Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΜΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ?


 
ΕΙΜΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ?

Ποσο πολυ σου στοιχιζει που ξεχνας τον εαυτο σου (το κεντρο της υπαρξης σου) και να ταυτιζεσαι με το νου, το σωμα, το εγω και τα αντικειμενα?

'Καιγεσαι' να σταματησεις την ταυτιση και να επιστρεψεις στην αληθεια μεσα σου? Και τι κανεις για να το αλλαξεις?

'Καιγεσαι' που αντι να τρεφεις φωτεινες και θεϊκες σκεψεις το εγω σου αρεσκεσαι να σκεφτεται και να απολαμβανει αισθητηριακα αντικειμενα?

'Καιγεσαι' να βγεις απο την ταμασικη ή ρατζασικη' κατασταση που βρισκεται ο νου σου και να τον ξαναφερεις στην σαττβικη κατασταση? Δηλαδη να γινει συγκεντρωμενος, αγρυπνος, ηρεμος, αποσπασμενος, φωτεινος, διαυγης?

Ακολουθεις με συνεπεια καθημερινα την προγραμματισμενη σου ασκηση?

Αυτο ειναι το μετρο για να γνωριζεις αν εργαζεσαι πραγματικα με τον εαυτο ή απλα εχεις καποιο ενδιαφερον και αφιερωνεις καποιο χρονο σε αυτο αναμεσα στα αλλα.

Ενα μετρο για να αξιολογησεις την δουλεια με την διαλυση του εγω ειναι να παρατηρεις τις αντιδρασεις σου στις ιδιες εξωτερικες καταστασεις. 

Για παραδειγμα αν δουλευεις με την διαλυση του θυμου που εκδηλωνεται οταν νομιζεις ή πραγματι σε υποτιμουν, παρατηρεις κατα ποσο ελαττωθηκε η δυναμη με την οποια εκδηλωνεται ο θυμος στην ιδια περισταση και σε παρομοιες. 

Εργαζεσαι με αυτο μεχρι να διαπιστωσεις οτι πλεον δεν εκδηλωνεται και δεν υπαρχει συναισθηματικη αντιδραση. Το ιδιο επισης με την ανυπομονησια. 

Παρατηρησε ποτε ο νους γινεται ανυπομονος (οταν αργει το φαγητο?, το λεωφορειο?, το ραντεβου?...) και δουλεψε μια-μια περιπτωση ξεχωριστα. Δες μετα απο μια εβδομαδα, ενα μηνα, δυο μηνες κ.λπ. αν υπαρχει και ποση δυνατη ειναι η εκδηλωση της ανυπομονησιας. Το ιδιο πρεπει να κανεις με ολες τις εκφρασεις του εγω. Βεβαια δουλευουμε καθημερινα και για καποιο διαστημα με ενα ή δυο απο αυτα γιατι αλλιως θα κανουμε πολλα και τιποτα.

Ενα μετρο για να αξιολογησεις το αποτελεσμα της προσπαθειας σου συνολικα ειναι ποσο βιωνεις ειρηνη, αταραξια, ενοτητα με ολους και ολα, ικανοποιηση, ευτυχια και πληροτητα . (το ποσο εχει να κανει με την συχνοτητα, την διαρκεια και την ποιοτητα).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το ταμας και ρατζας μαζι με το σαττβα ειναι τα τρια γκουνας που αποτελουν τις πρωταρχικες ποιοτητες ολης της δημιουργιας. Ολα οσα υπαρχουν εχουν σαν θεμελιωδεις αρχες τα τρια γκουνας.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα