Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ Ή ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΒΑΡΟΣ – ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ Ή ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΒΑΡΟΣ – ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Ο νους θα κάνει τα πάντα για σας. Παράλληλα με τη σωστή διατροφή, πρέπει επίσης να σκέφτεστε ότι είστε αδύνατοι. Υπήρχε μια εποχή κατά την οποία προσπαθούσα να χάσω βάρος ακολουθώντας όλες τις συνηθισμένες αυστηρές μεθόδους δίαιτας – κι εντούτοις έβλεπα ότι οι μέρες περνούσαν και το βάρος μου δεν άλλαζε. Μετά σκέφτηκα: «Ώστε έτσι, κύριε Σώμα, παίζεις παιχνίδια μαζί μου! Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι αδύνατοι και κάποιοι άλλοι έχουν την τάση να είναι χοντροί. Αν θέλω να χάσω βάρος, γιατί να μην υιοθετήσω αυτήν την τάση; Γιατί πρέπει να σκέφτομαι όλη την ώρα τη δίαιτα, δίαιτα, δίαιτα;».
Έγινα πραγματικά ανυπόμονος. Έτσι, είπα: «Φάε!», κι άρχισα να τρώω τακτικά γεύματα. Χαλάρωσα τον νου μου και του ενστάλαξα τη σκέψη: «Χάνεις βάρος». Έκανα αυτή τη σκέψη επίμονα. Και πραγματικά έγινε. Άρχισα να βλέπω ότι πραγματικά έχανα βάρος. Αρκετές φορές έτρωγα ακόμα και παχυντικά φαγητά, και πάλι είδα ότι έχανα σταθερά. Η σκέψη ήταν τόσο ισχυρά εδραιωμένη στον νου μου που ολόκληρο το σώμα μου δούλευε για να απαλλαγεί από το περιττό βάρος. Όταν έφτασα τα ογδόντα δύο κιλά, σταθεροποίησα τον εαυτό μου ώστε να διατηρήσω αυτό το βάρος από εκεί και πέρα. Από τότε τρώω κανονικά και δεν πήρα κιλά.
Μέχρι να μπορείτε να το κάνετε μόνο με τη δύναμη του νου, το χάσιμο βάρους επιτυγχάνεται συνδυάζοντας τη δύναμη του νου, την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Ξέρετε κάτι όμως; Αφού εφάρμοσα τη δύναμη του νου, σταμάτησα ακόμα και τη γυμναστική εκτός από τις Ασκήσεις Ενεργοποίησης και έτρωγα ό,τι ήθελα· ωστόσο το σώμα δεν πήρε ούτε ένα γραμμάριο. Παρέμεινε ακριβώς το ίδιο. Και παρ’ όλο που έχασα τόσο πολύ βάρος, το δέρμα μου παρέμεινε σφριγηλό όσο ποτέ. Συνήθως όταν χάνεις γρήγορα δεκαοκτώ κιλά το δέρμα σου γίνεται πλαδαρό. Όταν όμως χρησιμοποίησα τη δύναμη του νου, αυτή σταθεροποίησε το δέρμα. Έτσι, ο νους έχει μεγάλη σχέση με το να πάρει ή να χάσει κάποιος βάρος. Το σημαντικό είναι να ενσταλάξετε βαθιά στο νου σας τη σωστή σκέψη.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που τρώνε ό,τι θέλουν και ωστόσο παραμένουν αδύνατοι, χωρίς να κάνουν καμία συνειδητή προσπάθεια. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι το σώμα τους έχει σταθεροποιηθεί σ’ αυτή τη ζωή σαν αποτέλεσμα σωστών διατροφικών συνηθειών στις προηγούμενες ενσαρκώσεις τους. Επομένως ούτε παχαίνουν ούτε αδυνατίζουν, άσχετα με το τι τρώνε ή τι δεν τρώνε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν και την αντίστοιχη υγεία και ζωτικότητα ή ότι μπορούν να αγνοούν τους απλούς κανόνες της καλής υγείας. Μπορεί να έχετε δημιουργήσει κάποια σωματική σταθερότητα από σωστή διατροφή και σωστή άσκηση στην προηγούμενη ζωή σας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε να τρώτε σωστά και να εφαρμόζετε τις αρχές της υγιεινής ζωής. Αν παραμελείτε το σώμα σας και αγνοείτε τους νόμους της φυσιολογίας τώρα, θα πρέπει να πληρώσετε γι’ αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον.
Το μήνυμά μου σ’ εσάς είναι ότι έχω αποδείξει ότι οπωσδήποτε η δύναμη του νου έχει αποτελέσματα. Όταν ακολούθησα μόνο τους διατροφικούς κανόνες, τα αποτελέσματα αυτά δεν ήρθαν. Όταν όμως εφάρμοσα τη δύναμη του νου, τότε άρχισα να χάνω βάρος. Τώρα έχω την ικανότητα να είμαι αδύνατος ή παχύς κατά βούληση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφαρμόζοντας τη δύναμη του νου. Κι εσείς επίσης πρέπει να μάθετε να ρυθμίζετε το βάρος σας κατά βούληση: Να ακολουθείτε τους κανόνες της σωστής διατροφής· να τρώτε περισσότερα ωμά φρούτα και λαχανικά και λιγότερα λιπαρά, άμυλα και ζάχαρη· να πίνετε πολύ νερό ή άλλα υγρά (χυμούς φρούτων και λαχανικών, γάλα, κλπ), αλλά όχι μαζί με τα γεύματα· και το πιο σημαντικό, να σκέφτεστε έντονα ότι έχετε πλήρη έλεγχο του σώματος. Κάθε πρωί και βράδυ να διαβεβαιώνετε βαθιά τον εαυτό σας ως εξής: «Είμαι ο κυρίαρχος αυτού του σώματος. Θα υπακούσει το νου μου άσχετα με το τι τρώω. Οποιαδήποτε ροπή προς το να είμαι παχύς ή αδύνατος θα φύγει!».

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα