Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση;



ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΘΗ,
Λέω για την εμμονή των αντρών με τα γυναικεία στήθη. Υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση που να αναλύει όλη αυτή την λατρεία των αντρών – πέρα από τις Φροϋδικές απόψεις;
Δεν υπάρχει γυναίκα στον πλανήτη που να μην την απασχολεί το στήθος της, κι’ αυτό γιατί είναι η λατρεία των απανταχού αντρών. Οι άνδρες τρελαίνονται να τα χαζεύουν για ώρες και οι γυναίκες προσπαθούν να βρουν τρόπους να τα κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο στητά. Όταν βέβαια γυρίζουν στο σπίτι με μεγάλη ανακούφιση, τα απεγκλωβίζουν από τα «δεσμά» τους – το σουτιέν- το οποίο επίσης έχει γίνει ολόκληρη επιστήμη.
Τα γυναικεία στήθη, που έχουν εμπνεύσει ποιητές & συγγραφείς, έχουν προκαλέσει θυελλώδη πάθη, έχουν υμνηθεί από φωτογράφους και ζωγράφους, έχουν κινηματογραφηθεί ποικιλοτρόπως στο σινεμά και την τηλεόραση και έχουν γίνει αφορμή για την ταλαιπωρία αμέτρητων γυναικών ανά τους αιώνες. Στις μέρες μας, η εμμονή με το στήθος των γυναικών επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας, από το marketingμέχρι την show Business. Γιατί όμως αυτό το σημείο του ανθρώπινου σώματος προσελκύει τόση προσοχή;
Λοιπόν κύριοι μου (και κυρίες βεβαίως) 3 είναι οι βασικές επιστημονικές εξηγήσεις πίσω από τη γοητεία που ασκεί ένα πλούσιο μπούστο.
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΤΗΘΟΣ
Τα στήθη είναι τα νέα… οπίσθια
Οι ερευνητές, οι αναλυτές και οι ψυχολόγοι λένε ότι τα στρογγυλεμένα οπίσθια αναπτύχθηκαν στις γυναίκες ως οπτική ένδειξη της νεότητας και της γονιμότητας, αφού τα οιστρογόνα ευνοούν την αποθήκευση λίπους στην περιοχή των γλουτών. Σύμφωνα με τους σύγχρονους σεξολόγους όμως, η έλξη για τα γυναικεία στήθη προέρχεται από την ομοιότητα τους (ως προς το σχήμα) με τα οπίσθια, η οποία γεννά συνειρμούς στο ανθρώπινο μυαλό. Η έλξη αυτή πρέπει να παρουσιάστηκε για πρώτη φορά όταν οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν σεξ στην ιεραποστολική στάση, λένε! (Ααααα έτσι εξηγείται επιστημονικά! Πσσσστ τι είπες τώρα!)
Θηλασμός και συναισθηματικό δέσιμο
Όταν ένα μωρό τρέφεται από το στήθος της μητέρας του, εκκρίνεται από τον αδένα του στήθους της η ορμόνη ωκυτοκίνη (ορμόνη της αγάπης), η οποία δημιουργεί ένα συναισθηματικό δέσιμο που διαρκεί για πάντα. (το ακούς κούκλα μου! Για πάντα). Κάτι παρόμοιο λοιπόν συμβαίνει και κατά το ερωτικό παιχνίδι με τα στήθη κατά τη διάρκεια του σεξ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δύσκολο οι άντρες να ξεπεράσουν την… αγάπη τους για το στήθος; (τους έχει μείνει κουσούρι από τον θηλασμό).
Το βλέπεις να μεγαλώνει
Το ανθρώπινο στήθος είναι μοναδικό μεταξύ των θηλαστικών, κι’ αυτό γιατί οι γυναίκες είναι τα μόνα θηλυκά θηλαστικά (έλεος ρε φίλε μην μας ξενερώνεις τώρα), των οποίων τα στήθη μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. (Αχα!) Επιπλέον, το μέγεθος του ανθρώπινου στήθους μεταβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα, εξαιτίας της παραγωγής οιστρογόνων και προγεστερόνης κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου. (Δεν τον κατάλαβα αυτόν τον τρίτο λόγο που οι άντρες αγαπούν το γυναικείο στήθος, αλλά άντε… κομμάτια να γίνει)!
breast-pain, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΤΗΘΟΣ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα