Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Πως να αναγνωρίσετε τον Οδυσσέα


Σύγχρονη Γνώση και Ομηρογνωσία
Αναζητώντας τον Οδυσσέα συμφώνως με το Ομηρικό Πνεύμα μη ψάχνετε να τον βρείτε στις συνηθισμένες  ορνιθοασχολίες συνηθισμένων ανθρώπων του σύγχρονου ορνιθοτροφείου γιατί θα απογοητευτείτε. Δεν είναι εκεί. Δεν ανήκει εκεί.
Δεν θα τον βρείτε στα γήπεδα να ουρλιάζει για μια  στρογγυλή μπάλα. Δεν θα τον βρείτε στις εκκλησίες να προσκυνάει. Δεν παίρνει μέρος σε νοσηρές τελετές και τελετουργίες. Δεν φωτογραφίζεται σε γραφικές παγανιστικές αρχαιογλοιωδίες . Δεν θα τον συναντήσετε σε πορνοσελίδες. Δεν έχει διασυνδέσεις, με θρησκευτικά παραθρησκευτικά κέντρα και τα πλοκάμια κρατικής και παρακρατικής  ανομίας.
Δεν θα τον δείτε να γλύφει τις εξουσίες. Να ωρύεται στο ΦΒ για τα κακώς κείμενα σε άχρηστη εκτόνωση, σκοτώνοντας τον χρόνο του, να βρίζει να χυδαιολογεί,να γράφει συνεχώς  με ΚΕΦΑΛΑΙΑ και ανορθόγραφα. Να σχολιάζει  βλακωδώς σε  σχόλια χωρίς ειρμό, λογική και συνοχή και χωρίς αισθητική. Να αφήνει σεξουαλικά  σεξιστικά υπονοούμενα  για μια γυναίκα , να κάνει επιδείξεις ανδρισμού και πατριδοκαπηλείας. Να διυλίζει τον κώνωπα σε ανούσια κριτική.Να ποζάρει αυτάρεσκα σε ανόητες φωτογραφίες άνευ νοήματος και σημασίας.
Δεν θα τον  συναντήσετε σε πολλές σελίδες και πολλά Like. Δεν αγοράζει like και δεν πουλάει. Δεν αγοράζει τον έρωτα,  τους φίλους, δεν εξαγοράζει ανθρώπους   και δεν τους πουλάει.  Έχει λίγους φίλους και καλούς, αλλά αληθινούς και τους κρατάει.
Ο σύγχρονος Οδυσσέας έχει μια άψογη ζωή διαδρομή με όλα του τα λάθη, αλλά ποτέ δεν εκπίπτει  σε πράξεις  χωρίς ήθος και αρετή. Η ζωή του είναι διάφανη, με άψογη αισθητική, η περιουσία του, το πόθεν έσχες, οι επιλογές του, η κοινωνική του   συναναστροφή. Είναι αδυσώπητα νηφάλιος και βαθιά καλλιεργημένος, οπωσδήποτε κοσμοπολίτης Ελληνικής καταγωγής.

Ο Οδυσσέας είναι άνθρωπος της γνώσης, υπαρξιακά εμπειριστής. Δεν είναι παπαγάλος αρχαίων ρητών   και μουχλιασμένος  αρχαιολελληνιστής. Είναι μορφωμένος με ωραία μορφή αλλά δεν είναι διανοούμενος της  κατεστημένης σκέψης και συμβιβασμένης λογικής . Είναι επαναστάτης της συνείδησης.  Έχει βγει απο τον Λαβύρινθο και δεν έχει εγκαταλείψει την αγνότητα ΑΡΙΑΔΝΗ για  χάρης της Ιππολύτης εξουσίας και μιας  ακαδημαϊκής έδρας κενής  σπουδαιοφανείας.
Ο  Οδυσσέας δεν ασχολείται με ανθρώπους ξεχωριστά γιατί  ανήκει στο αφηρημένο σκοπό του πνεύματος . Δεν έχει εμπάθειες, εμμονές και προσωπικά   προβλήματα με κάποιον και δεν αναφέρει ανθρώπους , αλλά περιγράφει ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.
Σπανίως θα σου απευθυνθεί σε β΄ Ενικό. Μόνο για χάρη της ελεγχόμενης τρέλας και για χάρη του ομηρικού σεναρίου. Αλλά, αν τον προκαλέσεις και σου απευθυνθεί, θα εύχεσαι να σε είχε σκοτώσει  γιατί οι λόγοι του είναι πολύ αποτελεσματικοί. Θα σε αφήσει όμως να ζεις και να σέρνεσαι με σχοινί στο λαιμό σου, μακρύ.
Ο Οδυσσέας δεν είναι σοβαροφανής,  είναι άνθρωπος απλός, ουσιαστικός και είναι αποτελεσματικός.
Δεν μπορείς να γνωρίσεις και να αναγνωρίσεις  τον Οδυσσέα παρά μόνο αν είσαι ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, παιδί του νοητικό. Αν έχεις το βλέμμα του το λαμπερό, το  μέτωπο το καθαρό και την καρδιά  του, που βλέπει  μέσα στην ομίχλη και τα σκοτάδια τα πυκνά ένα ξάστερο καθαρό ουρανό και είναι η  ΔΙΨΑ του γι αυτό.

Αστραία
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα