Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΛΙΠΑΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ?? – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ



Διώξτε τη σκέψη ότι ο Κύριος με τη μεγαλειώδη δύναμή Του βρίσκεται μακριά στον ουρανό και ότι εσείς είστε ένα μικρό αβοήθητο σκουλήκι, θαμμένο μέσα στις δυσκολίες εδώ κάτω στη γη. Να θυμάστε ότι πίσω από τη δική σας θέληση βρίσκεται η τεράστια Θεϊκή Θέληση. Αυτή η ωκεάνια όμως Δύναμη δεν μπορεί να προστρέξει σε βοήθεια, αν δεν είστε δεκτικοί.
Ο Θεός δεν είναι μια άλαλη και δίχως αισθήματα Οντότητα. Είναι η ίδια η αγάπη. Αν ξέρετε πώς να διαλογίζεστε ώστε να έρχεστε σε επαφή μαζί Του, θα ανταποκριθεί στα γεμάτα αγάπη αιτήματά σας. Δεν χρειάζεται να εκλιπαρείτε. Μπορείτε να ζητάτε ως παιδί Του.
Προτιμώ τη λέξη «απαίτηση» από τη λέξη «προσευχή», επειδή η πρώτη δεν περιέχει την πρωτόγονη και μεσαιωνική ιδέα ενός Θεού που είναι βασιλιάς –τύραννος, τον οποίο εμείς, σαν ζητιάνοι, πρέπει να εκλιπαρούμε και να κολακεύουμε.
Η προσευχή είναι μια απαίτηση της ψυχής. Ο Θεός δεν μας έκανε επαίτες.
Μας έπλασε κατ’ εικόνα Του. Αυτό διακηρύσσουν η Βίβλος και οι Ινδουιστικές ιερές Γραφές. Ο επαίτης που πηγαίνει σ’ ένα πλούσιο σπίτι και ζητά λίγο φαγητό, παίρνει το μερίδιο του ζητιάνου. Ο γιος όμως μπορεί να έχει οτιδήποτε ζητήσει από τον πλούσιο πατέρα του.
Επομένως, δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν επαίτες. Οι Θεϊκές Οντότητες όπως ο Χριστός, ο Κρίσνα και ο Βούδας, δεν ψεύδονταν όταν έλεγαν ότι είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα του Θεού.
Το μυστικό της αποτελεσματικής προσευχής είναι να αλλάξετε τη στάση σας και να γίνετε, από ζητιάνοι, παιδιά του Θεού. Όταν κάνετε έκκληση σ’ Αυτόν με αυτήν τη συνειδητότητα, η προσευχή σας θα έχει και δύναμη και σοφία. 
Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, Μέσα στο ιερό της ψυχής



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα