Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Τα top τρόφιμα με βιταμίνη Β5

Πού μας βοηθά η βιταμίνη Β5 και ποιες είναι οι τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυτήν;

Τα top τρόφιμα με βιταμίνη Β5

Η βιταμίνη Β5, που ονομάζεται και παντοθενικό οξύ, είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, την οποία ο οργανισμός μας αξιοποιεί για διάφορες λειτουργίες. Βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και στη σύνθεση σεξουαλικών ορμονών. Η έλλειψή της προκαλεί μυϊκές κράμπες, κόπωση και μούδιασμα του σώματος. Συνεπώς, πρέπει να λαμβάνουμε κάθε μέρα την απαραίτητη δόση. Οι παρακάτω τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν.

Μανιτάρια και κουνουπίδι

Το κουνουπίδι και το μπρόκολο περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β5. Επίσης, η βιταμίνη περιέχεται στα μανιτάρια—με προσοχή, πάντα, να αγοράζουμε μανιτάρια του εμπορίου, που είναι 100% ασφαλή. Πέρα, όμως, από την περιεκτικότητά τους στη βιταμίνη αυτή, έχουν πολλές ακόμα βιταμίνες και μέταλλα τα οποία έχουμε ανάγκη, όπως και μια γερή δόση φυτικών ινών.

Φράουλες και καλαμπόκι

Αυτά τα δύο φρούτα (ναι, το καλαμπόκι είναι και φρούτο) είναι ίσως οι καλύτερες φυσικές πηγές της βιταμίνης Β5—αλλά και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Οι φράουλες μπορούν να μας γεμίσουν ενέργεια και να μας κρατήσουν χορτασμένους με πολύ λίγες θερμίδες. Και μην φοβάστε τους υδατάνθρακες του καλαμποκιού- όπως συνέβαινε παλιότερα. Τα οφέλη που έχει για την υγεία μας είναι πολύ μεγαλύτερα.

Ηλιόσποροι και ξηροί καρποί

Ένας τέλειος τρόπος να φάμε ένα υγιεινό σνακ, να νιώσουμε χορτασμένοι και γεμάτοι ενέργεια και να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε βιταμίνη Β5 είναι να φάμε μια μικρή μερίδα με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς – άψητους και ανάλατους, φυσικά. Επιπλέον, δοκιμάστε να προσθέσετε τους ηλιόσπορους σε διάφορα φαγητά σας. Δένουν υπέροχα με τις περισσότερες σαλάτες!

Κρέας και γαλακτοκομικά

Βιταμίνη Β5 θα βρούμε σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο συκώτι από κοτόπουλο, στα αυγά και στον σολομό. Επιπλέον, το γάλα και το γιαούρτι περιέχουν επίσης τη βιταμίνη, μαζί με πολλά άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα