Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΕΣΜΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ





Το υλικό σώμα είναι μια δέσμη κινήσεων, ένας συνδυασμός κυττάρων που αποτελούνται από κινούμενα μόρια, τα οποία με τη σειρά τους είναι φτιαγμένα από στροβιλιζόμενα άτομα, που συντίθενται από πρωτόνια, ηλεκτρόνια, νετρόνια, ποζιτρόνια και μεσόνια, που στροβιλίζονται μέσα στον σχετικά τεράστιο χώρο μέσα σε κάθε άτομο. Αυτές οι μικροσκοπικές, ημι-νοήμονες μορφές είναι εκδηλώσεις σπιθών σκέψης από την Άπειρη Νοημοσύνη, τον Θεό.
Πίσω από κάθε χημική κίνηση στα κύτταρα χορεύουν κύματα με μοριακή κίνηση, κάτω από τα οποία ξεχύνονται κύματα ατομικής κίνησης. Πίσω από το ατομικό στρώμα υπάρχουν κύματα ηλεκτρονικής και πρωτονικής κίνησης, που κρύβουν με τη σειρά τους φωτεινά κύματα κινούμενων σπιθών, τις ζωτικές δυνάμεις. Πίσω απ’ αυτές τις εκφράσεις της ζωικής ενέργειας βρίσκονται κύματα αισθητήριων εντυπώσεων, και ακόμα βαθύτερα βρίσκονται κύματα σκέψης, συναισθήματος και δύναμης της θέλησης. Πίσω απ’ όλα αυτά τα κύματα των διάφορων κινήσεων της ζωής βρίσκεται το εγώ.
Το εγώ είναι η ψυχή στην απατηλή κατάσταση της ταύτισης με το υλικό σώμα.
Αν και το σώμα φαίνεται να είναι μια στερεή μάζα με περιορισμένες αναλογίες, που καταλαμβάνει ένα μικρό τμήμα του χώρου, τα κύτταρα που το απαρτίζουν είναι εκδηλώσεις του απέραντου ωκεανού των μοριακών κυμάτων. Τα μοριακά κύματα του σώματος είναι εκδηλώσεις του ακόμα πιο τεράστιου ωκεανού των ατομικών κυμάτων. Τα ατομικά κύματα είναι εκδηλώσεις του πελώριου ωκεανού των ηλεκτρονίων, των πρωτονίων και άλλων ατομικών σωματιδίων. Τα κύματα των πρωτονίων, των ηλεκτρονίων κλπ. είναι εκδηλώσεις των πιο αχανών ωκεανών της ζωτικής δύναμης. Η ζωτική δύναμη (ή ζωική ενέργεια, ενέργεια της ζωής) είναι μια εκδήλωση των απροσμέτρητων δυνάμεων όλων των μορφών του υποσυνειδήτου, του υπερσυνειδήτου, της κατά Χριστόν Συνειδητότητας και της Συμπαντικής Συνειδητότητας.

Ως εκδήλωση χημικής κίνησης το σώμα φαίνεται μικρό, αλλά εφόσον αυτές οι χημικές κινήσεις των σωματικών κυττάρων είναι ουσιαστικά συμπυκνωμένα κύματα Συμπαντικής Συνειδητότητας, το σώμα είναι δυνητικά απέραντο και πανταχού παρόν.
Η λέξη ιστός είναι ένας γενικός όρος για όλες τις κυτταρικές ομάδες από τις οποίες αποτελούνται τα σωματικά όργανα. Η ίδια αόρατη δύναμη που φτιάχνει τους ιστούς από ορισμένα κύτταρα διευθετεί τα άλλα κύτταρα έτσι ώστε να διαμορφώνουν σκληρά κόκαλα, σχηματίζοντας υπέροχα ένα σκελετικό πλαίσιο γύρω από το οποίο μπορεί να στερεωθεί η σάρκα· και άλλα διαμορφώνουν το αίμα.
Είναι παράξενο το γεγονός ότι το σώμα πρέπει να συντηρείται στη ζωή από εξωτερικές δυνάμεις φαγητού, χημικών στοιχείων και ηλιακού φωτός αντί να πλημμυρίζεται με ζωτικότητα από την εσωτερική πηγή της Συμπαντικής Συνειδητότητας. Το σώμα όμως, καθώς είναι μια μάζα κυτταρικής κίνησης, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς κίνηση· τα κύτταρά του πρέπει να διατηρούνται κινούμενα με ζωή από εξωτερικές δυνάμεις φαγητού, και να διατηρούνται χορεύοντας με ζωτικότητα που προέρχεται από την εσωτερική Πηγή.
Όταν είναι θυμωμένοι, οι άνθρωποι και τα ζώα εκδηλώνουν αφύσικη δύναμη. Δεν είναι δυνατή καμία βελτίωση ή ανάπτυξη των ιστών των μυώνων από σωματική άποψη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η ξαφνική αύξηση της δύναμης προέρχεται από τη θέληση. Ο θυμός διεγείρει τη θέληση, κι έτσι προκαλεί μεγαλύτερη ροή ενέργειας που δίνει δύναμη στους μυς και σε άλλα μέρη του σώματος.
Τα περισσότερα συστήματα σωματικής ανάπτυξης είναι μηχανικά και δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους τα προαναφερθέντα δεδομένα. Οι ασκήσεις που χρησιμοποιούν μόνο την ασυνείδητη μηχανική θέληση είναι απλώς «χτύπημα των μυώνων». Τέτοιες ασκήσεις δεν προκαλούν επαρκή ροή ζωικής ενέργειας στους μυς και στους ιστούς ώστε να είναι κάτι παραπάνω από απλώς προσωρινά ευεργετικές. Ακολουθώντας τις διδασκαλίες του Self-Realization Fellowship μπορείτε να μάθετε πώς να ζωογονείτε κάθε σωματικό κύτταρο. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα