Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται Παγκόσμια Ψύξη του Πλανήτη!

ice-age-889x500.jpg

 Το κλίμα, αν αλλάζει καθόλου, εξελίσσεται τόσο αργά που η διαφορά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή στην ανθρώπινη ζωή. Αυτή ήταν η γνώμη των περισσότερων ανθρώπων, και σχεδόν όλων των επιστημόνων μέχρι το πρώτο μισό του 20ου αιώνα
Δεν είναι πλέον. Δεν έχει σημασία πόσες φορές ο Τύπος και η αμερικάνικη κυβέρνηση μας ουρλιάζει ότι ζούμε σε έναν πλανήτη που ζεσταίνεται, η Φύση κραυγάζει δυνατά ότι γίνεται όλο και πιο δροσερή.

Ίδιο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ σε διαφορετικές εποχές, το ένα λέει πως να επιβιώστε της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη και το άλλο έρχεται Εποχή Παγετώνα

rapid[1]

Την Τετάρτη το βράδυ, 17 Αυγούστου, ο υδράργυρος στην Ολλανδία έπεσε στους 0 βαθμούς. Αυτό είναι ασυνήθιστο, επειδή ποτέ άλλοτε στη χώρα αυτή την εποχή του έτους η θερμοκρασία έπεσε στην κατάψυξη. Σύμφωνα με τον Weather Online, κατά την περίοδο 20 Ιουλίου – 21 Αυγούστου, δεν έχει ποτέ αναφερθεί παγετός.
Κρύο ρεκόρ σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, μερικές το πιο κρύο σε 100 χρόνια, σε κάποιες πιο κρύο ποτέ. Αυτή είναι η πραγματικότητα της 13 Αυγούστου 2016. Το καλοκαίρι χιόνια έπεσαν στη Σουηδία και μια πόλη στο κρατίδιο της Σαξονίας βίωσε την πιο κρύα θερμοκρασία που έχει καταγραφεί. Είναι μόνο η Ευρώπη που έχει κάνει δραματική στροφή προς το κρύο, λόγω της ενός ρεύματος του Ατλαντικού ή ολόκληρος ο κόσμος;
Αμέσως μετά το ζενίθ του ηλιακού κύκλου 11 χρόνια, σε συνδυασμό με το Ελ Νίνιο, αυτό που θα πρέπει τώρα να περιμένουμε είναι ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι να φτάσουμε τον πάτο του κρύου, τη δεκαετία του 2030 ή αργότερα.
Το ανθρωπογενείς CO2 έχει πολύ λίγο να κάνει με την παγκόσμια θερμοκρασία, κάτι που είναι πλέον προφανές, διότι βρισκόμαστε σε επίπεδα ρεκόρ CO2 ενώ οι θερμοκρασίες τώρα κατευθύνονται προς τα κάτω μετά από ουσιαστικά καμία μετρήσιμη η υπερθέρμανση του πλανήτη τα τελευταία 18 χρόνιαΗ ψύξη από την αποδυνάμωση El Nino αναμένεται γρήγορα συμβαίνουν καθώς μεταβαίνουμε προς ένα πιθανό La Nina μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.
rapid2
Πάνω από το τελευταίο διάγραμμα δείχνει τη μεγάλη μείωση της ζεστή άμορφη μάζας του βορειοανατολικού Ειρηνικού και την τεράστια αύξηση της κρύας περιοχής του Βόρειου Ατλαντικού. Πηγή: από τηνUnisys .
Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει δύο σημαντικές εξελίξεις: 1) η θερμή κηλίδα στο βορειοανατολικό Ειρηνικό έχει συρρικνωθεί μαζικά, και 2) το δροσερό σημείο του Βόρειου Ατλαντικού έχει εκραγεί σε μέγεθος και είναι τώρα μια τεράστια περιοχή χαμηλών θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας. Το βόρειο ημισφαίριο de facto καταψύγεται. 
Ακόμη και τα συστημικά κανάλια ειδήσεων μπαίνουν στο έργο. “Η Γη είναι πιθανό να ανακουφιστεί το 2017 από το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας από τότε που άρχισε η καταγραφή κατά τον 19ο αιώνα, λόγω από τα αέρια του θερμοκηπίου και την αύξηση της θερμοκρασίας του Ειρηνικού από το El Nino. Ένα ευχάριστο διάλειμμα, αλλά είναι απίθανο ένα νέο ετήσιο ρεκόρ να συμβεί το 2017 από την επίδραση του El Nino- ένα φαινόμενο που ζεσταίνει το ανατολικό Ειρηνικό και μπορεί να διαταράξει τις καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο κάθε 2-7 χρόνια -. Εξασθενίζει”.

Ήταν όλα στο κεφάλι τους

Ο Δρ David Evans, ένας πρώην μοντελιστής κλίματος για το  αυστραλιανό Γραφείο Θερμοκηπίου της κυβέρνησης, λέει οι παγκόσμιες προβλέψεις του πλανήτη είναι πολύ υπερβολικές κατά λάθος. Είπε, « Δεν υπάρχει καμία εμπειρική απόδειξη ότι η αύξηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα θα αυξήσει τη θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης όσο γρήγορα προβλέπει η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC)”.
Το 2009 , άρχισα να γράψω για την παγκόσμια ψύξη μετά από ένα χρόνο προσεκτική μελέτη για να δούμε προς τα που ο καιρός πραγματικά φυσάει. Μέρος του λόγου μου για τη διερεύνηση αυτού του θέματος είναι το γεγονός ότι η αύξηση κρύου θα αποτελούσε αιτιολογικό παράγοντα στη δημιουργία ασθένειας και έχει πολλά να κάνει με την ικανότητα επιβίωσης. Η NASA ήδη γνώριζε τη μοίρα μας από το 2006, όταν ανέφερε ότι ο ιμάντας μεταφοράς Ήλιου επιβραδύνεται.
Τον Μάιο του ίδιου έτους το Εθνικό Κέντρο Πάγου και Χιονιού (NSIDC) προέβλεψε ότι η Βόρειος Πόλος θα είναι χωρίς πάγο κατά τη διάρκεια της περιόδου τήξης του 2008, λόγω της «υπερθέρμανσης του πλανήτη». Το Φεβρουάριο του 2009 παραδέχτηκαν ότι έπεσαν έξω για την έκταση πάγου στην Αρκτική  κατά 193.000 τετραγωνικά μίλια (500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Κατηγόρησαν το σφάλμα στα δορυφορικά προβλήματα και τη μετατόπιση του αισθητήρα. Επιπλέον, το λιώσιμο του πάγου κατά τη διάρκεια της Ανταρκτικής το καλοκαίρι (Οκτώβριος-Ιανουάριος) του 2008-2009 ήταν το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στα 30 χρόνια δορυφορική ιστορίας. Αυτή τη  διαπίστωση ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο Μ. Tedesco και ο Andrew Monaghan στο περιοδικό Geophysical Research.
Έχοντας ήδη αναφερθεί ρεκόρ κρύου στην Ανταρκτική φέτος στη Ρώσικη ενστάλαξη, το 2010 ο γερμανικός σταθμός Neumayer ΙΙΙ κατέγραψε τη χαμηλότερη θερμοκρασία από την έναρξη των εργασιών εκεί πριν από 29 χρόνια. Ο υδράργυρος έπεσε στους -50,2 ° C (-58,36 ° F).
Η τελευταία έκθεση αναφέρει ότι ηάκρη της Ανταρκτικής χερσονήσου έχει ψυχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών. Αυτές οι λέξεις έχουν αναφερθεί από μια παγκόσμια δημοσίευση του πλανήτη, η οποία εξακολουθεί να επιμένει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη υφίσταται. Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο η NASA δήλωσε ότι η αύξηση της συσσώρευσης χιονιού Ανταρκτικής που ξεκίνησε πριν από 10.000 χρόνια έχειεπί του παρόντος προσθέσει αρκετό πάγο στην ήπειρο για να αντισταθμίσουν οι αυξημένες απώλειεςαπό την αραίωση των παγετώνες της.

Ταχεία και Επικίνδυνη ψύξη είναι σε εξέλιξη

rapid3
Τόσο τα δορυφορικά όσο και τα σύνολα δεδομένων της NASA δείχνουν ότι η ταχεία ψύξη είναι σε εξέλιξηΗ ψύξη που βλέπουμε στην τροπόσφαιρα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Αυτό που βιώνουμε είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ψύξη σε 37+ χρόνια δορυφορικών αρχείων. Τέλη Ιουνίου είχαμε ένα δίμηνο της θερμοκρασίας σε πτώση κατά -0,37 βαθμούς Κελσίου. Η μεγαλύτερη ήταν το Φεβρουάριο του 1988, κατά -0,43.
Στη Νέα Ζηλανδία στις αρχές του Αυγούστου, η θερμοκρασία στην πόλη Κουίνσταουν, South Island, μειώθηκε σε -6,5 ° C  (το ιστορικό ρεκόρ για το μήνα Αύγουστο είναι -7,8 ° C), καθιστώντας το ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα που καταγράφηκαν κατά τα τελευταία εκατό χρόνια.
Θυμάμαι ότι το 2011, την ημέρα των Χριστουγέννων, ήταν η πιο κρύα ποτέ, με τον υδράργυρο να πέφτει κατακόρυφα στο – 18, ο πιο παγωμένος Δεκέμβρης από το 1890, διαβάστε τα πρωτοσέλιδα για την 25η του ίδιου Δεκεκεμβρίου.
Διάφορα μέρη της Σουηδίας, συμπεριλαμβανομένης της νότιας περιοχής Götaland και Ανατολικής Svealand, εβίωσαν τον πιο κρύο Δεκέμβρη για τουλάχιστον 110 χρόνια.
Στις 22 Ιουλίου 2015, προσεκτικά σχεδιασμένη, επιστημονική αποστολή 115 ημερών με το καναδικό παγοθραυστικό CCGs Amundsen μπήκε σε αναμονή καθώς το πλοίο κλήθηκε να βοηθήσει πλοίο ανεφοδιασμού εξαιτίας του βαρύ πάγου στην ανατολική πλευρά του Hudson Bay. Χειρότερες συνθήκες πάγου σε 20 χρόνια !
CCGs Pierre Radisson-17Jul2015
Τον περασμένο Αύγουστο, είχαμε ρεκόρ κρύου σε πολλές περιοχές του κόσμου. Ο υδράργυρος έπεσε στους 17,3 βαθμούς Κελσίου στη Σαγκάη στις 6 Ιουλίου, κοντά στην ιστορική χαμηλότερη θερμοκρασία των 15.9 βαθμών Κελσίου στις 2 Ιουλίου, 1876. Πράγμα που σημαίνει ότι ήταν η πιο κρύα θερμοκρασία που υπήρξε εκεί σε 145 χρόνια !
Τον περασμένο Αύγουστο μπορείτε επίσης να διαβάσετε στην Washington Post: Εξαιρετικά «ψυχρό μέτωπο καλύπτει τις βουνοκορφές της Μοντάνα, με σπάνιο χιόνι τον Ιούλιο. Είχαμε ακόμα και την πρώτη θερμοκρασία κατάψυξης που έχει ποτέκαταγραφεί για το μήνα Αύγουστο στο Casper Wyoming.
Δεν υπήρξε κανένα καλοκαίρι του περασμένου έτους στη Σουηδία. Στη Μόσχα, ήταν επίσης κρύο. Στη μέση του Αυγούστου, οι θερμοκρασίες κατέβηκαν σπάζοντας μακροχρόνια ρεκόρ κρύου για αυτή την εποχή του έτους κατά 5-6 βαθμούς.

Σύνοψη

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι κάτι που χώνετε στο λαιμό του κοινού και όμως μόλις το πενήντα τοις εκατό πιστεύουν αυτά τα τολμηρά ψέματα. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για την κλιματική αλλαγή σήμερα είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν πιστεύουν στην ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη και οι Δημοκρατικοί έχουν όλοι μετατραπεί σε επιστήμονες ή έτσι νομίζουν.
Ήταν το 2009, όταν οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δεν είχαμε υπερθέρμανση του πλανήτη για 10 χρόνια ήδη, όταν ο  γερουσιαστής της Οκλαχόμα James Inhofe, ο κορυφαίος ρεπουμπλικάνος από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, δήλωσε, “Μέχρι φέτος, κάθε επιστήμονας, δημοσιογράφος ή πολιτικός που τόλμησε να εγείρει ακόμη και την παραμικρή υποψία για την επιστήμη πίσω από την υπερθέρμανση του πλανήτη απολύθηκε και χλευάστηκε επανειλημμένα. Σήμερα έχουν δικαιωθεί”.  Οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να φωνάζουν για αυτό και εξακολουθούν να γελοιοποιούνται από την εγκαθίδρυση του Ομπάμα και μετά.
Καθώς ο καιρός θα γίνεται πιο κρύος και οι άνθρωποι θα πεινάσουν, θα υπάρξει μια παγκόσμια πάλη για την εξουσία, καθώς οι άνθρωποι και οι κυβερνήσεις θα απελπίζονται.
Ο γεωργικός τομέας, ο οποίος έχει ήδη σφυρηλατηθεί από τις πλημμύρες και την ξηρασία, τώρα θα αποδεκατιστεί και από την αύξηση του κρύου.
πηγή: drsircus.com via i-gata.gr

allnewz

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα