Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Στο μυαλό ενός ψυχοπαθούς



Στα άδυτα του μυαλού των ψυχοπαθών μπήκαν Ολλανδοί επιστήμονες. Όπως διαπίστωσαν, οι ψυχοπαθείς νιώθουν φόβο, αλλά δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου και των απειλών.

Οι ψυχοπαθείς είναι αντικοινωνικοί, χειριστικοί, παρορμητικοί και αναζητούν μεγάλες συγκινήσεις. Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική έκδοση Psychological Bulletin, ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Vrije στο Amsterdam και Radboud στο Nijmegen ανέλυσαν τη σχέση φόβου και ψυχοπάθειας σε ενήλικες.
Για δεκαετίες η έλλειψη φόβου θεωρείτο εξέχων αιτιολογικός παράγοντας για τις ριψοκίνδυνες συμπεριφορές των ψυχοπαθών. 
"Η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας, που περιλαμβάνει συναισθηματική νωθρότητα, παραπλανητικό στυλ και, συχνά, παρορμητική, ανεύθυνη και απερίσκεπτη συμπεριφορά" εξηγούν οι νευροεπιστήμονες, που συμμετείχαν στη μελέτη.
"Οι διαπροσωπικές και συναισθηματικές συνιστώσες πιστεύεται ότι είναι στο επίκεντρο της ψυχοπάθειας, όπου τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά συνυπάρχουν με άλλες διαταραχές".

Η επιστημονική ομάδα δημιούργησε ένα μοντέλο, προκειμένου να διαχωρίσει τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς, που σχετίζονται με την αυτόματη ανίχνευση και ανταπόκριση σε απειλές με την ύπαρξη φόβου. Μάλιστα εξέτασαν δεδομένα από πολύ παλιές μελέτες, που είχαν γίνει ακόμη και το 1806!
Το ίδιο ερευνητικό μοντέλο μπορεί να αξιοποιηθεί και για τη μελέτη των διαταραχών της διάθεσης ή της αγχώδους διαταραχής
"Ενώ οι ψυχοπαθείς δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου, ούτε επηρεάζονται από απειλητικές καταστάσεις, οι άνθρωποι με μετατραυματικό στρες μπορεί, στον αντίποδα, να έχουν υπερευαισθησία στις απειλές, κάτι που αργότερα τους γεμίζει φόβο" εξήγησε ένας εκ των συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Inti Brazil.

Τα χαρακτηριστικά της ψυχοπάθειας 

Οι ειδικοί, "φωτογραφίζοντας" τους ψυχοπαθείς, λένε ότι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με τον τύπο της διαταραχής, από την οποία πάσχουν. Κάποια κοινά σημάδια, ωστόσο, περιλαμβάνουν άτομα γοητευτικά, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, με διαρκή την ανάγκη να είναι σε υπερδιέγερση, που δρουν παρορμητικά, χωρίς να νιώθουν τύψεις συνειδήσεως  και χωρίς ενσυναίσθηση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα