Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Δημιουργείς τη ζωή που θέλεις ή απλά αντιδράς σε ό,τι συμβαίνει;



Αν ζεις απλά αντιδρώντας σε κάθε τι που σου συμβαίνει, είναι σαν να ζεις με ένα «προεπιλεγμένο τρόπο» ή «με ό,τι σου τύχει». Ζώντας κάπως έτσι, θα νιώθεις σίγουρα απογοήτευση και άγχος. Οι άνθρωποι που ζουν με αυτόν τον τρόπο είναι αφημένοι στην τύχη (τους), σε ό,τι φέρει η μέρα. Τους καθοδηγεί ο πόνος και η διαρκής αποφυγή να δημιουργήσουν τη ζωή που επιθυμούν. Από την άλλη, δημιουργώντας τη ζωή που θέλεις, νιώθεις ικανοποίηση και πληρότητα!
 
Σήμερα, μοιράζομαι μαζί σου μερικές ιδέες και σκέψεις, που θα σε βοηθήσουν να λειτουργείς δημιουργικά και όχι απλά να αντιδράς στη ζωή που συμβαίνει.
 
1. Αντιδράς όταν η ποιότητα της ζωής σου κινείται ανάμεσα στη φτώχια και στην ανέχεια. Αυτό είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι της ‘αντίδρασης’.
 
• Δημιουργείς όταν, αναγνωρίζοντας ότι η άνεσή σου πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο, αναλαμβάνεις δράση. Θα χρειαστεί να δουλέψεις -κάποιες φορές σκληρά- για να φέρεις ξανά τη ζωή σου σε μια κατάσταση που να μπορείς να λειτουργήσεις μέσα σε αυτή και να νιώσεις άνετα. Έτσι, θα χαλαρώσεις και πάλι. Μόνο αναλαμβάνοντας δράση.
 
2. Αποτυχία είναι η επιλογή σου να μην επιλέγεις μια κατεύθυνση στη ζωή. Χωρίς να καθορίσεις και να επιλέξεις τον τελικό σου προορισμό, ακυρώνεις οποιαδήποτε πρόθεση. Χωρίς πρόθεση, θα βρεθείς σε όποιο δρόμο “τύχει”. Οι άνθρωποι που ζουν όμορφα, δεν  ζουν όμορφα κατά τύχη. Να είσαι αρκετά γενναίος για να επιλέξεις εσύ τη διαδρομή σου και να την ακολουθήσεις με πίστη και αφοσίωση.
 
3. Ανακάλυψε τη δύναμη του οραματισμού. Το να οραματίζεσαι θα σε βοηθήσει σε διάφορες περιοχές της ζωής σου:
 
• Οραματίσου τις δυνάμεις σου και τις ικανότητές σου για να βρεις τον προορισμό σου. Προηγουμένως κάνε την επιλογή σου. Τι είναι αυτό που θέλεις;
 
• Το να οραματίζεσαι θα κρατά πάντα το στόχο σου ζωντανό. Βλέποντας το στόχο σου, θα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πόσο σημαντικό είναι να τον πετύχεις. Αυτό, θα σε βοηθήσει να αναπτύσεις πιο θετική προοπτική και να αναγνωρίζεις τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται μπροστά σου.
 
• Το να οραματιστείς το στόχο σου, θα σε κάνει να πιστέψεις πιο πολύ σε αυτόν. Φαντάσου την επιτυχία, ξανά…και ξανά…και ξανά. Με αυτόν τον τρόπο, εκπαιδεύεις το μυαλό σου να πιστέψει ότι αυτό που θέλεις, μπορεί να συμβεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να συγκεντρώνεσαι και να οραματίζεσαι το στόχο σου για πέντε λεπτά κάθε μέρα. Και σίγουρα έχεις πέντε λεπτά!  


 
4. Μάθε τη διαφορά μεταξύ δράσης και αντίδρασης. Με τη δράση κινείσαι προς μία πραγματικότητα που έχεις επιλέξει Με την αντίδραση, απλά, βρίσκεσαι στη μέση μιας πραγματικότητας που απλά συμβαίνει. Αντιδρώντας, επιδιώκεις να φέρεις την κατάσταση εκεί που ήταν πριν. Δρώντας, επιδιώκεις να δημιουργήσεις μία νέα, καλύτερη κατάσταση.
 
5. Τι πιο υπέροχο θα μπορούσε να σου συμβεί, από μια ζωή που να σε εμπνέει και να σε ενθουσιάζει;Αντιδρώντας στη ζωή, απλά θα αναλώνεσαι στο να επιλύεις το ένα πρόβλημα μετά το άλλο. Ποιος θέλει να περάσει τη ζωή του διαχειριζόμενος, διαρκώς, περιττές προκλήσεις, περιμένοντας παθητικά πότε θα “σκάσει” το επόμενο πρόβλημα; Ζώντας με αυτόν τον τρόπο, φέρνεις στη ζωή σου μόνο άγχος και αβεβαιότητα. Αντί να κάνεις αυτό, αφιέρωσε χρόνο στο να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις.
 
6. Τίποτε δεν συμβαίνει μαγικά και αυτόματα. Τα τελευταία χρόνια έχω βρεθεί σε πολλές συζητήσεις για το “σύμπαν” και το πώς συνομωτεί για να σου φέρει αυτό που θέλεις. Ακόμη κι αν αυτό μπορεί να συμβεί, δεν θα συμβεί ενώ κάθεσαι στον καναπέ σου αμέριμνος και άπραγος...και περιμένεις υπομονετικά να σου συμβεί κάτι υπέροχο. Αν γνωρίζεις κάποιον που του συνέβη κάτι τέτοιο…σε παρακαλώ πολύ γνώρισέ τον μου!
 
• Όταν είσαι σαφής και ξεκάθαρος στο τι θέλεις, θα μπορείς να αναλάβεις δράση και να το “ζητήσεις”, να το “δημιουργήσεις”, να το πετύχεις. Θα μπορείς να παρατηρείς τις ευκαιρίες και να κάνεις όλο και περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση του στόχου σου.  
 
7. Απάντησε στις προκλήσεις…αντί να αντιδράς σε αυτές. Αντί να κουνάς το δάχτυλο και να διαμαρτύρεσαι γι’ αυτό που συμβαίνει, κάνε κάτι για να αποφύγεις να ξανασυμβεί. Οι περισσότερες προκλήσεις ή δυσκολίες, στη ζωή, είναι καταστάσεις που μας έχουν ξανασυμβεί παλαιότερα. Δημιούργησε μια λύση και σχεδίασε την ‘πρόληψη’ της επανάληψης. Κάνοντας ξανά και ξανά το ίδιο λάθος, χάνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια που θα μπορούσες να διοχετεύσεις σε ένα άλλο σημαντικό σου στόχο.
 
Αποφάσισε σήμερα ποια είναι η ζωή που θέλεις να ζήσεις.
Υπενθύμιζε στον εαυτό σου τακτικά πόσο σημαντικό είναι να ζήσεις αυτή τη ζωή. Οραματίσου τη! Παρατήρησε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στο δρόμο σου.

Δημιούργησε τη ζωή σου και μην αφήνεις τη ζωή απλά να συμβαίνει.


us10.campaign

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα