδόσεις συμβολίζουν την τριάδα. Τα πλανητικά Σύμβολα είναι συνήθως τρίγωνα με διαφορετικές γραμμές και σχήματα μέσα και έξω. Ο Προσανατολισμός του τριγώνου έχει μεγάλη σημασία, καθώς ένα όρθιο τρίγωνο με την μύτη προς τα πάνω συμβολίζει τελείως διαφορετικά πράγματα από ένα ασταθές και αντεστραμμένο με την μύτη προς τα κάτω. Τα δύο τρίγωνα που δείχνουν προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις σχηματίζουν ένα εξάγραμμο. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Άστρο του Δαυίδ, και είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται σε αποκρυφιστικούς κύκλους για να συμβολίσει την αντίθεση, το Αρσενικό και το θηλυκό. Επίσης τα τρίγωνα χρησιμοποιούνται στην Αλχημεία για να αποτυπώσουν τα τέσσερα στοιχεία.
Ο Πανενόπτης Οφθαλμός
Ο Διάσημος Πανενόπτης Οφθαλμός είναι γνωστός και απεικονίζεται με ένα μάτι μέσα σε ένα τρίγωνο. Παραπέμπει στην Θεική όραση, στην δύναμη του θείου που παρακολουθεί και προστατεύει σε κάθε πιθανή στιγμή. Σήμερα το σύμβολο έχει συσχετιστεί με τον ΕλευθεροΤεκτονισμό, και αποτελεί την βάση για διάφορες θεωρίες Συνωμοσίας. Το Μάτι του Ώρου είναι μία διαφοροποιημένη εκδοχή του «Ματιού του Θεού» και είναι το πιό πρώιμο παράδειγμα συμβόλου.
Οι Ρούνοι
Οι Ρούνοι είναι μία παλιά αλφάβητος που ανακαλύφθηκε στην Δανία και την Γερμανία. Φαίνεται πως οι Ρούνοι δεν χρησιμοποιούνταν ως τρόπος γραφής αλλά και ως μαγικά σύμβολα, και η ίδια η λέξη σημαίνει «Μυστικό» Σήμερα σχετίζονται με την Μαγεία και τον Υπερβατισμό αν και δεν υπάρχει σαφής απόδειξη τέτοιας χρήσης. Οι Ρούνοι χαράσσονται συνήθως σε λίθους και τοποθετούνται σε ένα μικρό πουγγί ώσπου να αποκαλυφθούν για να διαβαστούν. Κάθε ένας Ρούνος έχει την δική του σημασία μέσα από το σύμβολο που βρίσκεται χαραγμένο πάνω του.
occult-symbols-tattoos-3
Τα Mandala
Τα Mandala είναι πνευματικά και θρησκευτικά σύμβολα που αντιπροσωπεύουν το Σύμπαν. Χρησιμοποιούνται στον Ινδουισμό και τον Βουδισμό και απεικονίζονται από ένα στρογγυλό σχήμα και ένα τετράγωνο σχήμα μέσα ή έξω, πάντοτε με μία ισσοροπία και συμμετρία. Η Βασική μορφή των Μαντάλα είναι τετράγωνη με τέσσερις πύλες που περιέχουν ένα κύκλο με ένα κεντρικό σημεία. Είναι ο μικρόκοσμος του Σύμπαντος, και είναι γνωστά για τα αποτελέσματα που έχουν στο νευρικό σύστημα.
Το Πεντάγραμμο (Πεντάλφα)
Το Πεντάγραμμο είναι ίσως το δημοφιλέστερο απόκρυφο σύμβολο, το άστρο μέσα στον κύκλο. Πρόκειτα για μία προστατευτική σφραγίδα που αντιπροσωπεύει τα τέσσερα στοιχεία με ένα πέμπτο, τον αιθέρα και το σύμπαν τριγύρω. Οι Σύγχρονοι Παγανιστές και η Wicca βρίσκονται πίσω από την δημοφιλία του συμβόλου αυτού. Για εκείνους είναι ένα φυλαχτό και ένα σύμβολο προστασίας, αλλά και η απεικόνιση της Θεάς και της σύνδεσης του ανθρώπου με την Μητέρα Γη.
Το Χέρι Hamsa
Ένα ανοιχτό δεξί χέρι, που απεικονίζεται με το μάτι του θεού ακριβώς στο κέντρο. Το χέρι Hamsa είναι γνωστό σε πολλές θρησκείες, συμπεριλαμβανομένου του Ιουδαισμού, του Χριστιανισμού και του Ισλαμσμού. Ο Θρύλος πίσω από το σύμβολο σε κάθε μία από αυτές διαφέρει, όμως η σημασία και η χρήση του είναι ακριβώς ίδια: Πρόκειται για ένα σύμβολο προστασίας, είτε απεικονίζεται με τα δάκτυλα να δείχνουν προς τα επάνω, είτε προς τα κάτω. Το Σύμβολο αυτό αντιπροσωπεύει επίσης την δύναμη, την υπομονή και την ισχύ και κρατά το κακό μακρυά…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα