Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΦΘΕΙΡΕΙ


Με πρόφαση την οικονομική κρίση, βρήκαμε ευκαιρία να εξουθενωθούμε ηθικά, συναισθηματικά, προσωπικά και διαπροσωπικά. Με πρόσχημα και μόνιμη δικαιολογία την οικονομική δυσπραγία, βρήκαμε έδαφος να απλώσουμε με μεγάλη ελευθερία όλα τα μίζερα,μουντά συναισθήματά μας.  Στα μεγάλα ΄΄γιατί’’ απαντήσαμε με θυμό και θλίψη..... Στις μεγάλες αποφάσεις δειλιάσαμε....Στις διαπροσωπικές σχέσεις τα παρατήσαμε....Με τον εαυτό μας ξεχάσαμε να ασχοληθούμε...




Γιατί αρνούμαστε να βγάλουμε αυτή την μίζερη κατάσταση από τη ζωή μας και να τολμήσουμε να φυτέψουμε λουλούδια στις καρδιές και στις ζωές μας; Μίζερα συναισθήματα, όνειρα, λέξεις και σχέσεις παντού. Πόσο θύμα του δικού σου μίζερου σχεδίου έχεις πέσει και γιατί  έχεις επιτρέψει να σε χειραγωγήσει; Η ζωή έχει πάντα το χρώμα που της δίνεις... Οι πινελιές και τα χρώματα που θα διαλέξεις είναι δικά σου....Δική σου ευθύνη...δική σου επιλογή....

Με πρόφαση όλες τις στερήσεις της παιδικής σου ηλικίας, αποφασίζεις να στερηθείς τις απολαύσεις της ενήλικης ζωής. Μήπως ήρθε η ώρα να αποδεχτούμε την ιστορία μας,να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν μας, να καθορίσουμε το δικό μας μέλλον; Και αν νιώθεις πως περικυκλώνεσαι από μίζερους, αρνητικούς ανθρώπους μήπως ήρθε η ώρα να τους απομακρύνεις από τη ζωή σου;

Ένα πρώτο βήμα σε όλα τα προβλήματα, είναι να τα αντιληφθούμε, να τα κατανοήσουμε, να τα αναγνωρίσουμε. Ξέρεις να αναγνωρίζεις αυτόν που αποπνέει αρνητικό αέρα, αυτόν που σε επιστρέφει σε θολές, επίπονες μνήμες του παρελθόντος, την δική σου Κασσάνδρα, το συναισθηματικό βαμπίρ που σου ρουφάει όλη την θετική σου ενέργεια; Η αρνητική οπτική του κόσμου είναι πιο μεταδοτική από όσο πιστεύουμε τελικά. Άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση επιζητούν να κοιτάξουμε τον κόσμο με τα δικά τους  μάτια, αρνούνται να φορέσουν διαφορετικά πολύχρωμα γυαλιά και να ατενίσουν τον δικό μας κόσμο.

Μίζερες σχέσεις που σαμποτάρουν τον εαυτό μας και το μέλλον μας. Η ζήλια γίνεται μόνιμη κριτική και το ζευγάρι μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα, ασχολείται με τις ζωές των άλλων.

Δυστυχώς οι μίζεροι άνθρωποι κρύβονται σε όλες τις σχέσεις: οικογενειακές, φιλικές, επαγγελματικές, διαπροσωπικές. Να τους αλλάξεις δεν μπορείς.Να αλλάξεις τον εαυτό σου όμως είναι επιτακτική ανάγκη. Δεν θα είμαστε ποτέ σίγουροι για το πόση τοξικότητα κρύβεται στη ζωή μας. Σίγουρα όμως θα πρέπει να είμαστε καχύποπτοι με τους θετικούς ανθρώπους, αυτούς που γενικεύουν τα πάντα, αυτούς που κριτικάρουν και συγκρίνουν, καθώς και με τους υποτιθέμενα αλτρουιστές. Είναι όλοι αυτοί που λειτουργούν κρυφά υπό το φως του αρνητισμού.
Ο Νίτσε λέει πως ‘’Οι εχθροί μας προσδιορίζουν’’. Μήπως τελικά και οι φίλοι είναι αυτοί που τοποθετούν το δικό τους λιθαράκι στη προσωπικότητά μας; Μήπως διαλέγεις μίζερους ανθρώπους από κοντά σου και μετά ξεχνάς να τους βγάλεις από τη ζωή σου.

Νιώθεις πως και ο ίδιος είσαι μίζερος; Τι κάνεις γι’αυτό; Πως το βιώνεις και κυρίως πως το διαχειρίζεσαι; Το δέχεσαι,το υπομένεις; Άλλες φορές προσποιείσαι πως δεν είσαι; Πολλές φορές η δυστυχία είναι επιλογή, είναι κάτι που πολλές φορές ‘’βολεύει’’. Όταν δείχνεις δυστυχισμένος, εκπέμπεις σήματα λύπησης και αυτολύπησης. Είναι ο δικός σου τρόπος να τραβήξεις την προσοχή που σου λείπει, να ακουστείς. Αντιθέτως, όταν εκπέμπεις θετικότητα, αέρα προσωπικής ευτυχίας, δέχεσαι ζήλια, φθόνο, στέρηση σημαντικών διαπροσωπικών σχέσεων. Μη μετράς τις μίζερες στιγμές σου. Σκέψου την ποιότητά τους, πως τις βιώνεις αυτές τις στιγμές και κυρίως πως τις διαχειρίζεσαι.

Σταμάτα να κλαίγεσαι και άρχισε να κλαις με την ψυχή σου...είναι πιο λυτρωτικό. Λυτρωτικό, όμως είναι και το να γελάς. Να αρπάζεις τη ζωή στα χέρια σου, να μη φοβάσαι το ρίσκο. Να τολμάς την αλλαγή. Πες όχι στα μίζερα συναισθήματα, στις μίζερες σχέσεις, στα μίζερα όνειρα που σε φθείρουν. Και επένδυσε στην μία και μοναδική, την πιο σημαντική σχέση στη ζωή σου, αυτή με τον εαυτό σου!



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα