Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τι να κάνετε αν ο άντρας σας δεν σας ελκύει πια

Το πρόβλημα είναι περισσότερο σύνηθες από όσο μπορεί να φαντάζεται κανείς. Μία μαμά το περιγράφει όπως ακριβώς το νιώθουν αμέτρητες άλλες: «ο άντρας μου και εγώ παντρευτήκαμε σχετικά μικροί. Πλέον ήμαστε σχεδόν δέκα χρόνια μαζί. Τον αγαπάω πολύ –είναι ο καλύτερός μου φίλος. Όμως δεν με ελκύει πια σεξουαλικά. Προσπάθησα να το συζητήσω μαζί του κάποια στιγμή, αλλά είδα πόσο τον δυσκόλευε αυτή η συζήτηση οπότε σταμάτησα. Αποκτήσαμε δύο παιδιά –θεώρησα ότι η έλλειψη ερωτικού πάθους δεν ήταν αρκετή ώστε να μας εμποδίσει να γίνουμε γονείς. Είναι ένας εξαιρετικός πατέρας και σύζυγος. Δουλεύει σκληρά για την οικογένειά του και με βοηθά πάντα με τις δουλειές στο σπίτι. Έχουμε ερωτικές επαφές, καθώς δεν θέλω να του τις στερήσω. Από την άλλη, ούτε να χωρίσουμε θέλω. Απλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου με κάποιον με τον οποίον δεν είμαι ερωτευμένη.»  Τι γίνεται, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση;
Τι να κάνετε αν ο άντρας σας δεν σας ελκύει πια
Στα πρώτα βήματα μιας σχέσης, ακόμα και τον πρώτο καιρό του γάμου, όλοι πιστεύουμε πως θα είμαστε για πάντα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι. Η ζωή, ωστόσο, συχνά εξελίσσεται διαφορετικά. Εκείνη γίνεται γκρινιάρα και νευρική. Εκείνος γίνεται αδιάφορος και ψυχρός. Και έρχεται κάποια στιγμή που το πάθος φεύγει και μαζί με αυτό το σεξ, αλλά και… η ελπίδα. Δεν θέλετε, όμως, να χωρίσετε και αυτό είναι μία καλή βάση για να βρείτε μια λύση που θα σας φέρει ξανά κοντά.

Γιατί φεύγει η έλξη

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια σταματούν να είναι ερωτευμένα. Μπορεί να φταίει η «κακή αρχή» -ότι, δηλαδή, παντρευτήκατε έναν άνθρωπο για λάθος λόγους, μπορεί να φταίνε οι υπερβολικά υψηλές προσδοκίες που σας δημιουργούν οι ρομαντικές ταινίες ή μπορεί -απλά και ρεαλιστικά- να αλλάξατε τόσο εσείς όσο και εκείνος. Να μην είστε πια τόσο ανέμελη και ευδιάθετη, να μην είναι πια τόσο τρυφερός. Μπορεί, επίσης, να εμφανίστηκε ένα τρίτο πρόσωπο στη ζωή σας, με το οποίο να φαντάζεστε ότι θα μπορούσατε να είστε πιο ευτυχισμένη. Αν ανατρέξετε, ωστόσο, στα διάσημα ζευγάρια (τα πανέμορφα και λαμπερά) που κάθε λίγους μήνες βρίσκουν έναν νέο παρτενέρ θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι –και πως ούτε ένας τέτοιος τρόπος ζωής σας γοητεύει.

Η σπίθα μπορεί, ακόμα, να έχει σβήσει γιατί δεν έχετε φροντίσει να επενδύσετε σε συνήθειες που θα την κρατήσουν αναμμένη: Δεν περνάτε αρκετό χρόνο οι δυο σας –μόνοι σας, δεν είστε φίλοι –δηλαδή δεν συζητάτε τα πάντα ή δεν δείχνετε με πράξεις και λόγια την εκτίμησή σας προς τον άλλον. Τα καλά νέα είναι ότι, εφόσον είστε και οι δύο πρόθυμοι για κάτι τέτοιο, μπορείτε πάντα να κάνετε την αρχή και να φτιάξετε αποθέματα αγάπης και τρυφερότητας.

Ταξίδι στο παρελθόν

Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να θυμηθείτε: Τι ήταν αυτό που αρχικά ερωτευτήκατε στον άντρα σας; Πώς ήταν οι πρώτες μέρες ή μήνες της σχέσης σας; Πώς ήταν το σεξ; Με ποιους τρόπους σας διέγειρε σεξουαλικά; Ποιες ήταν οι πιο αξιομνημόνευτες ερωτικές σας στιγμές; Απαντήστε με το χέρι στην καρδιά: Είχατε ποτέ ερωτευτεί πραγματικά αυτόν τον άνθρωπο; Είχατε νιώσει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά και το στομάχι σας να σφίγγεται για εκείνον; Γιατί αν η απάντηση είναι θετική και αν μπορείτε να ανασύρετε πολλές όμορφες αναμνήσεις από τα παραπάνω, τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο. Σημαίνει ότι μέσα σας υπάρχει ακόμα μια μικρή φλογίτσα που σιγοκαίει. Σημαίνει ότι κάποτε είχατε σπείρει καρπούς που έβγαλαν ρίζες και, ακόμα κι αν το δέντρο σας… κλαδεύτηκε, οι ρίζες είναι εκεί και περιμένουν πότισμα! Οι πρώτες σας αναμνήσεις θα γίνουν έτσι μια καλή βάση για να θυμηθείτε πόσο καλά μπορείτε να είστε μαζί. Σκάψτε, λοιπόν, βαθιά μέσα σας και ξετρυπώστε συναισθήματα που ίσως έχετε ξεχάσει. Σίγουρα θα βρείτε κάτι για να μπολιάσετε ξανά.

Επιστροφή στο παρόν



Παρατηρήστε άλλους άντρες. Σίγουρα έχετε υπ’όψιν σας κάποιους που ίσως σας έχουν γοητεύσει ή που έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή μαζί τους. Παρατηρήστε τους λίγο πιο προσεκτικά –έχουν κι αυτοί ελαττώματα ικανά, με τον καιρό, να σας απωθήσουν. Σκεφτείτε πως και η δική τους γυναίκα μπορεί να νιώθει ακριβώς όπως εσείς. Σκεφτείτε τους στο σπίτι, με τις παντόφλες και τις πυτζάμες ή κολλημένους πίσω από τον υπολογιστή. Δεν μοιάζουν πια τόσο ελκυστικοί, ε;

Στη συνέχεια παρατηρήστε τον άντρα σας. Προσπαθήστε να τον «δείτε» όχι ως άντρα σας αλλά ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα –όπως θα τον έβλεπε μια γυναίκα που δεν τον γνωρίζει. Είναι σχετικά γοητευτικός. Είναι εργατικός και τίμιος και ευγενικός και με χιούμορ και… όλα αυτά μπορεί να του δημιουργούν ένα αρρενωπό στιλ, το οποίο μπορεί εύκολα να γοήτευε κάποιες γυναίκες. Μήπως τελικά ο άντρας σας έχει περισσότερα ελκυστικά στοιχεία από όσα ‘βλέπετε’ ύστερα από χρόνια γάμου; Αφιερώστε χρόνο στο να επικεντρωθείτε σε αυτά και βάλτε στην άκρη όσα σας ενοχλούν ή σας θυμώνουν. Θα δείτε ότι θα αρχίσετε να βλέπετε τον άντρα σας με άλλο μάτι.

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

Ο έρωτας ξεκινά από τον εγκέφαλο, λένε οι επιστήμονες και… πόσο δίκιο έχουν! Και ναι, μπορεί ο άντρας σας να μην είναι πια ο γοητευτικός νέος που υπήρξε κάποτε –μπορεί να πάχυνε ή να έχασε τα μαλλιά του, όμως -μεταξύ μας- κι εσείς δεν είστε ίδια! Ξεκινήστε, λοιπόν, να προσέχετε την δική σας εμφάνιση, φροντίζοντας το σώμα και το πρόσωπό σας και όχι μόνο θα βελτιωθεί η ερωτική σας επιθυμία, αλλά και θα προσέξετε πως κι ο άντρας σας κοιτάζει διαφορετικά.

Μην περιμένετε, όμως, να έρθει αυτή η στιγμή. Όσο κουρασμένη ή ανόρεχτη κι αν είστε, δοκιμάστε να πάρετε εσείς την πρωτοβουλία στο σεξ και να κάνετε το πρώτο βήμα. Προσελκύστε ερωτικά τον άντρα σας όπως κάνατε παλιά και το πιθανότερο είναι ότι σιγά σιγά θα βρείτε την ερωτική σας διάθεση και θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που το κάνατε. Μελέτες, μάλιστα, λένε ότι όσο πιο συχνά κάνετε σεξ -ακόμα κι αν κάποιες φορές χρειάζεται να πιέσετε λίγο τον εαυτό σας για να ‘πάρει μπρος’- τόσο πιο ευτυχισμένος πρόκειται να γίνει ο γάμος σας. Είστε πρόθυμοι να το δοκιμάσετε;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα