Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΛΑΘΗ



Να αποφεύγετε να σκέφτεστε όλη την ώρα τα λάθη που έχετε κάνει. Δεν ανήκουν σ' εσάς τώρα. Αφήστε τα να λησμονηθούν. Η προσοχή είναι αυτό που δημιουργεί τη συνήθεια και τη μνήμη. Μόλις βάλετε τη βελόνα στον δίσκο, αυτός αρχίζει να παίζει. Η προσοχή είναι η βελόνα που παίζει τον δίσκο των προηγούμενων πράξεων. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να εστιάζετε την προσοχή σας στις κακές. Γιατί να συνεχίσετε να υποφέρετε από τις ασύνετες πράξεις του παρελθόντος σας; Βγάλτε τες από τον νου σας και φροντίστε να μην τις επαναλάβετε.
Η αναπόληση αρνητικών πραγμάτων δεν είναι ο σκοπός της δοσμένης από τον Θεό μνήμης. Μερικοί άνθρωποι συνεχώς θυμούνται πόσο υπέφεραν και πόσο φοβερός ήταν ο πόνος από μια εγχείρηση που έκαναν πριν είκοσι χρόνια! Ξανά και ξανά αναζωογονούν τη συνειδητότητα της ασθένειας αυτής. Γιατί να επαναλαμβάνετε τέτοιες εμπειρίες? Το να ανακαλείτε στη μνήμη σας σκόπιμα οδυνηρές ή φαύλες εμπειρίες είναι κατάχρηση της μνήμης και αμαρτία κατά της ψυχής σας.
Με το να θρέφετε δυσάρεστες αναμνήσεις θα τις μεταφέρετε μαζί σας στο μέλλον, και αυτό δεν είναι καλό για σας. Αν νιώθετε αγανάκτηση για κάποιο πρόσωπο και κάθε μέρα θυμάστε αυτό το συναίσθημα και εκδικείστε με το να τον χτυπάτε νοητικά, θα σας πάρει πολλές ενσαρκώσεις για να σβήσετε την ανάμνηση αυτού του μίσους. Το να γίνετε θύμα μιας μνήμης γεμάτης με άσχημες αναμνήσεις είναι επικίνδυνο. Καλλιεργήστε τη λησμονιά των παλιών λαθών και των εκδικητικών συναισθημάτων και ενδυναμώστε μόνο τις αναμνήσεις της καλοσύνης.

Λίγοι άνθρωποι σ’ αυτόν τον κόσμο προσπαθούν συνειδητά να αναπτύξουν τις δυνατότητες του σώματος, του νου και της ψυχής. Οι υπόλοιποι είναι θύματα των περιστάσεων του παρελθόντος. Βαδίζουν προς το μέλλον με βαριά βήματα, ωθούμενοι από παλιές λανθασμένες συνήθειες, ευρισκόμενοι αβοήθητα κάτω από την επιρροή τους, σκεπτόμενοι μόνο: «Είμαι νευρικός», ή «Είμαι αδύναμος», ή «Είμαι αμαρτωλός», κλπ.
Εναπόκειται στον καθένα μας να κόψει τα δεσμά του με το ξίφος της σοφίας ή να παραμείνει δέσμιος. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα